שאלון

ayonet

New member
שאלון

שלום לכולן! סליחה על הפרת הסדר אבל אני מאוד זקוקה לעזרתכן. אני צריכה להגיש פרויקט בעוד כמה ימים ואני צריכה שכמה שיותר נשים יענו על השאלון המצורף (אני מצטערת אם הוא קצת מטופש). אפשר לענות בפורום או לשלוח לתיבת המסרים. המון המון תודה!
גיל הנשאלת: 1. אילו מהדברים הבאים הכי חשוב לך להשיג? א. מציאת קריירה מוצלחת ב. הקמת משפחה ג. מציאת בן הזוג המושלם ד. שיפור המראה החיצוני ה. הגשמת החלומות שלי 2. אילו מתכונות האופי הבאות את רואה כשליליות ביותר? א. אסרטיביות ב. קנאות ג. פסיביות ד. חמדנות 3. עד כמה לדעתך חשוב מראה חיצוני מושך להתקדמות בחיים? א. חשוב מאוד ב. די חשוב ג. לא כל כך חשוב ד. בכלל לא חשוב 4. עד כמה את מרוצה ממראך החיצוני? א. מרוצה מאוד ב. די מרוצה ג. לא כל כך מרוצה ד. בכלל לא מרוצה 5. אם היית יכולה לשנות היבט כלשהו בחייך, היית מבקשת להיות... א. עשירה יותר ב. חכמה יותר ג. פופולארית יותר ד. אני מרוצה ממצבי הנוכחי.

begonia

New member
אני רק הערה

אסרטיביות היא לא תכונה שלילית, להיפך. אסרטיביות זה היכולת לעמוד על שלך, בלי לפגוע בצד השני. מצב שבו אדם הוא בהיר וברור לגבי הצרכים והרגשות שלו ומה הציפיות והבקשות שלו מהאדם שמולו. את בטח מתבלבלת עם "אגרסיביות" שמשמעה תוקפנות.

ayonet

New member
להערתך

אני יודעת שאסרטיביות היא לא תכונה שלילית (לפחות לדעתי). נושא הפרויקט שלי הוא: איך דמות האישה בסיפורי אגדות משפיעה על תדמית האישה בימינו. לפי המחקר שלי, בסיפורי אגדות מוצגות נשים אסרטיביות כדמויות שליליות ונשים פסיביות כדמויות חיוביות. יש אנשים הרואים באסרטיביות תכונה שלילית, ורציתי לבדוק אם תפיסת העולם היום השתנתה.

נשים באגדות - את מדברת על האימהות החורגות

של שלגיה/סינדרלה? הן מוצגות כקנאיות ומרשעות ואילו שלגיה וסינדרלה מוצגות באמת כחלשות ונירמסות שרק גבר יכול להציל אותן . לא יודעת מה לומר לך על אסרטיביות כתכונה - אם זה שלילי או חיובי, אולי תפתחי פה דיון ונראה מה חושבות אחרות?

begonia

New member
אבל

אסרטיביות היא לא ההיפך של פסיביות. אקטיביות היא ההיפך שלה. אני לא חושבת שהנשים הרעות באגדה מוצגות כנשים אסרטיביות (נשים שיודעות להביע את דעתן בלי לרמוס את הצד שמנגד), להיפך. אני לא זוכרת אף אגדה שבה המכשפה הסבירה לנסיכה הטובה מה היא מרגישה וצריכה ומה היא מבקשת כדי להשיג את זה. אני באמת מסכימה שבאגדות הנשים הטובות הן הנשים הפסיביות, שלא משפיעות על עולמן, ולעומתם הנשים האקטיביות שלוקחות יוזמה ושיש להם כוח להשפיע על הסביבה הן תמיד רעות.

Jazz7

New member
בשמחה

גיל הנשאלת: 41 1. אילו מהדברים הבאים הכי חשוב לך להשיג? ה. הגשמת החלומות שלי 2. אילו מתכונות האופי הבאות את רואה כשליליות ביותר? ב. קנאות 3. עד כמה לדעתך חשוב מראה חיצוני מושך להתקדמות בחיים? ג. לא כל כך חשוב 4. עד כמה את מרוצה ממראך החיצוני? ב. די מרוצה 5. אם היית יכולה לשנות היבט כלשהו בחייך, היית מבקשת להיות... ב. חכמה יותר

למעלה