גם אני עונה (ספויילרים כמובן)
1. דעה כללית על העונה - מה אהבתם, מה פחות, איזה דברים הייתם משפרים לקראת ההמשך? עונה טובה מאד בסך הכל. השחקנים מוצלחים ברובם הגדול, והליהוק של שון בין כנד מבריק ממש, הסדרה כתובה טוב - בעיקר כשהיא הולכת עם הספר, ולא מנסה להמציא מחדש את הגלגל - ומצולמת נהדר. הסצינות בקן הנשרים היו חזקות במיוחד, בעיני, מכל הבחינות. באופן ספציפי, תאי הירח היו מעוצבים בדיוק כמו שדמיינתי אותם בספר. מפחיד... הרע היה עודף בסצינות סקס ועירום, כמובן, ומעט מדי זאבים, שבכל מקרה עוררו אצלי גיחוך ולא שום אימה. צריך ללהק מחדש את כל הזאבים, פשוט כך. לחפש כלבים מפחידים באמת, שאתה יכול להאמין שהם הזאבים האימתניים. אז אלו בעצם ההמלצות שלי ליוצרים בעתיד: קצת פחות מין, וזאבים יותר מפחידים ורציניים ועם יותר זמן מסך. 2. הליהוק המוצלח של הסדרה? שון בין, כמובן. וחוץ ממנו, השחקן שמגלם את טיריון, זה שמגלם את ג'וף בצורה ממש מצמררת ומפחידה, והשחקנית שמגלמת את אריה בצורה נפלאה. אה, וגם השחקן שמגלם את תיאון מעולה, ואני שמח שנתנו לו בעונה הזו הרבה סצינות, הרבה מעבר למה שיש לו בספר. פשוט שחקן טוב. 3. הליהוק הבעייתי של העונה? ג'ון. וגם כן ג'ון. ואם אתם מתעקשים - ג'ון. האם יוצרי הסדרה לא קראו את הספר? מה בדיוק עבר להם בראש עם הליהוק הזה? לא רק שהשחקן לא נראה כמו שדמיינתי את ג'ון, הוא מגלם אותו בצורה שנעה בין הסביר למביך, עם נטייה ברורה לכיוון המביך. ליהוק פשוט רע. נקווה שהשחקן ישתפר בעונה ה-2. 4. סצינה שלא הייתה בספרים ואהבתם? יש כמה: הסצינה של טיריון ותיאון, הסצינות של תיאון ורוז, השיחה בין ג'וף וסרסיי כשהיא משתפת אותו בהשקפת עולמה. אבל מעל כולן ניצבת סצינה אדירה אחת: זו שבין רוברט וסרסיי, לפני שהוא יוצא למסע הצייד הגורלי שלו. סצינה אינטימית, מרגשת, משוחקת וכתובה נהדר. בקיצור, סצינה אדירה. 5. סצינה שלא הייתה בספרים וטוב שכך (או במילים אחרות, סצינה שלא הייתה בספרים והיא מיותרת)? שלוש סצינות ניצבות במרכז: לוראס ורנלי מראים את מה שבספר רק מרומז (אולי הסצינה הזו הייתה יכולה להיות יותר טובה אלמלא ההיבט המיני-הומוסקסואלי שלה, שהיה פשוט מפורש ומפורט הרבה הרבה מעבר לנדרש. האם היוצרים חושבים שהצופים טפשים ולא יודעים לקלוט רמזים?); וויסריז באמבטיה, סצינה שבכל פעם שאני נזכר בה אני נתקף בחילה קלה; ואצבעון והזונות. אלמנט משותף לכל הסצינות האלו, מעבר לכך ששתיים מהן - וויסריז ואצבעון - גם היו כתובות רע? נכון. קטעי מין לא נחוצים. יש בספרים מספיק מין גם בלי שהיוצרים יוסיפו עוד משלהם. 6. סצינה שהייתה בספרים ואהבתם בסדרה? סצינות תאי הירח היו חזקים במיוחד, וכך גם משפטו של טיריון והקרב להוכחת חפותו. הסצינות לאחר לכידתו של נד, ובעיקר בריחתה של אריה מהארמון. סצינת ההוצאה להורג הייתה כמעט טובה. אם רק היו נצמדים לגמרי לנק' המבט של אריה, מרחוק, זו הייתה סצינה מושלמת. 7. סצינות ודמויות שהיו בספרים ולא נכנסו לסדרה, והייתם מכניסים? איך ג'ון שכנע את מאסטר איימון לקחת את סבם כשלישו, כמובן. בסדרה לא מוצג שום מאבק בנושא הזה, וממילא שלא מוצג אחד מהאלמנטים שמבדילים את סם משאר הטירונים בחומה: הוא לא רק יודע לקרוא, הוא גם אוהב לקרוא. מאד. 8. דמות מהספר השני שאתם מחכים לראות בסדרה? אפשר להציע גם ליהוק לדמות הזו. סטאניס, ללא ספק. וזה אומר גם את כל פמלייתו, ומעל כולם דאבוס ומליסנדרה. 9. סצינה מהספר השני שאתם מחכים לראות איך תעוצב בסדרה? מותו של רנלי. זה צריך להיות מצמרר. והשריפה של ווינטרפל.