שאלון: what if....

noamjen

New member
שאלון: what if....

אוקיי, הפורום קצת יבש אז הנה רעיון- שאלון שרשרת what if. מישהו שואל שאלת what if שחייבת להיות קשורה לתוכנית איך שהוא, הבא אחריו עונה על השאלה ויכול להוסיף שאלה אחרת. בכל שלב שהוא ניתן לענות על כל שאלה שהיא. (לדוגמה אפילו אם יש אחרי ההודעה הזאת עוד 5 שאלות, עדיין מותר לענות על השאלה שאני אציג. אם ילד טוב, אפשר אחרי 10 שאלות לפתוח עוד שרשור (כי מתי שהוא שרשורים מתחילים לקפוץ.) אם אחרי יום-יומיים אף אחד לא עונה, אפשר לשים שאלה חדשה במקום הקודמת. אז הנה התחלנו. השאלה שלי באה מהשיר פתיחה של הסדרה What would have asked if you had just one question... אז אם יש לך הזדמנות לשאול שאלה אחת את ה' ולקבל תשובה אמיתי בלי התחמקויות או התחכמויות (הכל לטובה, וכו') אלא תשובה אמיתית דוגרי- מה היית שואל/ת?

S h a y 9 9 9

New member
קבלי ../images/Emo45.gif על היוזמה

אממ... הייתי שואל אותו מה הפואנטה של הכל? למה אנחנו קיימים? למה הכל קיים? פשוט- למה?

buffgirl

New member
נחמד.. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

אבל מה היית משיג בזה? מה היית עושה עם המידע הזה? ני לא מפקפקת בזה, סתם סקרנית לדעת

S h a y 9 9 9

New member
זה קצת לא נעים להגיד אבל

הייתי מנצל את התשובה. אם הייתי מבין איך הכל עובד ולמה אנחנו פה- אני חושב שהייתי מתאים את עצמי, את החיים שלי, למען אותה מטרה כך שהייתי מצליח לחיות את החיים הכי מאושרים/מלאים שיכולים להיות.... מימוש מלא של הפונטנציאל.

noamjen

New member
למה לא נעים להגיד?

אין שום דבר רע בניסיון למלא את הפונטציאל האישי, כל עוד זה לא בא על חשבונו של מישהו אחר (לדוגמא על עוד אתה לא גונב בשביל זה) לדעתי זאת בהחלט מטרה נעלה. אני חושבת שהייתי שואלת את ה' דווקא על העבר, למה הוא עשה לי ולאחרים את כל מה שהוא עשה.

S h a y 9 9 9

New member
זה גם מאוד מעניין

אבל נראה לי פחות יעיל. זה יכול להיות נחמד לדעת למה דברים קרו לי איך שקרו לי או למה קרו דברים בכלל בעולם אבל התשובה לשאלות כאלו לא באמת יכולה לסייע לנו לדעת בוודאות איך להמנע בעתיד מדברים כאלו. בהנחה שיש אלוהים, שאלה כמו:" למה הייתה שואה?" או "למה היו גלי צונאמי?" היא טיפה פחות חשובה מאשר "למה יש עכשיו איידס?" או "למה יש אנשים רעבים ללחם ואנשים אחרים כל כך עשירים עד שהם לא יודעים מה לעשות עם כל הכסף?" מבינים מה אני מנסה להגיד?

buffgirl

New member
יש לזה תשובה פשוטה. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

אלוהים לא מתערב בזה, ומסיבה טובה. הוא נתן לאדם זכות לחיות את חייו עם בחירה חופשית. לאנשים שידעו מראש שיהיה צונאמי וידעו) היתה בחירה חופשית והם בחרו לא להתאמץ יותר מידי כדי להודיע לאלפי האנשים (או אפילו מיליוני?) שחיים באיזורים כי לא היה להם מספר טלפון. הם היו יכוצים להודיע לאנשי הקשר הכי קרובים והם היו כמר מוצאים דרך להודיע. למה הית שואה? בגלל הבחירה החופשית שאלוהים נתן לאדם. היטלר ותומכיו הנאצית ביצעו בחירה חופשית. רעה, evil, אבל חופשית. למה יש אנשים עשירים וכאלה שבקושי מקיימים את עצמם, אם בכלל? מאותה הסיבה. אני לא אומרת שאנשים עניים בחרו לחיות ככה, ברור שלא, אבל מקורח המציאות הם חיים כך, בגלל בחירות שלהם או של הסובבים אותם. אלוהים לא יכול להביא את עצמו להתערב בכל דבר, כי זה לא יפסק לעולם. למה הוא לא התערב בדברים גדולים כמו אסונות טבע ענקיים, השואה ומלחמות העולם ודומיהם? למה שאלוהים יתערב במשהו אחד ולא במשהו אחר? זה מראה על העפה. אז מישהו שהיה אמור להיות בשואה ניצל בגלל התערבות אלוהית, אך מישהו אחר מת מיריית אקדח. אותו קרוב של הנרצח ישאל למה הוא לא זכה להתערבות אלוהית? מבין... אני מקווה שאני מובנת

S h a y 9 9 9

New member
זה לא כזה פשוט

לי אין שליטה על הסובבים אותי ועל הבחירות שלהם. נגיד שאדם X משתכר ונוהג, בדרך הוא דורס אדם Y. ה2 לא מכירים זה את זה ואין להם שום שליטה אחד על השני אבל לפתע לשניהם נהרסו החיים בדרך כזאת או אחרת... זה קל להגיד שיש בעולם אנשים רשעים ושהרשעים בחרו להיות רשעים אבל העולם שאנחנו חיים בו הוא לא באמת שחור או לבן הוא מאוד מאוד אפור ומגוון ולא ברור תמיד מה רע או מה טוב ולפעמים קורים דברים רעים מאוד לאנשים טובים וזה קורה לעיתים קרובות מידי לטעמי. אם יש משהו שמסוגל לסדר דברים כאלה כדי שלא יקרו אז למה זה לא נעשה?

noamjen

New member
אני מסכימה...

יש דברים מסויימים שאם יש ה' (כרגע אני לא הכי בטוחה שיש) קשה לי להאמין שהוא פשוט נתן לאדם להחליט וזה מה שיצא. לי אישית העבר יותר חשוב, כי אני מאמינה שגם אם יש ה' אפשר להשפיע על העתיד בכל מקרה, אבל כשאת בת 3 אין לך באמת יכולת להחליט בעצמך ולכן מעניין אותי לדעת אם יש ה', למה הוא עשה לי את החיים שהוא עשה לי.

buffgirl

New member
קשה לי לענות על זה. ../images/Emo80.gif|מיוחדת|

יש כל כך הרבה שאלות שאפשר, ורצוי לשאול.. הייתי בטח מארגנת כמה חברים שכל אחד מהם ישאל שאל אחת את אלוהים ואז היינו מספרים אחד לשני
אבל ברצינות, נורא קשה להחליט. אני אחשוב על זה עוד קצת, אבל אני לא מבטיחה שאוכל להגיע לתשובה
. בכל מקרה, ח"ח על היוזמה המעניינת!

למעלה