שאלון מצנחי רחיפה

shanivya

New member
שאלון מצנחי רחיפה

שלום רב, שמי יניב ואני גולש לשעבר וכיום עוסק במשרה מלאה בחקר קבלת החלטות (ראו כרטיס אישי). בתור אדם שבילה שעות רבות בעמדת ההמראה, תהיתי לא פעם בעניין הגורמים המובילים גולשים ודואים רבים לקבל את ההחלטה להמריא או שלא להמריא (מעבר למגבלות הדרגה). כתבתי שאלון קצר העוסק באופן כללי ב"קבלת החלטות" ותהיתי אם תוכלו לסייע לי בעניין ולענות על שבעת התרחישים. שאלת המחקר הספציפית עליה מנסה השאלון לענות תוסבר לאחר המילוי (תוך מטרה שלא להשפיע על תוצאות המחקר). אני מאמין שהנושא יעניין את כולנו. במידה והסכמתם לסייע - יש להוריד את השאלון. לשמור אותו ואז לסמן את התשובה הרלוונטית (הסבר בגוף השאלון). מאחר ואני גר בהולנד נבצר ממני להגיע לאחד הכנסים וחלק שאלונים). המון תודה מראש למשתתפים וכמובן לרוני מנהל הפורום עבור הסיוע והפידבק. מצ"ב 2 וורסיות. אשמח אם אלו ששם משפחתם מתחיל באות א' עד כ' יורידו את קובץ א עד כ ואלו ששם משפחתם מתחיל באות ל' עד ת' את הוורסיה האחרת. המון תודה, יניב

השאלון של יניב

ליניב חג-שמח, אני מעוניין לעזור לך ולמלא השאלון, אולם הבנתי שלא אוכל לאור התרחיש הבלתי סביר שתואר כבר מתחילתו, בשאלה הראשונה וזאת מאחר ו- - למצוא עמדת המראה חדשה אינו משול למציאת רשיון רכב ברחוב. - לעלות לעמדה לבד בכוונה להמריא ממנה אינו דבר אחראי כלל וכלל. - להרכיב, לבדוק ולהיות מוכן להמראה ורק אחר כך להתייחס לתנאי העיקרי - לרוח, פשוט לא רציני. ובכלל, מהי בדיוק "רוח די גבולית"? אמנון

shaniya

New member
תגובה לאמנון...

אמנון היקר, אני בהחלט מבין את הנקודה שאתה מעלה ועדיין לא מעט מוצאים עצמם במצב בו עליהם לקבל החלטות (קשות) כשהתנאים אינם בהכרח אופטימלים. נכון שיש הגדר דרגה והוראות ברורות באשר לדרך בה חייבים טייסים לנהוג. ובכל זאת אנחנו ממשיכים ללמוד על "טעויות אנוש" פשוט כי אנו אנושיים. כשלי וטעויות לרוב נמצאים כשישנה עמימות באשר לנכון ומותר לבצע. כגולש אוויר וחבר של מספר טייסי מצנחי רחיפה מצאתי עצמי לא פעם מבצע המראות (נכון - לא אחראיות) מאתרים שאיש מעולם לא חשב עליהם. הנקודה בשאלון זה לא עוסקת באמינות הסיטואציה (אם כי העובדה שלא אחראי להמריא לבד אינה אומרת שאנשים לא עושים זאת), אלא בסוג האינפורמציה בה אנשים בוחרים להתמקד. מאחר וקיבלתי מעט תגובות... אמתין שבוע נוסף ואז אסביר מה עומד מאחורי השאלון. המון תודה עבור התגובה, מקווה שאנשים נוספים ימלאו את השאלון ומאמין שתאהבו את הרעיון שמאחוריו. במידה ואקבל מספר הולם של תגובות אני מניח שאוכל להשתמש בממצאים ולפרסמם בזורנלים מקצועיים... יניב

shaniya

New member
תוספת...

במידה וישנו קושי למלא שאלה מסויימת - אנא דלגו (יקוזז סטטיסטית) רוח גבולית - ניתן להתייחס כרוח שאינה תואמת מגבלות הדרגה או שאינכם בטוחים שההמראה הנה בטוחה... חשוב לציין שאיני עושה כל שימוש בפרטים אישיים... כמובן.. חג שמח אם כי קצת באיחור והמון תודה למשתתפים ולאמנון עבור ההערה הבונה והעניין. בברכה, יניב

למעלה