שאלון קצרצר

מצב
הנושא נעול.
רק אצלי המחוננות הן לא הבכורות?

שאלון קצרצר

שאלון קצרצר... מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג' האם יש עוד ילדים מחוננים בית האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו באיזו עיר אתם גרים (רק עם רוצים לענות) באיזה בית ספר הילד לומד (רק עם רוצים לענות) אתם מרוצים מרמת הלימודים איך הילד מבחינה חברתית כמה שעות מחשב יש לו ביום מה יותר קל.. לגדל ילד רגיל או ילד מחונן
רק אצלי המחוננות הן לא הבכורות?
הקדמה : יש לי ב"ה 5 ילדים הגדול - בחור מקסים ומחונן בהרבה תכונות טובות אבל לא בלימודים. השניה (י"א)- לא עברה את שלב ב' של המבחנים אבל היא תלמידה מצטיינת בכל התחומים ובעיקר יודעת ללמוד !! השלישית (ט')- עברה את המבחנים בכתה ב' - תלמידה טובה אבל לא משקיעה בכלל, מחוננת בציור ובכתיבה. הרביעית (ד')- עברה את המבחנים בכתה ב' תלמידה מצטיינת בכל התחומים החמישי - בכתה א', בהחלט מתקדם יותר מבני גילו. עכשיו אעבור על השאלות ואראה מה פספסתי... מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן? כל הילדים היו תלמידים טובים ובעלי תפיסה מהירה, בעיני שלושת הבנות מחוננות, לא חושבת שזו שלא עברה את המבחנים נופלת במשהו מהאחרות ולהיפך, מבחינת טכניקות למידה, השקעה וכו' היא עולה עליהן בהרבה ובעיני זה עדיף. האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים? - עניתי למעלה האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג' - הבן הגדול לא נבחן (בדיוק עברנו מקום מגורים) 3 הבנות נבחנו בכתה ב' האם יש עוד ילדים מחוננים בית? עניתי למעלה. האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו? לא חושבת. האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו? את השלישית לא שלחנו ליום העשרה בגלל בעיות טכניות ואני מאד מצטערת על זה.הרביעית לומדת כבר שנה שניה ביום העשרה שבועי ומאד מרוצה. באיזו עיר אתם גרים (רק עם רוצים לענות) ? יישוב -מועצה איזורית בנימין באיזה בית ספר הילד לומד (רק עם רוצים לענות)? בי"ס ממ"ד איזורי אתם מרוצים מרמת הלימודים? כן איך הילד מבחינה חברתית? כולם משולבים חברתיתי טוב מאד, אין שום בעיה שנובעת מהמחוננות. כמה שעות מחשב יש לו ביום? לפי רצונו אני לא מגבילה, הקטן שבכתה א' יושב הרבה על משחקי חשיבה וזריזות אאו על אתרי ילדים,השלישית פעילה בפורומים של יוצרים.. מה יותר קל.. לגדל ילד רגיל או ילד מחונן? לכל ילד יש את הצרכים שלו ואני לא יכולה להגיד שהייתי מעדיפה כך או אחרת. מבחינת ההתמודדות בבית ספר, יש למחוננות את הבעיה של חוסר השקעה שלדעתי ישפיע על העתיד שלהן ועל זה אנחנו עובדים.

a n a t i 3 3

New member
נהנתי לקרוא../images/Emo24.gif עונה גם.....

שאלון קצרצר

שאלון קצרצר... מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג' האם יש עוד ילדים מחוננים בית האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו באיזו עיר אתם גרים (רק עם רוצים לענות) באיזה בית ספר הילד לומד (רק עם רוצים לענות) אתם מרוצים מרמת הלימודים איך הילד מבחינה חברתית כמה שעות מחשב יש לו ביום מה יותר קל.. לגדל ילד רגיל או ילד מחונן
נהנתי לקרוא
עונה גם.....
מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן
בשנים הראשונות של ביה"ס האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים
הכל, במיוחד בשפות וחשבון. האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג'
כן האם יש עוד ילדים מחוננים בית
אולי האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו
כן!!! האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו
כיתת מופת באיזו עיר אתם גרים (רק עם רוצים לענות)
רחובות באיזה בית ספר הילד לומד (רק עם רוצים לענות)
אור"ט רחובות אתם מרוצים מרמת הלימודים
כן איך הילד מבחינה חברתית
ככה כמה שעות מחשב יש לו ביום
הרבה מה יותר קל.. לגדל ילד רגיל או ילד מחונן
רגיל!

1שייכת

New member
../images/Emo26.gif תשובות

שאלון קצרצר

תשובות
מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן? למעשה, עד שהיא לא אובחנה במבחנים לא חשבנו שהיא מחוננת, כי לא היה לנו למה להשוות. למרות שכל הזמן היינו המומים מהתשובות השנונות שלה. גם הגננת בגיל 3 אמרה שהיא 30 שנה גננת ועוד לא נתקלה בילדה כזאת.
האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים? בכל התחומים.
האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג'? בכיתה ב'.
האם יש עוד ילדים מחוננים בית? יש עוד ילדה שעברה עכשיו את שלב המיון הראשוני.
האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו? כן, אבל לא במובן של נטיה להיפגע או להיעלב. רגישה במובן של בעלת רגישות וחושים ערים לכל מה שקורה סביבה.
האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו? כן, יום בשבוע, ב"אופק" בירושלים.
אתם מרוצים מרמת הלימודים? אני לא כל כך מתלהבת. אבל בעלי אומר שזה מצוין. מצד שני, מה אני יודעת, הוא המחונן מבין שנינו...
איך הילד מבחינה חברתית? מעולה. משופעת בחרות ומנהיגה בכיתה.
כמה שעות מחשב יש לו ביום? שעה אחת שבה היא יכולה לבחור או מחשב או טלוויזיה. בחופשות אין לי כוח להגביל אז היא צופה הרבה יותר.
מה יותר קל - לגדל ילד רגיל או ילד מחונן? בהנחה שהשניה שלי לא מחוננת (כי אולי היא כן) אז ברור שהיא קלה הרבה יותר. המחוננת מרדנית, עקשנית, וכחנית, ביקורתית. אבל כשהיא במיטבה (או כמו שאחת הגננות שהיתה לה בעבר היתה אומרת - כשהיא לא במחזור...) - היא מדהימה.

1שייכת

New member
משופעת בחרות => משופעת בחברות

תשובות
מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן? למעשה, עד שהיא לא אובחנה במבחנים לא חשבנו שהיא מחוננת, כי לא היה לנו למה להשוות. למרות שכל הזמן היינו המומים מהתשובות השנונות שלה. גם הגננת בגיל 3 אמרה שהיא 30 שנה גננת ועוד לא נתקלה בילדה כזאת.
האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים? בכל התחומים.
האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג'? בכיתה ב'.
האם יש עוד ילדים מחוננים בית? יש עוד ילדה שעברה עכשיו את שלב המיון הראשוני.
האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו? כן, אבל לא במובן של נטיה להיפגע או להיעלב. רגישה במובן של בעלת רגישות וחושים ערים לכל מה שקורה סביבה.
האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו? כן, יום בשבוע, ב"אופק" בירושלים.
אתם מרוצים מרמת הלימודים? אני לא כל כך מתלהבת. אבל בעלי אומר שזה מצוין. מצד שני, מה אני יודעת, הוא המחונן מבין שנינו...
איך הילד מבחינה חברתית? מעולה. משופעת בחרות ומנהיגה בכיתה.
כמה שעות מחשב יש לו ביום? שעה אחת שבה היא יכולה לבחור או מחשב או טלוויזיה. בחופשות אין לי כוח להגביל אז היא צופה הרבה יותר.
מה יותר קל - לגדל ילד רגיל או ילד מחונן? בהנחה שהשניה שלי לא מחוננת (כי אולי היא כן) אז ברור שהיא קלה הרבה יותר. המחוננת מרדנית, עקשנית, וכחנית, ביקורתית. אבל כשהיא במיטבה (או כמו שאחת הגננות שהיתה לה בעבר היתה אומרת - כשהיא לא במחזור...) - היא מדהימה.
משופעת בחרות => משופעת בחברות

תשובה ארוכה לשאלון קצרצר

שאלון קצרצר

תשובה ארוכה לשאלון קצרצר
מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן בגיל שנתיים - שלוש, התענינות מוגברת בקריאה וכתיבה, שאלות בנושאים מדעיים ובאופן כללי שאלות ברמה גבוהה, שפה גבוהה ועשירה יחסית לבני גילם. האם המחוננות שלו היא בכל התחומים או במקצוע, תחום מסויים בעיקר בתחום השפתי האם ילדכם עבר את המבחן לאיתור מחוננים בכיתה ב' או ג' אחת-כן, שניה- לא, אובחן ליקוי למידה וכעת מחכים למבחן המותאם השניים האחרים קטנים מדי האם יש עוד ילדים מחוננים בבית כנראה כולם, 3 מתוך ה4 בטוח הרביעי קטן מדי האם ילדכם יותר רגיש משאר בני גילו כן האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת שמתאימה לכישוריו לא באיזה בית ספר הילד לומד (רק אם רוצים לענות) ממלכתי רגיל אתם מרוצים מרמת הלימודים לא כל כך , חסר מענה למחוננים איך הילד מבחינה חברתית שניים מהשלושה מעולה, אחת קצת פחות אבל יש שיפור כמה שעות מחשב יש לו ביום יותר מדי מה יותר קל.. לגדל ילד רגיל או ילד מחונן שאלה טובה, לא נראה לי שאפשר להשוות, לכל ילד יש קשיים משלו ויתרונות משלו בלי קשר למחוננות, לא חושבת שיותר קשה לגדל מחונן אולי יותר מאתגר מבחינה אינטלקטואלית

מצב
הנושא נעול.
למעלה