עונה עונה
מתי הבחנתם שהילד שלכם מחונן? - לא ידענו למה להשוות, חשבנו שכולם ככה. בגיל 1.8 חיכינו פעם בתור לדואר ואישה אחת ביקשה בול לארצות הברית. הילדונת הסבירה לה: "קלינטון גר בבית הלבן". אז התחלתי להגיד לחתיך שלי שמשהו כאן קצת שונה. עם הזמן אתם יודעים איך זה, מתרגלים לילד שלכם ומקבלים אותו כמו שהוא. כולם התפתחו ברמת הדיבור שלהם, וחשבנו שהיא השתוותה לשאר בני גילה. בגן חובה הגננת המליצה לנו לגשת לאריקה לנדאו. האמת? - היינו בטוחים שהיא לא תתקבל, לאור מפגשים עם ילדים גאונים אמיתיים, והפלא ופלא היא התקבלה. שוב התרגלנו, ושוב התפלאנו במבחן של מכון סאלד. האם המחוננות בכל התחומים? - לא נראה לי. אני עדיין לא מבינה באיזה תחום היא כן מחוננת, אם בכלל, כי כמו שכתבתי כאן לאחת האימהות, אני חושבת שהיא מאוד נבונה, תופסת מאוד מהר דברים שמסבירים לה, אבל אני לא רואה גאוניות או משהו כזה. האם ילדכם עבר את המבחן בכיתה ב או ג'? - בכיתה ב'. אני חושבת שרק בעיר שלנו זה ככה, לפי מה ששמעתי מהורים אחרים. האם ילדכם רגיש משאר בני גילו - כן, מאוד. תמיד חשבנו שזה משום שהיא בת בשונה מבנים, אבל כשבגיל 4 היא הסבירה לנו איך היא מרגישה שהיא שונה בכך שהיא רגישה עד כדי תחושות של עצבים חשופים, הבנו שכנראה לא כל הילדים אותו הדבר. האם יש עוד ילדים מחוננים בבית? - לא יודעת. אנחנו מעריכים שאחיה מאוד נבון, אבל לא יודעים אם זו הגדרה של מחונן. האם ילדכם לומד במסגרת מיוחדת - כן, כיתת מחוננים. היא יכולה לדעתי להתאים לכל ילד: כל אחד יכול לפרוח בקבוצה מטופחת של 17 ילדים, בלי קשר ל"מחוננותו". באיזה עיר אתם גרים? - עם השנים אני נעשית פטריוטית לעיר שהגעתי אליה ממש במקרה: רמת גן. באיזה בית ספר לומד - בית ספר רגיל שיש בו כיתת מחוננים. האם מרוצים מרמת הלימודים? - אין לי מושג. בינתיים אני מרוצה מהיחס הטוב והאישי, מההשקעה וההשתדלות של המורה וממאמציה לרקום יחסים חברתיים טובים בין הילדים. מבחינה חברתית - לא תמיד היה קל. בגן היא הייתה די מבודדת, לא מצאה את עצמה והגננת אמרה לנו שילדים מזמינים אותה לשחק והיא מסרבת. בכיתה א' היא מצאה את עצמה בחברת הבנים, אין לה שמץ של מושג - לצערי - איך שורדים את המניפולציות של עולם הבנות. לדעתנו כיום בכיתת המחוננים מצבה החברתי הרבה יותר טוב. כמה שעות מחשב ביום? - כמה שיותר. בחופשת הקיץ זה ממש היה כל הזמן. אבל כיוון שגם אנחנו, הוריה, צמודים למחשב, זה שימח אותנו, ולכן גם לא סופרים או מקצים שעות. מה יותר קל? - זאת שאלה קשה. קל לגדל ילד? חשבתי שהשני קל מהראשון, אבל כיוון שהוא בן חשבתי שקשה איתו כי הוא ממין שונה. לא בא לי לכתוב את הקלישה שכל ילד הוא עולם ומלואו אבל לא מצליחה להימנע מכך. אני חושבת שהגדולה - שהוכרה כמחוננת - שגדלה 5.5 שנים כבת יחידה, יש לה הרבה פחות מרדנות ויותר "דרך ארץ" כלפינו מאשר לאחיה, כך שאותה יותר קל לגדל. אבל שוב - נכנסים לכאן עוד הרבה פרמטרים כמו מגדר, בכור/צעיר, וכולי וכולי.