שאלון ידע כללי.

ranbarziki

New member
שאלון ידע כללי.

אהלן, קוראים לי לירז, ואני צריכה את זה בשביל עבודה בסוציולוגיה-פסיכולוגיה, אני אודה למי שיענה על זה ברצינות ומידע אישי בלבד (בלי לבדוק...)! תודה רבה! קודם שאלות כלליות: שם: גיל: אזור מגורים: תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': דתי/חילוני: ימני/ שמאלני/ ניטרלי: ציונות- מי היה חוזה המדינה? כמה עליות היו? מי היה "אחד העם"? מי כתב את "אלטנוילנד"? בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? מי היה גיבור תל חי? מתי הייתה הצהרת בלפור? באיזה תאריך הוקמה המדינה? מי הקריא את מגילת העצמאות? מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? מי היה מחיה השפה העברית? מי היה ראש ההגנה? מי היה ראש האצ"ל? מי היה ראש הלח"י? מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? מי היה שר הביטחון באותו זמן? איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? ממי כבשנו את הכותל? מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? איזה איזור נכבש במבצע קדש? מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? כיצד היא מכונה? יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? מי היה המלך הראשון של עם ישראל? מי היה גדול הנביאים היהודיים? מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? מי הם הצדוקים? מהם שלושת הרגלים? איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: מהו התאריך העברי היום? מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? מי צריך להגיד "קדיש"? לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר מה חוגגים את חג השבועות? אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- הרב אברהם יצחק הכהן קוק- מרטין לותר קינג- שארל דה גול- יאנוש קורצ'ק- אילת זורר- אסי דיין- משה דיין- ר' יהודה הנשיא- נפולאון- אמה ווטסון- שבתאי צבי- יגאל עמיר- טל ברודי- דלאי למה- ג'ורג' וושינגטון- ליאל קולט- אבי דיכטר- זהו, ושוב תודה למי שעונה!

עונה..כמה זמן לא הייתי פה..

קודם שאלות כלליות: שם:חנית גיל:19.9 אזור מגורים:יפו העתיקה תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו':סטודנטית לביולוגיה ומשפטים דתי/חילוני:מסורתית נטייה לחילונית ימני/ שמאלני/ ניטרלי:שמאלנית ציונות- מי היה חוזה המדינה?הרצל כמה עליות היו?חמש מי היה "אחד העם"? אשר גינצברג,אחד ממנהגי חובבי ציון,הקים תנועה בשם בני משה אשר האמינו בתחייתו שהלאומית של עם ישראל,הוא לקח תפקיד בקונגרס הציוני כמו כן, הוא דחה את הרעיוןהציוני ואת חזונו של הרצל להקמת בית יהודי לרוב היהודים. מי כתב את "אלטנוילנד"?הרצל בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי?בית"ר מי היה גיבור תל חי?יוסף טרומפלדור- "טוב למות בעד ארצנו" מתי הייתה הצהרת בלפור?2/11/1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה?ה' באייר תש"ח, 14/5/1948 מי הקריא את מגילת העצמאות?דוד בן גוריון מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל?חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית?אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה?יוחנן רטנר מי היה ראש האצ"ל?אברהם תהומי?! מקווה שאני לא טועה מי היה ראש הלח"י?אברהם שטרן? מקווה שגם כאן אני לא טועה מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג?6 ביוני 1982 מי היה שר הביטחון באותו זמן?אריאל שרון-רפואה שלמה!! איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור?ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור?גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל?ששת הימים? ממי כבשנו את הכותל?מוסלמים..ממי כבר יכול להיות? מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?מרדכי גור-מפקד הצנחנים איזה איזור נכבש במבצע קדש?חצי האי סיני מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית?בספטמבר 2000 כיצד היא מכונה?אינתיפאדת אל אקצה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני?בשנת 70 לספירה מי היה המלך הראשון של עם ישראל?שאול המלך מי היה גדול הנביאים היהודיים?משה רבנו מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר?רש"י? הרמב"ם? מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"?נביאים ראשונים ונביאים אחרונים?! מי הם הצדוקים?אחת הכתות המרכזיות בתקופת בית שני מהם שלושת הרגלים?פסח,שבועות וסוכות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי:תשרי,חשוון,כסלו,טבת,שבט,אדר,ניסן,אייר,סיוון,תמוז,אב ואלול מהו התאריך העברי היום?י"ח טבת מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?ר' יוסף קארו באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה?שני ושבת מי צריך להגיד "קדיש"?אבלים לזכר מה חוגגים את חג הפסח?יציאה מעבדות לחירות לזכר מה חוגגים את חג השבועות?שבעת השבועות שסופרים מיום הנפת העומר עד חג זה וגם לזכר מתן התורה אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל, שיחק בטורקיה אם אני לא טועה, איש עסקים.. הרב אברהם יצחק הכהן קוק-התייחס בחיוב לציונות וליישוב החדש, הוגה דעות,נתמנה לרב יפו ואח"כ לירושלים, הקים את הרבנות הראשית לישראל, הרב נהריה תלמידו תמך ועודד את תנועת הנוער בני עקיבא מרטין לותר קינג-כומר, לוחם למען זכויות האדם של השחורים, זכה בפרס נובל לשלום נאומו המפורסם: I HAVE A DREAM שארל דה גול-מנהיגה של צרפת החופשית במלחמת העולם השנייה יאנוש קורצ'ק-סופר,רופא,מחנך יהודי בפולין,הקים בית יתומים שרובם הושמדו בטרבלינקה..(צמרמורת) אילת זורר-שחקנית טלויזיה אסי דיין-כנ"ל משה דיין-מפקדי ההגנה, הרמטכ"ל ה4,שר הביטחון בששת הימים ר' יהודה הנשיא-שייך לסנהדרין הגדולה..כין בה כנשיא הסנהדרין הגדולה נפולאון-שליט צרפת אמה ווטסון-שחקנית שבתאי צבי-משיח שקר.. יגאל עמיר-סטודנט למשפטים,רוצח ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל טל ברודי-שחקן כדורסל?! דלאי למה-זה שם התואר של מנהיג הודהיזם ג'ורג' וושינגטון-נשיא ארה"ב ליאל קולט-NO FUCKING IDEA אבי דיכטר-ראש השב"כ ככה..זה כשאני יושבת לעזור לסטודנטים להיסטוריה של א"י כל היום..:)

ady18

Well-known member
תשובות

קודם שאלות כלליות: שם:יעל גיל:22 אזור מגורים:מרכז הארץ תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו':עובדת דתי/חילוני:חילוני ימני/ שמאלני/ ניטרלי:ימני ציונות- מי היה חוזה המדינה?הרצל כמה עליות היו?4 מי היה "אחד העם"?סופר ועמד בראש תנועה מי כתב את "אלטנוילנד"?הרצל בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי?ביתר מי היה גיבור תל חי?יוסף טרומפלדור מתי הייתה הצהרת בלפור?1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה?מאי 1948 מי הקריא את מגילת העצמאות?דויד בן גוריון מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל?חיים וויצמן מי היה מחיה השפה העברית?אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? מי היה ראש האצ"ל?בגין מי היה ראש הלח"י? מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג?1982 מי היה שר הביטחון באותו זמן?א איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור?ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור?גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל?ששת הימים ממי כבשנו את הכותל?1967 מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?רבין איזה איזור נכבש במבצע קדש?סיני מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית?2000 כיצד היא מכונה?אל אקצה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? מי היה המלך הראשון של עם ישראל?שאול מי היה גדול הנביאים היהודיים?אליהו מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר?רשי מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? מי הם הצדוקים? מהם שלושת הרגלים?פסח שבועות וראש השנה איזה חודשים יש בלוח השנה העברי:אלול תמוז ניסן אדר שבט אייר מהו התאריך העברי היום? מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?הרמבם באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? מי צריך להגיד "קדיש"?הבן לזכר מה חוגגים את חג הפסח?כי פסחו על הבתים לזכר מה חוגגים את חג השבועות?לזכר מגילת רות אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- כדורגלן שחק בנבחרת ישראל ושחק במכבי חייפה וקבוצות בחו"ל הרב אברהם יצחק הכהן קוק- מרטין לותר קינג-מנהיג השחורים שביצע מהפכה שארל דה גול-מנהיג צרפתי יאנוש קורצ'ק-סופר יהודי בזמן השואה אילת זורר-שחקנית קולנוע והשתתפה בסרטים ישראלים אסי דיין-שחקן משה דיין-ראש ממשלה במלחמת ששת הימים ר' יהודה הנשיא- נפולאון-מנהיג אמה ווטסון-לא מכירה שבתאי צבי- יגאל עמיר-רוצה של ראש ההמשלה טל ברודי-כדורסלן ענק שלקח עם מכבי ב77 את הגביע איתם דלאי למה-מנהיג הודי שהם מאמינים בו באמנוה שלמה ג'ורג' וושינגטון-זמר שהסתבך בכמה פרשיות ליאל קולט-זמרת שצמחה בבראו לפני כארבע שנים אבי דיכטר-ראש השב"כ

mikaaaaaa

New member
אוהו אין לי כזה...!!!

קודם שאלות כלליות: שם:מיקה גיל:15.5 אזור מגורים:צפון תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו':תיכון דתי/חילוני:חילונית ימני/ שמאלני/ ניטרלי: ממממ נייטרלית עם נטייה קלה לכיוון השמלאנית... ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל! כמה עליות היו? שלוש-ארבע...משו כזה לא? מי היה "אחד העם"?סופר,ומייסד התנועה הלאומית-הרוחנית מי כתב את "אלטנוילנד"? הרצל בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? אוהו,לא זוכרת... מי היה גיבור תל חי? טרומפלדור מתי הייתה הצהרת בלפור? אויש לא זוכרת. אני לא טובה בשנים... באיזה תאריך הוקמה המדינה? 1948 ה' באייר תש"ח. מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון אם אני לא טועה... מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? אויש...וייצמן?! מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? לא זוכרת. מי היה ראש האצ"ל? נו דיי עם שאלות כאלה. מי היה ראש הלח"י? תודה רבה באמת. מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? לאדעת. מי היה שר הביטחון באותו זמן? אין לי מושג. איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים. מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה נראה לי...או שרת...לא זוכרת. באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? שחרור?! סתם לא יודעת. ממי כבשנו את הכותל? איזשו סוג של ערבים?! חחחח מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? אויש! ידעתי פעם! איזה איזור נכבש במבצע קדש? אין לי מושגגג מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? בספטמבר 2000 כיצד היא מכונה? אל אקצה. יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? אתם צוחקים עליי?! מאיפה לי?! מי היה המלך הראשון של עם ישראל? לא זוכרת,שאול אולי?! מי היה גדול הנביאים היהודיים? מאיפה לי סעמק?! מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? רש"י?! מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? דונט נואו מי הם הצדוקים? נו קלו מהם שלושת הרגלים? פסח,שבועות,וראש השנה. איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי חשון כסלו טבת שבט אדר ניסון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום? אין לי מושגגג מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?לאדעת. באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? שישי שבת?! מי צריך להגיד "קדיש"? הבן של זה שמת... לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר זה שה' בעשרת המכות פסח על בתי בני ישראל... לזכר מה חוגגים את חג השבועות? קציר משו...מגילת רות... אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל... הרב אברהם יצחק הכהן קוק- הוא תמיד לובש מין דבר לבן כזה על הראש... מרטין לותר קינג- נלחם למען שוויון זכויות לכושים...לא? שארל דה גול- יאנוש קורצ'ק- פולני אבי בית היתומים שהלך עם היתומים שלו למוות. אילת זורר- שחקנית מושלמת! אסי דיין- יהיה טוב. "בטיפול". משה דיין- זה עם העיין.לא?! ר' יהודה הנשיא- שו?! נפולאון- קטן קומה,צרפתי. אמה ווטסון- הרמיוני,חמודה +++ שבתאי צבי- שבתאי הו? יגאל עמיר- רוצח ראש הממשלה בין הטובים,יצחק רבין. טל ברודי- שחן כדורסל-"אנחנו במפה ואנחנו נשארים במפה דלאי למה-נכון... ג'ורג' וושינגטון- הו,משו עם ארה"ב?! אולי הנשיא הראשון...לא,לא נראה לי. אבל שיהיה. ליאל קולט- זמרת...מיישוב כנרת אבי דיכטר- אין לי מושג מי זה...

adi121

New member
נהנהנהנה../images/Emo60.gif

בא לי להפגין את חוכמתי.. קודם שאלות כלליות: שם:עדי גיל:18 אזור מגורים:מרכז, בקעת אונו תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו':תלמידת תיכון כיתה י"ב דתי/חילוני:חילונית (מסורתית) ימני/ שמאלני/ ניטרלי:ימנית ציונות- מי היה חוזה המדינה?הרצל כמה עליות היו?נראה לי 5 מי היה "אחד העם"?... מי כתב את "אלטנוילנד"?... בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי?הליכוד מי היה גיבור תל חי?... מתי הייתה הצהרת בלפור?יווו שכחתי.. בשנות ה20 אני חושבת באיזה תאריך הוקמה המדינה?ה' באייר תש"ח מי הקריא את מגילת העצמאות?דוד בן גוריון מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל?חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית?אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה?לא יודעת מי היה ראש האצ"ל?לא יודעת מי היה ראש הלח"י?לא יודעת מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג?איזה מלחמה?? מי היה שר הביטחון באותו זמן?לא הבנתי איזה מלחמה איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור?ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור?גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל?ששת הימים ממי כבשנו את הכותל?1967 מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?... איזה איזור נכבש במבצע קדש?... מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית?שנת 2000 אם אני לא טועה.. כיצד היא מכונה?האינתיפאדה השניה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני?ידעתי את זה פעם מי היה המלך הראשון של עם ישראל?שאול מי היה גדול הנביאים היהודיים?לא יודעת.. מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר?... מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"?... מי הם הצדוקים?... מהם שלושת הרגלים?סוכות פסח ושבועות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי:תשרי חשוון כיסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום?משהו בטבת.. נראה לי כ"ח משהו באמצע כזה כי הירח מלא מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?... באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה?כל יום לא? מי צריך להגיד "קדיש"?... לזכר מה חוגגים את חג הפסח?יציאת בני ישראל ממצרים לזכר מה חוגגים את חג השבועות?לא יודעת.. אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל הרב אברהם יצחק הכהן קוק-? מרטין לותר קינג-סופר מפורסם נראה לי שארל דה גול-היה ראש ממשלמת צרפת כנראה הראשון.. יאנוש קורצ'ק-סופר שניהל בית יתומים בזמן השואה ובסוף מת עם הילדים שלו אילת זורר-שחקנית מפורסמת.. היא עושה הרבה סרטים למרות שאני מכירה אותה מעניין של זמן
אסי דיין-שחקן לא? משה דיין-היה ראש הממשלה בישראל.. נראה לי הוא היה במלחמת ששת הימים ר' יהודה הנשיא-... נפולאון-אני יודעת שהוא היה צרפתי שנלחם עם איזה עם לפני כמה מאות שנים אמה ווטסון-שחקנית הבית הלבן אני חושבת שבתאי צבי-... יגאל עמיר-הרוצח של יצחק רבין טל ברודי-הוא היה כדורסלן במכבי ת"א שבשנת 1977 הם זכו באליפות אירופה הראשונה דלאי למה-מישהו מהודו? ג'ורג' וושינגטון-הנשיא הראשון של ארה"ב ליאל קולט-היא זכתה בבראבו לפני כמה שנים והיום היא מפורסמת בעולם (אני אוהבת את השיר שלה עם סקורפיונס) אבי דיכטר-נראה לי שהוא איזה פרשן או עיתונאי או משהו שקשור בפוליטיקה

Mooa-Numi

New member
../images/Emo13.gif

קודם שאלות כלליות: שם: מיכל גיל: 17 אזור מגורים: מועצה מקומית בשרון (ליד נתניה) תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': י"ב דתי/חילוני: חילוניה/ת ימני/ שמאלני/ ניטרלי: שמאלנית ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? החמישית היתה עד מלחמת העולם השניה, ואני לא יודעת באיזה מפסרים מגדירים את הלא לגליות מ1939 עד קום המדינה מי היה "אחד העם"? סופר יהודי, לא זכור לי מה השם הפרטי מי כתב את "אלטנוילנד"? הרצל בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? רוויזיוניסטים מי היה גיבור תל חי? טרומפלדור, אבל היו שם עוד 7, הוא סתם המפורסם בהם מתי הייתה הצהרת בלפור? 2.11.1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר, יש סיכוי? 1948 מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון? מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים וייצמן מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? ניחוש פרוע.. יגאל אלון? מי היה ראש האצ"ל? לא יודעת מי היה ראש הלח"י? .. מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? שלום הגליל? 1982 מי היה שר הביטחון באותו זמן? ניחוש פרוע- אריאל שרון? איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים (67) מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? ששת הימים אם אני לא טועה ממי כבשנו את הכותל? מאיזשהם ערבים? הירדנים? מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? וואו, קשה מידי. או שזה היה שר בטחון/רמטכל כלשהו? או שזה רב אחד? איזה איזור נכבש במבצע קדש? אין לי מושג. הייתי אומרת עזה, אבל אני יודעת שלא. מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? ראש השנה 2000 כיצד היא מכונה? אל אקצה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? מי היה המלך הראשון של עם ישראל? שאול מי היה גדול הנביאים היהודיים? אליהו? למרות שאני אוהבת את ירמיה מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? רש"י? מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? נביאים? מי הם הצדוקים? מהם שלושת הרגלים? סוכות, פסח ושבועות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי, חשוון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיון תמוז אב ואלול מהו התאריך העברי היום? י"ח בטבת. ואני יודעת את זה רק כי מחר יש לי יומולדת בתאריך עברי מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? אלוהים?
באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? שישי ושבת? מי צריך להגיד "קדיש"? כשמישהו מת? לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר יציאת מצריים לזכר מה חוגגים את חג השבועות? אין לי מושג. אבל אני יודעת שחוגגים את חנוכה באמת בגלל המרד של מתתיהו ביוונים, ולא בכד הקטן. אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל לשעבר ישראלי שמשחק במקום שהוא לא ישראל. פרסם פעם לאיזה מעדן. הרב אברהם יצחק הכהן קוק- היה רב, מת כבר אם אני לא טועה מרטין לותר קינג- מנהיג שחור שקרא לשויון בין השחורים ללבנים בשנות ה50 או ה60 בארה"ב. "I have a dream" וזה שארל דה גול- מנהיג צרפת החופשית בזמן מלחה"ע השניה יאנוש קורצ'ק- מר גולדשמיט אפילו. מטפל בילדים מפורסם בפולין בתחילת המאה, שהיה מאוד מפורסם ואהוב בפולין- היתה לו תוכנית רדיו וכתב ספרים וניהל כמה בתי יתומים בשיטה מאוד חדשנית, תוך כדי מתן אוטונומיה כמעט מלאה לילדים. בסופו של דבר המשיך לנהל את בית היתומים היהודי גם בזמן תיחום הגטו היהודי, וכשנשלחו למוות בטרבלינקה, הלך איתם ומת. אילת זורר- שחקנית ישראלית, הופיעה ב"האסונות של נינה" אסי דיין- הבן/ נגד של משה? משה דיין- רמטכ"ל מתישהו במדינה, אולי הראשון ואולי בין המפורסמים. מצביא ישראלי קיצר. ואין לו עין. ר' יהודה הנשיא- נפולאון- צרפתי נמוך קומה שהנהיג את צרפת וכמעט הגדיל את האימפריה הצרפתית עד רוסיה, אם אני לא טועה במאה ה18 או ה19 אמה ווטסון- שחקנית, שיחקה בסרטים האחרונים של הארי פוטר? שבתאי צבי- יגאל עמיר- רוצחו של יצחק רבין טל ברודי- שחקן כדורסל, שיחק במכבי תל אביב באליפות הראשונה שהיא לקחה ב70 ומשהו. היום מככב בשלל תשדירי שירות במבטא אמריקאי כבד דלאי למה- מנהיג הודי/נפאלי אם אני לא טועה. קורא לשלום ולשלווה בעולם, ואם הוא לא מת אז הוא בא לבקר בישראל בקרוב ג'ורג' וושינגטון- הנשיא הראשון של ארה"ב ליאל קולט- אבי דיכטר- ביי.

יווובל

New member
../images/Emo27.gif

שם: יובל גיל: 17 אזור מגורים: צפון תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': תלמיד תיכון דתי/חילוני: דתי ימני/ שמאלני/ ניטרלי: ימני ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? 5 מי היה "אחד העם"? אשר גינצבורג לא? מי כתב את "אלטנוילנד"? הרצל! בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? "הרוויזיוניסטים" לא? בדיוק למדנו על זה בהסטוריה. מי היה גיבור תל חי? טרומפלדור! מתי הייתה הצהרת בלפור? כ"ט בנובמבר.. באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר תש"ח מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים וייצמן מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? לא זוכר... מי היה ראש האצ"ל? דוד רזיאל נראה לי... מי היה ראש הלח"י? אברהם יאיר שטרן. מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? אופס.. לא יודע.. מי היה שר הביטחון באותו זמן? אריק שרון איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? ששת הימים ממי כבשנו את הכותל? הירדנים מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? מוטה גור איזה איזור נכבש במבצע קדש? סיני.. מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? בראש השנה תש"ס כיצד היא מכונה? אינתיפדת אל אקצה? יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? 70 לספירה מי היה המלך הראשון של עם ישראל? שאול.. מי היה גדול הנביאים היהודיים? משה מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? רש"י מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? רבנים, פרשנים של הגמרא מי הם הצדוקים? זרם בעמ"י (בעיקר בתק' החשמונאית נראה לי...) שהקפיד רק על הלכות טומאה וטהרה וביהמ"ק ולא האמין בתושב"ע מהם שלושת הרגלים? 3 חגים שבהם צריך לעלות להר הבית ולהקריב קורבן בביהמ"ק (פסח, שבועות וסוכות) איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי, חשוון, כסלו, טבת, שבט, אדר, ניסן, אייר, סיוון, תמוז, אב, ואלול. מהו התאריך העברי היום? י"ח טבת תשס"ו מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? ר' יוסף קארו (ורבי משה איסרליש) באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? שבת, שני, וחמישי. מי צריך להגיד "קדיש"? יתום בשנת האבל או ביארצייט (או הש"ץ) לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר יציאת מצריים..... לזכר מה חוגגים את חג השבועות? מתן תורה.... אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- אין לי מושג. הרב אברהם יצחק הכהן קוק- מייסד הציונות הדתית, הרב הראשי האשכנזי הראשון של ישראל... ועוד המון! מרטין לותר קינג- איזה כושי שנלחם על זכויות הכושים נראה לי שארל דה גול- אין לי מושג.. יאנוש קורצ'ק- היה לו בית יתומים בורשא בזמן השואה והוא הלך עם היתומים שלו למוות.. אילת זורר- אולי איזה דוגמנית? אסי דיין- לא זוכר... משה דיין- הרמטכ"ל בלי העין.. ר' יהודה הנשיא- חותם המשנה.. נפולאון- המצביא הצרפתי בזמן המהפכה הצרפתית נראה לי.. אמה ווטסון- זאת שמשחקת את הרמיוני בהארי פוטר.. שבתאי צבי- משיח שקר! יגאל עמיר- "רוצח" ראש הממשלה יצחק רבין טל ברודי- איזה שחקן כדורסל (נראה לי) שאמר את "אנחנו על המפה ואנחנו נישאר על המפה" דלאי למה- המנהיג הרוחני הטיבטי ג'ורג' וושינגטון- הנשיא הראשון של ארה"ב ליאל קולט- לא יודע.. אבי דיכטר- היה ראש השב"כ, עכשיו ברשימה של מפלגת קדימה...

nni8

New member
לא יודעת הרבה אבל אנסה../images/Emo150.gif

קודם שאלות כלליות: שם:אנה גיל:15 אזור מגורים:מרכז תלמיד תיכון חילוני ניטרלי ציונות- מי היה חוזה המדינה?הרצל כמה עליות היו?5 אם אני לא טועה מי היה "אחד העם"?- מי כתב את "אלטנוילנד"?הרצל
בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי?בית"ר אבל אם אני לא טועה הוא היה במשהו אחר חוץ מזה בית"ר הייתה יותר כמו תנועה מחתרתית. מי היה גיבור תל חי?טרומפלדור מתי הייתה הצהרת בלפור?1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה?1948, ה' באייר מי הקריא את מגילת העצמאות?בן גוריון
מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל?חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית?אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה?- מי היה ראש האצ"ל?- מי היה ראש הלח"י?אברהם שטרן(?!) מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג?
לא יודעת מי היה שר הביטחון באותו זמן?אריאל שרון אם איני טועה איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור?ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור?גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל?- ממי כבשנו את הכותל?מוסלמים או סוג ערבים
מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?מרדכי גור
איזה איזור נכבש במבצע קדש?סיני מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית?2000 כיצד היא מכונה?אל אקצה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני?70 אמממ לספירה?! מי היה המלך הראשון של עם ישראל?שאול מי היה גדול הנביאים היהודיים?- מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר?- מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"?- מי הם הצדוקים?- מהם שלושת הרגלים?סוכות'פסח'שבועות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי:תשרי חשון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום?- מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?- באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה?- מי צריך להגיד "קדיש"?- לזכר מה חוגגים את חג הפסח?יציאת מצריים לזכר מה חוגגים את חג השבועות?מתן תורה
אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל הרב אברהם יצחק הכהן קוק-לא הרבה אממ הוא הקים את בני עקיבא
מרטין לותר קינג-נלחם על זכויות השחורים שארל דה גול-מנהיג צרפת במלח"ע 2.
יאנוש קורצ'ק-סופר יהודי פולני אשר היה מנהל בית יתומים בשואה נספה עם כל ילדי בית היתומים. אילת זורר-שחקנית אסי דיין-שחקן?! משה דיין-בין מקימי ההגנה או מפקדיה
ר' יהודה הנשיא-- נפולאון-מנהיד צרפתי בזמן המהפכה הצרפתית אמה ווטסון-שחקנית שבתאי צבי-- יגאל עמיר-רוצחו של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל. טל ברודי-כדורסלן דלאי למה- ג'ורג' וושינגטון-נשיא ארה"ב מתישהו...
ליאל קולט-- אבי דיכטר-- נממ אני טיפשה

נו

אהלן, קוראים לי לירז, ואני צריכה את זה בשביל עבודה בסוציולוגיה-פסיכולוגיה, אני אודה למי שיענה על זה ברצינות ומידע אישי בלבד (בלי לבדוק...)! תודה רבה! קודם שאלות כלליות: שם: נגה גיל: 15 אזור מגורים: מרכז תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': תיכון דתי/חילוני: חילונית ימני/ שמאלני/ ניטרלי: נירלית ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? 5 מי היה "אחד העם"? מישו מהציונות הרוחנית
מי כתב את "אלטנוילנד"? את מה...? בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? לא יודעת מי היה גיבור תל חי?... מתי הייתה הצהרת בלפור? 1917..? באיזה תאריך הוקמה המדינה? משהו במאי 1948... אולי 17..? מי הקריא את מגילת העצמאות? לא יודעת... בן גוריון..?
מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? אני חושבת משהו אבל אני אעשה לעצמי פאדיחה אם זה לא נכון אז נגיד שאני לא יודעת מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? לא יודעת מי היה ראש האצ"ל? .. מי היה ראש הלח"י? .... מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? איזה..? מי היה שר הביטחון באותו זמן? ... איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? יום כיפור..? מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? לא יודעת נווו באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? לא יודעת ממי כבשנו את הכותל? .. מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?.... איזה איזור נכבש במבצע קדש? .... מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? .. כיצד היא מכונה?.. יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? ... מי היה המלך הראשון של עם ישראל? שאול לא..? מי היה גדול הנביאים היהודיים? משה ? מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? ממ מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? מה מי הם הצדוקים? .. מהם שלושת הרגלים? סוכות פסח ועוד משהו איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: מה תשרי חשוון כלסו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון אב אלול מהו התאריך העברי היום? לא יודעת... משו באדר תשס"ו מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? את מה ? באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? מ מי צריך להגיד "קדיש"? על מישו שמת אנא עראף לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר..? זה לזה שיצאנו מהעבדות לא..? לזכר מה חוגגים את חג השבועות? לא יודעת אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל.. הרב אברהם יצחק הכהן קוק- מרטין לותר קינג- שארל דה גול- יאנוש קורצ'ק- ניהל בית יתומים במלחמת העולם השניה והלך עם הילדים לטרבלינקה.. אילת זורר- שחקנית
אסי דיין- הבן של משה משה דיין- היה רמטכל לא ר' יהודה הנשיא- נפולאון- הוא... כבש כמה דברים... והיה נמוך
אמה ווטסון- שבתאי צבי- יגאל עמיר- רצח את רבין טל ברודי- דלאי למה- מי ג'ורג' וושינגטון- ליאל קולט- זמרת צעירה
אבי דיכטר- רק מוכר לי השם זהו, ושוב תודה למי שעונה!

בטח אנלא יודעת כלום..

קודם שאלות כלליות: שם: שיר גיל: 14 אזור מגורים: כפר סבא תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': חטיבה דתי/חילוני: דתיה ימני/ שמאלני/ ניטרלי: ניטרלי ציונות- מי היה חוזה המדינה? תיאודור הרצל כמה עליות היו? 5 לא? מי היה "אחד העם"? לא יודעת ליד הבית שלי יש רחוב כזה מי כתב את "אלטנוילנד"? לאדעת בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? אמממ.. מי היה גיבור תל חי? יוסף טרומפלדור מתי הייתה הצהרת בלפור? היתה הצהרה של ממשלת בריטניה והיא הכריזה שהיא מתכוונת חעזור בהקמת יישוב יהודי בארץ ישראל באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר תש"ח, 15.5.1948 מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון לא? מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? יצחק שדה, אחריו היה יגאל אלון מי היה ראש האצ"ל? זאב ז'בוטינסקי מי היה ראש הלח"י? אברהם שטרן (יאיר) מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? 1982 מי היה שר הביטחון באותו זמן? לא יודעת איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים, היא היתה ב1967 ויום כיפור היתה ב1973 מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? לא יודעת באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? העצמאות.. או השחרור.. אותו דבר ממי כבשנו את הכותל? לא יודעת מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? איזה איזור נכבש במבצע קדש? מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? 2001 נראה לי כיצד היא מכונה? חומת מגן יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? 580 לפני הספירה בערך מי היה המלך הראשון של עם ישראל? מי היה גדול הנביאים היהודיים? אממ יהושוע או שמואל או ירמיהו יחזקאל אחד מהם חח לאדעת מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? אממ.. רש"י? רמב"ם? מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? ראשונים אלה יהושו שמואל ישעיה ירמיה יחזקאל והאחרונים הם הושע יואל עמוס עובדיה יונה מיכה נחום חבקוק צפניה חגי זכריה מלאכי ואני לא ידועת לפי מה קובעים מי ראשון ומי אחרון מי הם הצדוקים? לא יודעת מהם שלושת הרגלים? סוכות פסח ושבועות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי חשוון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום? י"ט טבת מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? מקור חיים באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? שבת מי צריך להגיד "קדיש"? אבלים לזכר מה חוגגים את חג הפסח? יציאת מצרים, ושהקב"ה פסח על הבתים של העברים שהיו מסומנים בדם לזכר מה חוגגים את חג השבועות? אממ עליה לרגל לא? אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שקחן כדורגל שעבר לספרד או משו כזה הרב אברהם יצחק הכהן קוק- אמממ... מרטין לותר קינג- שמעתי אליו שארל דה גול- יאנוש קורצ'ק- הוא היה רופא ומחנך בזמן התקפות הנאצים אילת זורר- סופרת או משו כזה לא? אסי דיין- משה דיין- הוא היה ראש ממשלת ישראל והעין שלו היתה מכוסה ברטייה ר' יהודה הנשיא- אוי למדתי עליווו נפולאון- אממ שליט צרפת בזמנו.. הוא היה ממש נמוך.. אמה ווטסון- לאדעת שבתאי צבי- הוא היה משיח השקר הכי ידוע בהיסטוריה היהודית, והקים את תנועת השבתאות יגאל עמיר- רוצח ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל טל ברודי- דלאי למה- ג'ורג' וושינגטון- נשיא ארה"ב הראשון ליאל קולט- אממ זמרת?.. אבי דיכטר-

מ ו ג ה

New member
עווונה =]

קודם שאלות כלליות: שם: אלמוג גיל: 15 וחצי אזור מגורים: ראשון לציון תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': תלמיד תיכון דתי/חילוני: אממ חילונית אבל לא לחלוטין..שומרת מספיק מצוות ימני/ שמאלני/ ניטרלי: די ניטרלית ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? 5 עליות מי היה "אחד העם"? בנאדם שעמד בראש הציונות הרוחנית באירופה...והוא טען שצריך להכשיר את העם היהודה מבחינה תרבותית לפני שמעלים אותם לא"י..אין לי מושג מתי הוא נולד או משו כזה...
מי כתב את "אלטנוילנד"? מממ לא יודעת
בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? בראש המפלגה הרוויזיוניסטית מי היה גיבור תל חי?אממ יוסף טרומפלדור?! מתי הייתה הצהרת בלפור? מממ ב1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר תש"ח מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון
מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? לא דעת מי היה ראש האצ"ל? לא דעתת מי היה ראש הלח"י? ברחח השם
מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? ממ לא ידעת מי היה שר הביטחון באותו זמן? לא יודעת איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים!!! מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? מלחמת ששת הימים ממי כבשנו את הכותל? מממ מהסורים אולי?? מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? מוטה גור איזה איזור נכבש במבצע קדש? אין מושגג מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? בשנת 2000?! כיצד היא מכונה? אין יודעת יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? לא יודעתת מי היה המלך הראשון של עם ישראל? דוד מי היה גדול הנביאים היהודיים? היו הרבה
מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? הקסוטו
מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? מי הם הצדוקים? מהם שלושת הרגלים? איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי חשון כסלו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום? אין מושג
מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? כל מי שמניח תילין וקורא שחרית צריך לקרוא בתורה מי צריך להגיד "קדיש"? הרבי לזכר מה חוגגים את חג הפסח? לזכר זה שה' פסח עלינו במצרים במכה העשירית שנתן למצרים.... לזכר מה חוגגים את חג השבועות? אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל הרב אברהם יצחק הכהן קוק- הוא רב
מרטין לותר קינג- קוראים לו מרטין שארל דה גול- שדה התעופה בצרפת נקרא על שמו
יאנוש קורצ'ק- מנהל בית יתומים בתקופת השואה שהקריב עצמו למען הילדים בבית היתומים שלו והלך יחד איתם למוות למחנה ההשמדה אילת זורר- שחקנית ישראלית מוערכת ששיחקה בסרטים הצגות וסדרות רבות אסי דיין- במאי ושחקן ישראלי מוערך, בנו של הרמטכ"ל לשעבר משה דיין ז"ל ואחיה של יעל דיין (אם אני לא טועה..לא יודעת מה היא חח) משה דיין-הרמטכ"ל בזמן מלחמת יום כיפור ר' יהודה הנשיא- נפולאון- אמה ווטסון-שחקנית בה"פ
שבתאי צבי- יגאל עמיר-רוצח ראש הממשלה יצחק רבין, היה סטודנט למשפטים וכרגע יושב בכלא למאסר עולם! טל ברודי- שחקן לשעבר במכבי ת"א בכדורסל, זה שהכריז באליפות אירופה ש"אנחנו על המפה" דלאי למה-מאיפולי?!?! ג'ורג' וושינגטון- הנשיא האמריקני הראשון! על-שמו נקראה עיר בירתה של ארה"ב, וושינגטון ליאל קולט-זמרת ישראלית שהופיעה בתחרות הכשרונות הצעירים "בראבו", בשוויץ היא זמרת ענקית ואפילו הולכת לייצג אותה באירוויזיון, פגשה את ביל קלינטון ושרה איתו אבי דיכטר- מוכר..אבלל..לא זוכרת

מ א מ י2

New member
עונה

קודם שאלות כלליות: שם:לוטן גיל:11 אזור מגורים:יבנה תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו':תלמידת יסודי דתי/חילוני:חילונית ימני/ שמאלני/ ניטרלי:ניטרלית ציונות- מי היה חוזה המדינה?הרצל כמה עליות היו?5,נדמה לי מי היה "אחד העם"?לא יודעת מי כתב את "אלטנוילנד"?לא יודעת בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי?כנ"ל מי היה גיבור תל חי?יוסף טרומפלדור,לא? מתי הייתה הצהרת בלפור?אחרי מלחמת העולם הראשונה,בנובמר שנת 1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה?לא זוכרת תאריך מדויק-אבל בשנת 48 מי הקריא את מגילת העצמאות?בן גוריון או בגין נראלי מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל?הרצל לא? מי היה מחיה השפה העברית?אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה?לא יודעת מי היה ראש האצ"ל?[יאיר] אברהם שטרן או שהוא של הלח"י מי היה ראש הלח"י?נראה לי שזה אברהם שטרן [יאיר] או שהוא באצ"ל,למדנו על זה שנה שעברה ושכחתי כבר מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג?לאיודעת מי היה שר הביטחון באותו זמן?כנ"ל איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור?ששת הימים נדמה לי מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור?גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל?ששת הימים לא? ממי כבשנו את הכותל?הסורים או הערבים מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"?גור משו,ממוטה,חחח..לא יודעת למדנו על זה שנה שעברה ושכחתי איזה איזור נכבש במבצע קדש?לויודעת מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית?שנת 200-2001 לא? כיצד היא מכונה?אין לי מושג יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני?אין לי מושג מי היה המלך הראשון של עם ישראל?הראשון? יענו..ראשון ראשון ראשון בתנ"ך? או בתקופה? אם בתנ"ך אז נראלי שמואל ואם בתקופה אז דויד ואז שלמה מי היה גדול הנביאים היהודיים?היו הרבה
..מאיפה אני יודעת? מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר?רש"י? אבל ספר קסוטו יותר טופפ! יש בו את כללללללללללללללללל הפירושים של כלללללללללללללל הפרשנים! מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"?שיוווווו אני זוכרת זה בטוח..שכחתי O__O מי הם הצדוקים?אין לי מושג מהם שלושת הרגלים?אהממ..סוכות,פסח ושבועות לא? איזה חודשים יש בלוח השנה העברי:שניה אני בודקת [רמאית שכמותי
] תשרי,חשון,כסלו,טבת,שבט,אדר,ניסן,אייר,סיון,תמוז,אב,אלול! מהו התאריך העברי היום?יום שבת,כא בטבת,תשס"ו מי כתב את ה-"שולחן ערוך"?לויודעת באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה?שישי ושבת? מי צריך להגיד "קדיש"?רבנים? לזכר מה חוגגים את חג הפסח?לזכר בני ישראל שיצאו ממצרים לזכר מה חוגגים את חג השבועות?לזכר קבלת התורה [לוחות הברית נראלי] [מתן תורה] אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- שחקן כדורגל הרב אברהם יצחק הכהן קוק-הוא רב..? מרטין לותר קינג-אני יודעת? אנערף שארל דה גול-הוא מבקיע קולים בכדורגל? יאנוש קורצ'ק-ניהל בית יתומים במלחמת העולם השניה,שבו לבסוף הוא נהרג אילת זורר-שחקנית ישראלית לא? אסי דיין-במאי? משה דיין-היה רמטכ"ל ו..איה! אין לו עין,יש לו רטייה ר' יהודה הנשיא-לא יודעת נפולאון-המציא גבינת נפוליאון? לא יודעתת! אבל הוא היה צרפתי נראלי! אמה ווטסון-שחקנית בהארי פוטר [משחקת את הרמיוני] שבתאי צבי-לא יודעת יגאל עמיר-רצח את רבין,יושב עכשיו למאסר עולם.. טל ברודי-נראלי שחקן כדורסל דלאי למה-לא יודעת ג'ורג' וושינגטון-נשיא,היה נראלי ליאל קולט-מוכר לי השם..לא זוכרת בדיוק אבי דיכטר-נוווווווו זה מוכר לי!!

../images/Emo205.gif

שם: צליל גיל: 14 אזור מגורים: מרכז. תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': תלמידת תיכון [חטיבה?] דתי/חילוני: חילונית. ימני/ שמאלני/ ניטרלי: ניטרלית. ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? 5 מי היה "אחד העם"? - מי כתב את "אלטנוילנד"? הרצל. בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? - מי היה גיבור תל חי? יוסף טרומפלדור. מתי הייתה הצהרת בלפור? 1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר תש"ח. מי הקריא את מגילת העצמאות? דוד בן גוריון. מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים ויצמן. מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה. מי היה ראש ההגנה? - מי היה ראש האצ"ל? - מי היה ראש הלח"י? - מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? 1988 מי היה שר הביטחון באותו זמן? - איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים. מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה מאיר באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? ששת הימים. ממי כבשנו את הכותל? הירדנים. מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? - איזה איזור נכבש במבצע קדש? - מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? שנת 2000 כיצד היא מכונה? אל אקצה. יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? 70 לספירה. מי היה המלך הראשון של עם ישראל? שאול. מי היה גדול הנביאים היהודיים? - מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? - מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? - מי הם הצדוקים? - מהם שלושת הרגלים? סוכות, פסח ושבועות. איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי, חשון, כסלו, טבת, שבט, אדר ולפעמים אדר ב', ניסן, אייר, סיון, תמוז, אב, אלול מהו התאריך העברי היום? כ"ג בטבת מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? - באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? - מי צריך להגיד "קדיש"? - לזכר מה חוגגים את חג הפסח? יציאת מצרים. לזכר מה חוגגים את חג השבועות? - אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- - הרב אברהם יצחק הכהן קוק- - מרטין לותר קינג- חי בארה"ב, פעל למען זכות השחורים. שארל דה גול- - יאנוש קורצ'ק- בזמן מלחמת העולם השניה ניהל בית יתומים לילדים יהודים, ובחר ללכת למוות ביחד איתם, למרות שהיתה לו הזכות לא לעשות זאת. אילת זורר- שחקנית. אסי דיין- - משה דיין- רמטכ"ל. ר' יהודה הנשיא- - נפולאון- קיסר צרפתי שעלה על השלטון לאחר המהפכה, כבש מדינות רבות ושלט מספר שנים אמה ווטסון- השחקנית שמגלמת את הרמיוני בסרטים שמבוססים על סדרת ספרים שעוסקת בהארי פוטר. שבתאי צבי- - יגאל עמיר- ימני קיצוני, רצח את יצחק רבין ב-1995. טל ברודי- - דלאי למה- - ההודים מאמינים בו. ג'ורג' וושינגטון- הנשיא הראשון של ארה"ב. ליאל קולט- אבי דיכטר-

UGenius

New member
נחמד

שם: יבגני גיל: 18.5 אזור מגורים: נהריה תלמיד תיכון/ סטודנט/ וכו': חייל דתי/חילוני: חילוני ימני/ שמאלני/ ניטרלי: שמאלני ציונות- מי היה חוזה המדינה? הרצל כמה עליות היו? 5 מי היה "אחד העם"? שיט שכחתי מי כתב את "אלטנוילנד"? הרצל בראש איזו מפלגה עמד זאב ז'בוטינסקי? לא זוכר מי היה גיבור תל חי? טרומפלדור מתי הייתה הצהרת בלפור? 1917 באיזה תאריך הוקמה המדינה? ה' באייר תש"ח, לא זוכר תאריך לועזי, 1948 כמובן מי הקריא את מגילת העצמאות? בן גוריון לא? מי היה הנשיא הראשון של מדינת ישראל? חיים ויצמן מי היה מחיה השפה העברית? אליעזר בן יהודה מי היה ראש ההגנה? לא יודע מי היה ראש האצ"ל? לא יודע מי היה ראש הלח"י? לא יודע מלחמות ישראל: באיזה שנה הייתה מלחמת של"ג? 1982 מי היה שר הביטחון באותו זמן? רבין? איזה מלחמה הייתה קודם- ששת הימים או יום כיפור? ששת הימים מי היה ראש הממשלה בזמן מלחמת יום כיפור? גולדה באיזה מלחמה כבשנו את הכותל? ששת הימים ממי כבשנו את הכותל? מהירדנים נראה לי מי היה זה שהכריז את ההכרזה המפורסמת "הר הבית בידינו"? לא יודע איזה איזור נכבש במבצע קדש? סיני מתי פרצה האינתיפאדה הנוכחית? 2000 כיצד היא מכונה? אינתיפדת אל אקצה יהדות- באיזו שנה נחרב בית המקדש השני? וואו לא זוכר מי היה המלך הראשון של עם ישראל? שלמה אם אני לא טועה מי היה גדול הנביאים היהודיים? אין לי שמץ מיהו פרשן התנ"ך והתלמוד הגדול ביותר? הרמב"ם? מי הם ה-"ראשונים" וה-"אחרונים"? לא יודע מי הם הצדוקים? נשמע מוכר... אוף נו זה זרם כזה ביהדות בתקופת בית ראשון לא? מהם שלושת הרגלים? סוכות פסח ושבועות איזה חודשים יש בלוח השנה העברי: תשרי חשוון כלסו טבת שבט אדר ניסן אייר סיוון תמוז אב אלול מהו התאריך העברי היום? חודש טבת, יותר מזה לא יודע מי כתב את ה-"שולחן ערוך"? לא זוכר באיזה ימים בשבוע קוראים בתורה? שני וחמישי? מי צריך להגיד "קדיש"? לא יודע לזכר מה חוגגים את חג הפסח? יציאת מצרים לזכר מה חוגגים את חג השבועות? מתן תורה אנשים- (תן כמה פרטים עיקריים שאתה יודע על הבנאדם) חיים רביבו- כדורגלן, שיחק במכבי חיפה, סלטה ויגו, פנרבחצ'ה וגלטסראיי עד שחזר לארץ לאשדוד ופרש הרב אברהם יצחק הכהן קוק- אין לי מושג מרטין לותר קינג- אני רק יודע שהוא היה שחור ושהוא נרצח
שארל דה גול- נשיא צרפת בעבר יאנוש קורצ'ק- ניהל בית יתומים בשואה ונרצח איתם אילת זורר- שחקנית (בטיפול, חדר מלחמה) אסי דיין- שחקן (בטיפול), הבן של משה משה דיין- היה רמטכ"ל בשנות ה70 נראה לי ר' יהודה הנשיא- לא יודע נפולאון- שליט צרפת, אחד הכובשים הגדולים בהיסטוריה אמה ווטסון- בעע לא יודע שבתאי צבי- לא יודע יגאל עמיר- רוצחו של יצחק רבין טל ברודי- כדורסלן עבר במכבי ת"א ("אנחנו על המפה ונישאר על המפה") דלאי למה- מנהיג רוחני בטיבט? ג'ורג' וושינגטון- נשיא ארה"ב הראשון ליאל קולט- זמרת ישראלית צעירה שזכתה בבראבו לפני מספר שנים וכיום משתפת פעולה עם הסקורפיונז אבי דיכטר- לא יודע

למעלה