שאלון לסיום תהליך אימון

עתיד999

New member
שאלון לסיום תהליך אימון

ערב טוב. אני רוצה לשאול האם זה בסדר, שלמרות שנקבעו מראש 10 מפגשי אימון ,כבר במפגש ה8 אני חש שהמתאמן הגיע לבניית תוכנית פריצת הדרך שלו. הוא מודע למה שצריך לעשות כדי לחול את השינוי המיוחל. אפשר אם כן לסיים במפגש -8 או ה-9?אני מרגיש שמיצינו את התהליך בצורה חיובית ובונה. דבר נוסך, אשמח לקבל רעיונות לשאלון סיכום. מה אתס מבקשים או שואלים וכיצד נפרדים מהמתאמן? תודה.

סיום

לדעתי, המתאמן בוודאי יעריך את היושרה שלך וישמח על החסכון הכספי והזמני. לסיום אני מבקשת מהמתאמן משוב על התהליך ועל מה שהפיק מכך. לא צריך להתבייש לבקש גם המלצה שאפשר להראות לאחרים (בעילום שם, אם רוצה) אפשר לתת למתאמן משוב שמהווה סיכום של התהליך. קבלתי פעם ממאמנת שלי משוב כזה עם "היי לייט" מכל מפגש. במפגש האחרון אני אוהבת לסיים עם דמיון מודרך - לקחת את המתאמן לעתיד, למועד שבו יגשים את החזון, להפגיש אותו עם "האני העתידי" שלו ושיתאר מה הוא רואה. זו חוויה עוצמתית. בהצלחה במעשי ידיך ונועם בחייך יעל

bridges

New member
בודאי

אחד מתהליכי האימון שלי הסתיים לאחר 5 מפגשים משום שהמתאמן השיג את מטרותיו. במקרה שלי אותו מתאמן, ששילם מראש על עשרה מפגשים, ויתר על ההחזר תמורת זה שמדי תקופה אפגש איתו לפגישת "רענון". וזה מה שקורה. אני בד"כ אוהב לתת למתאמן מתנה סמלית שמסמלת לדעתי את הכיוון שהוא צריך לקחת בעקבות האימון. כמו כן יש לי שאלון קבוע שבו אני מבקש מהמתאמן להסתכל אילו מטרות שהוא קבע בתחילת האימון הוא השיג ואילו לא, מה השתנה במהלך האימון, כמו כן אני מבקש משוב על התפקוד שלי כמאמן ונותן לו משוב. רונן

idan178

New member
עתיד999

הי עתיד999 אני לא איתכם בתהליך כך שאוכל להתייחס רק על פי המידע שרשמת אפשרי לסיים לפני הזמן יחד עם זאת כפי שרשמת זו תחושתך ועכשיו אתה יכול לייצר שיחה על תחושתו ,דעתו ,והרגשתו של המתאמן-האם הוא יודע מה עליו לעשות ועדיין הוא לא מרגיש שהוא הולך לעשות זאת למשל או שכן, האם הוא במצב של הבנה ועדיין לא של הפנמה ויישום או שכן,רשמת שהוא הגיע לתוכנית פריצת הדרך שלו -ומה עכשיו הוא צריך ליווי לתוכנית זה שלב קריטי לעשייה ? חשוב בסיום לבדוק לאן הוא הגיע מה תמונת ההווה החדשה מה עכשיו מתאפשר לו ומה עדיין לא ,וכמובן יש לו עוד דברים שהוא רוצה להשיג בהצלחה

האם אימון הוא רק לגעת בתוצאה?

האם כשנוגעים בתוצאה יש לזה בניית שריר והמשכיות? ולכמה זמן זה מחזיק מעמד? סתם סקרנות איך זה אצלכם..?

idan178

New member
צלילה ראש 1

הי את מעלה שאלה חשובה מאוד תוצאות באימון-תוצאה שמתקבלת אחרי החלטה ובחירה לכיוון מסוים ואז "הליכה" בכיוון ועשיית פעולות באותו כיוון ,בדרך יש עבודה על חשיבה מעכבת ,יצירת חשיבה מקדמת ,וכמובן לשאלתך עבודה על דפוסי החשיבה וההתנהלות החדשים עד למקום שבו נוצרת הפנמה ויישום של תובנות>עשייה.... חדשים והפעם מקדמים, הדימוי של שריר חשוב כאן כפי שהעלת גם על שריר חדש וחזק יש לעשות עבודת תחזוקה -וזה יכול להיות במגוון כלים תודה על השאלה והדיון החשוב

100menet

New member
למה הכוונה כשנוגעים בתוצאה?

בוקר טוב. בעקרון כשיש שינוי בתוצאה, יש שינוי במחשבה ובהתנהגות. מהנסיון שלי - כשיש שינוי באחד מהנל, ובאימון התבצעה פריצת הדרך, זה מחזיק... בדיוק היום קיבלתי מייל ממתאמנת שלפני שנה סיימה אימון והיא מספרת על השנה המקסימה ועל ההצלחות שלה שהתרחשו בעקבות השינוי שהתחולל באימון. יומנעים

חדר כושר לתודעה...

מכירה חדר כושר נכון? כשאנחנו מגיעים פעם ראשונה לחדר כושר מלאי התלהבות.. עולים על ההליכון ומתחילים ללכת.... בפעם הראשונה אולי מרוב התלהבות תצליחי ללכת ואולי לרוץ כמה דקות. אבל תתעייפי . על מנת לבנות את השריר נכון , אנחנו מתחילים בצורה הדרגתית את הפעילות הגופנית שלנו כמו מדרגות...עולים מדרגה מדרגה. עד שאנחנו מגעים לתוצאה שהתכוונו אליה למשל לרוץ במשך שעה שלמה על ההליכון. אנחנו מתמידים בזה נגיד כמה חודשים טובים. אפילו שנה.... ואז אנחנו מפסיקים. בהתחלה הכושר נשמר. לפעמים אנחנו עושים לפעמים לא. ואז אחרי תקופה מתחילה זליגה. לאט לאט זה קורה אנחנו לא שמים לב... ויום אחד אנחנו מגלים שאנחנו כבר לא יכולים לרוץ שעה על ההליכון. אנחנו מצליחים חצי שעה ללכת וחצי שעה לרוץ... זה לא נראה נורא ואנחנו בטוחים שאנחנו עדין בכושר רציני לא? אז זהו שלא. הכושר יורד לאיטו. ואנחנו לא שמים לב. לכן לשמור על השריר הוא מאד חשוב. ולכן הלגעת בתוצאה לדעתי זו חוכמה אבל החוכמה הגדולה יותר היא לשמור על זה. והכוונה לאורך כל הזמן. אני מקווה שזה היה יותר ברור צלילה

100menet

New member
מכירה בטח שמכירה

ההבדל הוא, שעבודה מנטאלית נכונה, שינוי האמונה המגבילה (שיוצר שינוי פרדיגמה) מתחזק לאורך זמן את התוצאה. כן, מעבר לשנה. הבחירה באיזו התנהגות להשתמש, ובאיזו מחשבה להחזיק נמצאת אצל המתאמן. הוא אמור לקבל כלים במהלך האימון לעשות את ההבחנות בין הפרדיגמה הישנה לחדשה ולהחליט כל בוקר מחדש באיזו לבחור. זה כמו בזוגיות - רק עם עצמי, אם בזוגיות אני יכולה לקום כל בוקר מחדש להחליט שאני מאוהבת/אוהבת ולדאוג להבעיר את האש ... כך בזוגיות עם עצמי אני יכולה לבחור כל יום מחדש בפרדיגמה החדשה שיצרתי לי, כל עוד היא מקדמת אותי. כשמייצרים עתיד רצוי מובנה וחזק אצל/עם המתאמן מאפשרים לו להחזיק במוטיבציה הזו לאורך זמן, ואם משהו משתבש הוא תמיד יכול לחזור לאיזו שיחת אימון מחזקת ומסדרת... אם הוא לוקח אחריות על החיים שלו הוא כבר ימצא את הפתרונות הנכונים לו.

שימי לב להמשך..

אני לא הולכת להתווכח עם הנסיון שלך. ממש לא. אני אומרת משהו אחד שלפי מה שאני מכירה ככה קורה. כשהשריר התודעתי לא מספיק חזק. ולא שומרים אותו באיזון ובמיקוד... הדברים הופכים להיות נזילים. יש כאלו שזה מחזיק להם חודש כיש כאלו שבוע ויש כאלו מיוחדים שזה מחזיק להם שנה. אבל בסופו של דבר.. אם לא תשמרי על השריר התודעתי בכושר.... הדברים יזלו. אם לא יזלו חזרה למקום ההתחלתי. ממש לא. אבל ההצלחה שנגענו בה לרגע לא תוכל לשכפל את עצמה במצב הזה. אלא תהיה הרבה יותר מינורית וקלה... ממש לא פריצות הדרך שאפשר היה להשיג אם המתאמן היה שומר על השריר התודעתי שלו בכושר כל הזמן. זו דעתי. זה נסיוני.

100menet

New member
ובנוסף לזה

תמיד קיימת האפשרות שהמיומנות הנרכשת הופכת להיות מיומנות טבעית, בדיוק כמו כל המיומנויות שלנו. ובעצם הכל תלוי מהן האמונות שלך , ובמה את מאמינה. בעולם שלי זה בהחלט אפשרי.

כן. כן.כן.

אכן, מיומנות טבעית היא משהו שהיה נרכש וכשהשריר התרגל... הוא הפך להיות שלנו. אבל..............אם לא נתחזק את זה.... זה ילך לאיבוד. זה אמנם לא יחזור למה שהיה פעם אבל זה בהחלט יחזור טיפה אחורה ואולי יותר מטיפה. אני מציעה לך ניסוי: קחי קפיץ חדש חזק. תמתחי אותו הכי שאת יכולה ותשחררי. הקפיץ לא יחזור להתחלה כמו שהיה אלא ישאר פתוח בטיפה.. לעומת זאת אם תקחי את הקפיץ תמתחי אותו בהדרגה תוכלי להמשיך למתוח אותו עוד ועוד. תשחררי? הוא יתכווץ חזרה. לא כמו בפעם השניה אבל הוא מתכווץ חזרה. זה השריר התודעתי אותו דבר. לגבי האמונות שלי לא הבנתי למה זה קשור? ולגבי העולם שלך ששם הכל אפשרי - סבבה לך! בהצלחה בדרכך.

daveez8

New member
שאלון

מצב השאלון לסיכום יש תוכנית פעולה שלימה? דוד

liatkz

New member
המתאמן קובע

האם המתאמן שלך מרגיש כמוך ? אני בתור מאמנת כבר מתאמנת שנים ולא נגמרים לי הנושאים, השאלה היחידה היא רק עד כמה אני פתוחה לאימון ונוגעת בסוגיות עמוקות יותר. האם המתאמן שלך פתוח ומוכן להתבונן עמוק יותר ? לעיתים מתאמנים מציבים מטרות קלות יחסית ומשיגים אותן במהירות, זה עדיין לא אומר שהם מודעים ויודעים מה הצעד הבא שלהם. היו לי מתאמנים שבאמת עשו 5-7 שיחות אימון, השיגו מטרות ונבהלו ... והפסיקו את האימון כי החיים פתאום התחילו לזוז בכיוון שהם רצו. בשיחה חצי שנה אחרי הם היו תקועים.

למעלה