שאלונת חח

שאלונת חח

שלום.. קוראים לי חופית ואני בת 17 (סתם בשביל הידע הכללי) יש לי בעיה בדרך כלל אני הולכת לישון בשעות נורא מאוחרות (כי אני פשוט לא מרגישה עייפה) וכמה מוקדם .. עכשיו את שעות השינה שחסרות לי אני משלימה אחר הצהריים ובכל זמן פנוי .. זאת אומרת שבכל יממה יוצא לי לישון בערך את השמונה או 10 שעות עכשיו הבעיה היא שכאילו לא חסרות לי שעות שינה ואני עדיין מרגישה עייפות במשך כל היום ןבערב אני לא מצליחה להרדם אני ישנה יחסית הרבה אבל עדיין מרגישה עייפות ואני מתה ללכת לישון אבל לא נרדמת אני פשוט מוצאת את עצמי יושבת ערה עד הבוקר ממה זה נובע? הרי לא חסרות לי שעות שינה ..

טורנגה

New member
נראה לי שרוב האנשים בעולם עייפים,ככה זה היום

אבל אם את רוצה את גם יכולה לעשות בדיקת דם,לפעמים חוסר בויטמינים וכימיכלים נוספים יכול לגרום לעייפות. או שתעשי כמו שהייתי עושה בצעירותי, תשני 12 שעות ביום

אוקי אבל..

כן יש לי אנמיה ( חוסר ברזל וכו' בגוף) אולי זה מה שעושה אותי עייפה כן אבל יש ימים שאני יכולה לישון שעות על גבי שעות אבל עדיין עייפה ואם אני מגיעה לרמות עייפות של ממש אז למה אני לא נרדמת? אני לא מצליחה להרדם חח הפכתי לחיית לילה אני מתה לישון אבל איך שמגיע הערב אני פשוט לא נרדמת

נראה לי שזה בגלל שאת מפצלת את השעות שינה שלך

תנסי יום אחד להחזיק את עצמך, ולא לישון צהריים, ולא לנמנם פה ושם ולישון את ה8 שעות אבל רצוף, ותראי אולי זה יסדר לך את השינה והעייפות

טורנגה

New member
אסור לישון צהריים (לפחות לאנשים מתחת לגיל 50)

זה הורס את הלילה, אבל תמשיכי לישון צהריים וככה תשארי ערה ונוכל לדבר איתך גם מחר

דנטל

New member
../images/Emo45.gif אנמים עייפים

אבל פיצול שעות השינה אינו שווה ערך לשינה רצופה, כך שצריך לישון את ה- 8 שעות רצוף, כאמור, ולא לישון צהריים.

shaiush4

New member
אני חשבתי שהעייפות שלי נובעת מאנמיה

ומסתבר שלא... הרופאה שלי הסבירה לי שזה ככה בהתחלה, אבל הגוף מסתגל לחוסר ברזל והעייפות עוברת בשלב מסוים. יכול להיות שהעייפות היא בגלל שהשינה שלך לא איכותית, או כמו שאמרה דנטל, בגלל שאת מפצלת את שעות השינה. אני יכולה לישון 12 שעות ולקום הכי עייפה בעולם, כאילו ישנתי 4,6,8 שעות...לא משנה כמה אני ישנה, קשה לי לקום בבוקר. בעצם אם השינה לא איכותית ולא מספקת, לא משנה כמה שעות תישני זה לא יספיק.

למעלה