שאלון...

Vered17

New member
שאלון...

שלום, שמי ורד(אני די חדשה כאן) אני תלמידת מדעי החברה, ואני צריכה להגיש עבודת מחקר בנושא גיוס לצה"ל חילונים-דתיים. עליי להעביר שאלונים בנושא זה ואשמח לקבל חוות דעת גם של דתיים וגם של חילוניים בגילאי 16-18. תודה על שיתוף הפעולה!! ורד לנוחיותכם, צירפתי את השאלון גם בקובץ. הוראות: בשאלות הבאות הינך מתבקש לציין את מידת הסכמתך, כאשר: 1. לא מסכים כלל 2. לא מסכים 3. עדיין לא גיבשתי דעה 4. מסכים 5. מסכים במידה רבה זכרו! השאלון הינו אנונימי וכל תשובה היא תשובה חשובה ונכונה ובלבד שהיא משקפת את חוות דעתך האמיתית. להלן השאלון: 1. אני מעדיף לנצל את התקופה שלאחר ביה"ס בדרך שתתרום לי אישית ושירות בצה"ל אינו חלק מכך. 2. כשאסיים את לימודי בביה"ס אני מתכוון להתגייס. 3. לדעתי השירות בצה"ל מהווה תרומה של האזרח למדינה. 4. אני בעל מוטיבציה גבוהה לשרת את המדינה. 5. אינני מתכוון להתגייס לצבא בתום לימודיי בביה"ס. 6. גם אם השירות היה התנדבותי הייתי בוחר להתנדב. 7.השירות בצה"ל נתפס לדעתי, כמעשה ציוני חשוב. 8. אני חושב שיש לחייב את בני הישיבות לשירות סדיר מלא כמו כל אזרח במדינה. 9. אני מרגיש "פראייר" כאשר אני נדרש לשרת בצבא, בעוד שאחרים מצליחים להשתמט מכך. 10. תופעת ההשתמטות מהשירות הצבאי אינה נראית לי מדאיגה. 11. המתגייסים הם "פראיירים" ומבזבזים את זמנם. 12. השירות בצה"ל כרוך בקשיים רבים, לכן אינני מעוניין לשרת בו. 13. למרות תנאי השירות הקשים בחלק מהיחידות, אני מעוניין לשרת בו. 14. השירות בצה"ל מעמיד פעמים רבות סכנות ודילמות שונות ועל כן אני מעדיף להימנע ממנו.

אלישיר

New member
את ממשיכה עם הקו הפוגע והמפלה!

בעזי"ת כתבתי לך את מחאתי... ושום דבר. כאילו שמה שדוסי אומר זה כבר לא משהו שצריך להתיחס אליו. "הדוסים המסריחים האלה...". לא הצבא הוא הבעיה של האספסוף במדינה הזו עם בחורי הישיבה. והראיה, שגם בחורי הישיבה שעשו צבא ויעשו צבא -כמו ישיבות ההסדר והישיבות לחוזרים בתשובה, מקבלים יחס לא כאזרחים סוג ב', אלא כאזרחים זוג ז'יד. " אני לא חלק מקהל היעד שלך, אבל בכל אופן אני מוחה על המגמתיות בשאלה ששאלת שם על בחורי ישיבות וצבא. "כמו כל אזרח"... כלומר בחור ישיבה מופלה לטובה משאר אזרחי המדינה. ורד חביבה. אני לומד בישיבה של חוזרים בתשובה. כולנו שירתנו בצבא כחוק, ראש הישיבה היה קצין. עכשיו תאמרי לי, במבט לתוך העיניים, את את המילים "כמו כל אזרח". הייתי חייל בודד בצבא. אם הייתי הולך לאוניברסיטה, המדינה היתה מוציאה עלי כל שנה יותר משלושים אלף שקלים חדשים. בגלל שהמדינה, שלמענה גם אני נתתי כמה מהשנים היפות שלי, מלאה בדעות קדומות ובשנאה ליהודים שרוצים לחיות כמו אבות אבותיהם, כפי שבא לידי ביטוי בשאלה ששאלת, אזרח כמוני מופלה לרעה בצורה חסרת תקדים שאמורה לעורר בושה בלב כל אדם דמוקרטי. מן הראוי שעורכי מחקר וסקר על נושאי הגיוס לצה"ל, ישימו על לוח ליבם שדעות שמתבססות על עולם התשקורת הישראלית, הן דעות קדומות מהסוג הגרוע ביותר ותו לא." אני יודע שהרבה יותר קל לאמץ דעות שנבנו מדמגוגיה וחוסר מודעות, אבל סוף האמת לנצח. פעם, כשהיו חרדים ששוברים מסגרת והולכים לצבא כללי, הוא היו זוכים לטעום היטב מנחת זרועה של האנטישמיות הישראלית -הם לא היו מקבלים העכה על שבאו להיות "כמו כל אזרח", כי אצל החילוני המצוי הדוס הוא לא אזרי מלכתחילה.

leahle

New member
את בטוחה שאת כתבת את השאלון?

פשוט נתקלטי בו כבר פעם...

שילוב של ../images/Emo98.gif

פצפיזם שמאלני בורות סטטיסטית ומטרה מוגדרת מראש , והיא לקעקע את הדמוקרטיה בארצנו הסתה מלומדת נגד ציבור שלא ממש משתמט
אלא משרת בצבא התורה
ובמילים פשוטות שאלון דמגוגי ובעיקר שקוף .

הוספה ../images/Emo98.gif

מי שבאמת מכיר את הנושא של דחיות של בחורי הישיבות יודע את האמת התקשורת כל חוזרת ומציינת את המילהפטוראוהשתמטות א. אין דבר כזה פטור! וגם עם כן?! מדובר באחוזים בודדים יש מה שנקרה דחייה מי שאומר הפוך ש ק ר ן ב. השתמטות?! מה זה המילה הזאת? מאיפה היא באה? מנסים לקבוע את השקפת עולמו של האחר וליישם את השקפת העולם של השני ע"י השפלת השני וקוראים לזה השתמטות??? סליחה מה זה פה ??? דיקטטורה???

למעלה