שאלון ידע כללי שלי

CHEN106

New member
שאלון ידע כללי שלי

אחרי שחזי הציעה את הגירסה שלו אני מציע את הגרסה המתחרה: שאלוני הידע הכללי מאת חן זיסו. ולשאלון מספר 1 שלי: 1. מאיזה יסודות מורכב גז צחוק? 2. מהו שמו העברי של השטן (נ.ב לוציפר) 3. מי הייתה בירת ישראל הראשונה? 4. מנה 4 שמות של מפקדי האצ"ל 5. מהו שמו של כביש 60? 6. מי הוא אמיתי בתנ"ך? 7. מה שם ההתנחלות הראשונה (שקמה בישראל כמובן...)? 8. אם אי פעם אקח כדורים ואחליט שאני מתנצר אחליט לבטח לבקר בכנסיית ההשתנות. היכן נמצאת הכנסייה? (איפה בישראל...)? 9. כבית"רים אני משער שכולכם נסחפתם כמוני עם השיר שמאל הירדן. כידוע לכולם עפ"י מסורתנו היהודית החביבה חיו בעבר הירדן 2 וחצי שבטים. מיהם אותם שבטים שהשתכנו בעבר הירדן? 10. אם ארצה לצפות בתוכנית המשובחת "השף הבריא" אצטרך לפנות לערוץ? 11. מי אמר את האמירה הבאה " אנחנו יודעים מה אנחנו, אך לא מה היינו יכולים להיות " ? 12. מהו "פוזמק" ? 13. מי היה הישראלי הראשון שזכה במדלייה אולימפית בשייט? 14. תל אביב חופים רבים לה (מאת חן זיסו) מנו 3 שמות מחופי ת"א. 15. לאחרונה החליטה להרוס את אולם הכדורסל אוסישקין. מהו שמו המלא של אותו אוסישקין? 16. מה היה שמה הראשוני של להקת "טיפקס"? 17. יו"ר סיעת הגימלאים הוא כמובן? 18. איך נקרא התיק עליו הואשם אריה דרעי ועל מה הואשם? 19. על שם ציוני כמעט גדול כמו ז'בוטינסקי הוקדם רחוב סואן מאוד. הרחוב עובר בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה. מה שם הרחוב? 20. לסיום שאלה שאני משער שכל אדם פשוט מסוגל לענות ובכדי להעלות על מספר הנקודות על שאלון זה. מה שם חברת הבגדים המצליחה הקרויה על שם חית בר טורפת? התשובות יפורסמו בהקדם לאחר פרסום התשובות של המתמודדים השונים. בהצלחה לכולם =]

ננסה....

1. מאיזה יסודות מורכב גז צחוק? 2. מהו שמו העברי של השטן (נ.ב לוציפר) - ננסה להמר על "מלאך המוות" 3. מי הייתה בירת ישראל הראשונה? "ישראל" הכוונה לפילוג בין ישראל ליהודה, ולכן הבירה נקבעה בשומרון , ואם אני לא טועה- בשכם 4. מנה 4 שמות של מפקדי האצ"ל: דוד רזיאל, מנחם בגין, יעקב מרידור וזאב ז'בוטינסקי 5. מהו שמו של כביש 60? 6. מי הוא אמיתי בתנ"ך? האבא של יונה - יונה בן אמיתי 7. מה שם ההתנחלות הראשונה (שקמה בישראל כמובן...)? סבסטיה 8. אם אי פעם אקח כדורים ואחליט שאני מתנצר אחליט לבטח לבקר בכנסיית ההשתנות. היכן נמצאת הכנסייה? (איפה בישראל...)? כנסיית ההשתנות ? כבר אמרתי לך שאתה סוטה ???? 9. כבית"רים אני משער שכולכם נסחפתם כמוני עם השיר שמאל הירדן. כידוע לכולם עפ"י מסורתנו היהודית החביבה חיו בעבר הירדן 2 וחצי שבטים. מיהם אותם שבטים שהשתכנו בעבר הירדן? חצי שבט הוא חצי שבט המנשה, שבט בנימין ואפרים נראה לי 10. אם ארצה לצפות בתוכנית המשובחת "השף הבריא" אצטרך לפנות לערוץ? ערוץ החיים הטובים ? 11. מי אמר את האמירה הבאה " אנחנו יודעים מה אנחנו, אך לא מה היינו יכולים להיות " ?ג'ון גרישם בהקדמה לספרו 12. מהו "פוזמק" ? גרב (אני טוב בפסיכומטרי..) 13. מי היה הישראלי הראשון שזכה במדלייה אולימפית בשייט? גל פרידמן, 1996, מדליית ארד 14. תל אביב חופים רבים לה (מאת חן זיסו) מנו 3 שמות מחופי ת"א. חוף ירושלים, חוף מציצים, חוף הילטון, (אני אתן עוד אחד במקרה ויפסלו לי- חוף הדתיים) 15. לאחרונה החליטה להרוס את אולם הכדורסל אוסישקין. מהו שמו המלא של אותו אוסישקין? 16. מה היה שמה הראשוני של להקת "טיפקס"? 17. יו"ר סיעת הגימלאים הוא כמובן? רפי איתן (אתה מתכוון יו"ר המפלגה, כי יו"ר הסיעה הוא מישהו אחר) 18. איך נקרא התיק עליו הואשם אריה דרעי ועל מה הואשם? "תיק דרעי" - הואשם בשוחד,קבלת דבר במרמה, הפרת אמונים (הוא קיבל כספים ולא הצליח להסביר מאין מקורם) 19. על שם ציוני כמעט גדול כמו ז'בוטינסקי הוקדם רחוב סואן מאוד. הרחוב עובר בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה. מה שם הרחוב? ברחובות יש רק רחוב אחד סואן וקוראים לו הרצל. נכון שרח' הרצל קיים גם בראשל"צ, אבל זה לא אותו רחוב. 20. לסיום שאלה שאני משער שכל אדם פשוט מסוגל לענות ובכדי להעלות על מספר הנקודות על שאלון זה. מה שם חברת הבגדים המצליחה הקרויה על שם חית בר טורפת? פוקס?

who is this

New member
בלה בלה בלה

1. מאיזה יסודות מורכב גז צחוק? פחמן דו חמצני זה אחד מהם הבטוח לגבי השאר לא סגור... 2. מהו שמו העברי של השטן (נ.ב לוציפר) יש הרבה שמות ניתן אחד זה בעל זבוב 3. מי הייתה בירת ישראל הראשונה? בירת ישראל היתה שומרון העתיקה היום סבסטיה 4. מנה 4 שמות של מפקדי האצ"ל דוד רזיאל, מנחם בגין, יעקב מרידור 5. מהו שמו של כביש 60? כביש המנהרות אבל זה רק חלק קטן מנו איפה שהמנהרות זה כביש די ארוך.. או שיש לו שם כללי יותר.. אני יודע על מנהרות.. דרל חברון וכו' 6. מי הוא אמיתי בתנ"ך? אלוהים.. הוא הכי אמיתי שם...חחח 7. מה שם ההתנחלות הראשונה (שקמה בישראל כמובן...)? האמת, שכל ישובי חומה ומגדל הם ההתנחלויות הראושנות במובן המופשט אז זה חניתה.. אבל ההתנחלות הראושנה בשטחים אבל היא ביהודה אני יודע 8. אם אי פעם אקח כדורים ואחליט שאני מתנצר אחליט לבטח לבקר בכנסיית ההשתנות. היכן נמצאת הכנסייה? (איפה בישראל...)? נהמר על ירושלים 9. כבית"רים אני משער שכולכם נסחפתם כמוני עם השיר שמאל הירדן. כידוע לכולם עפ"י מסורתנו היהודית החביבה חיו בעבר הירדן 2 וחצי שבטים. מיהם אותם שבטים שהשתכנו בעבר הירדן? דן ומנשה 10. אם ארצה לצפות בתוכנית המשובחת "השף הבריא" אצטרך לפנות לערוץ? או ערוץ האוכל, או ערוץ החיים הטובים או ערוץ הבריאות.. נלך על האוכל 11. מי אמר את האמירה הבאה " אנחנו יודעים מה אנחנו, אך לא מה היינו יכולים להיות " ? הוגה דעות כלשהו 12. מהו "פוזמק" ? גרב! 13. מי היה הישראלי הראשון שזכה במדלייה אולימפית בשייט? קלגנוב 14. תל אביב חופים רבים לה (מאת חן זיסו) מנו 3 שמות מחופי ת"א. ירולשים, פרישמן, תל ברוך 15. לאחרונה החליטה להרוס את אולם הכדורסל אוסישקין. מהו שמו המלא של אותו אוסישקין? אולם אוסישקין 16. מה היה שמה הראשוני של להקת "טיפקס"? מחיקון 17. יו"ר סיעת הגימלאים הוא כמובן? רפי איתן? 18. איך נקרא התיק עליו הואשם אריה דרעי ועל מה הואשם? שוחד אבל נרא לי ידוע יותר כתיק "הוא זכאי" 19. על שם ציוני כמעט גדול כמו ז'בוטינסקי הוקדם רחוב סואן מאוד. הרחוב עובר בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה. מה שם הרחוב? כמעט גדול? נראה לי הרצל.. 20. לסיום שאלה שאני משער שכל אדם פשוט מסוגל לענות ובכדי להעלות על מספר הנקודות על שאלון זה. מה שם חברת הבגדים המצליחה הקרויה על שם חית בר טורפת? הייתי אומר פוקס, אבל ושעל הוא לא חיית בר טורפת.. אבל זה השאלון שלך אז זה פוקס.. ולי יש שאלה גם.. איך אומרים האנג אובר בעברית? ואיך אומרים שטרודל? ואיך אומרים טוש זוהר?? אה ואיך אומרים, לך תמצא חיים בעברית..?

CHEN106

New member
שאלות בעברית:

א. חמרמורת ב. פאק ראסמי איך אומרים שטרודל בעברית? ג. מדגש (כאילו התכוונת למרקר?) ד. סחטיין על ההתחמקות גם התשובות שלך מראות את זה, בכל אופן תוצאות יפות שלך נפרסם בהמשך.

בעברית אני תותח...

חמרמורת זה הנג אובר שטרודל זה כרוכית ולך תמצא חיים - זה "אל תגיד לאור אלקס שאתה רוצה ללקק את הכפות רגליים שלה, ואח"כ תשאל עם כנסיית ההשתנות, ואח"כ תשאל למה אנחנו חושבים שאתה סוטה.."

CHEN106

New member
אההההההההה זה: @ ?

חשבתי איך קוראים לשטרודל האוסטרי בעברית....שכחתי בכלל מהשטרודל הזה...

sharonhaimov16

New member
תשובות:

1. מאיזה יסודות מורכב גז צחוק? כל מולקלולה של גז צחוק מורכבת מאטום חמצן ושני אטומי חנקן. 2. מהו שמו העברי של השטן (נ.ב לוציפר) יש הרבה, מלאך המוות, בעל הזבוב ועוד... 3. מי הייתה בירת ישראל הראשונה? שומרון 4. מנה 4 שמות של מפקדי האצ"ל- דוד רזיאל, זאב ז'בוטינסקי, מנחם בגין ויעקב מרידור (לא לפי סדר כרונולוגי) 5. מהו שמו של כביש 60? לא יודע... 6. מי הוא אמיתי בתנ"ך? אביו של יונה, יונה בן אמיתי. 7. מה שם ההתנחלות הראשונה (שקמה בישראל כמובן...)? אני לא בטוח, אבל או שזה כפר עציון או סבסטיה... 8. אם אי פעם אקח כדורים ואחליט שאני מתנצר אחליט לבטח לבקר בכנסיית ההשתנות. היכן נמצאת הכנסייה? (איפה בישראל...)? הא? 9. כבית"רים אני משער שכולכם נסחפתם כמוני עם השיר שמאל הירדן. כידוע לכולם עפ"י מסורתנו היהודית החביבה חיו בעבר הירדן 2 וחצי שבטים. מיהם אותם שבטים שהשתכנו בעבר הירדן? חצי שבט מנשה, ראובן וגד 10. אם ארצה לצפות בתוכנית המשובחת "השף הבריא" אצטרך לפנות לערוץ? ערוץ 10 11. מי אמר את האמירה הבאה " אנחנו יודעים מה אנחנו, אך לא מה היינו יכולים להיות " ? ...? 12. מהו "פוזמק" ? אין לי שמץ 13. מי היה הישראלי הראשון שזכה במדלייה אולימפית בשייט? גל פרידמן באטלנטה 1996 14. תל אביב חופים רבים לה (מאת חן זיסו) מנו 3 שמות מחופי ת"א. ? 15. לאחרונה החליטה להרוס את אולם הכדורסל אוסישקין. מהו שמו המלא של אותו אוסישקין? מנחם אוסישקין 16. מה היה שמה הראשוני של להקת "טיפקס"? טעות כתיב שצריך למחוק 17. יו"ר סיעת הגימלאים הוא כמובן? רפי איתן 18. איך נקרא התיק עליו הואשם אריה דרעי ועל מה הואשם? "תיק דרעי" שוחד, הפרת אמונים והאשמות הרגילות נגד פוליטקאים 19. על שם ציוני כמעט גדול כמו ז'בוטינסקי הוקדם רחוב סואן מאוד. הרחוב עובר בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה. מה שם הרחוב? לא יודע 20. לסיום שאלה שאני משער שכל אדם פשוט מסוגל לענות ובכדי להעלות על מספר הנקודות על שאלון זה. מה שם חברת הבגדים המצליחה הקרויה על שם חית בר טורפת? FOX- פוקס, שועל באנגלית

CHEN106

New member
התשובות והניקוד למשתתפים

1. חנקן וחמצן (תחמוצות חנקן) 2. הילל בן-שחר 3. ת"א 4. אברהם תהומי, רוברט ביטקר, משה רוזנברג, דוד רזיאל, יעקב מרידור, מנחם בגין 5. דרך האבות 6. אבי יונה 7. כפר עציון 1967 8. הר תבור 9. ראובן גד וחצי המנשה 10. 10 11. ויליאם שייקספיר 12. גרב 13. מיכאל קלגנוב 14. גבעת עליה, צ'רלאס קלור, אביב, י-ם, בוגרשוב, פרישמן, גורדון, בילטון, נורדאו, מציצים, בל ברוך, צוק דרום/צפון. 15. מנחם מנדל אוסישקין 16. "ההוצאה לפועל" 17. משה שרוני 18. התיק האישי, אשמת מרמה שוחד והפרת אמונים. 19. הרצל 20. פוקס ולניקוד ותוצאות המשתתפים: במקום הראשון עם 49 נקודות שרון חיימוב במקום השני אחריו חזי ברסי עם 40.6 נקודות ועומר...35.4 נקודות...

ערעורים......

1. ניסוח השאלה על השטן בעייתי. לשטן יש אלפי כינויים בעברית, אבל אתה רצית כינוי מאוד ספציפי שרק אתה יודע. הייתי צריך לנסח "מה כינוי של השטן ע"פ......" . הניסוח הוא בעייתי מאוד. חוץ מזה, שאתה מנסח שאלה, אתה צריך לנסח אותה בצורה כזאת שאנשים ידעו ולא בצורה כזאת שתגיד לנו שאתה גאון 2. לגבי ההערה של סיעת הגמלאים. לא פעם אני עקצתי אנשים עם השאלה מיהו יו"ר הסיעה ולא יו"ר המפלגה, אבל אף פעם לא הכנסתי את המילה "כמובן". היא נועדה לבלבל ולהטעות , ולא לבחון באמת ידע. אני אפילו כתבתי שיש הבדל בין יו"ר סיעה ליו"ר מפלגה, אבל רשמתי רפי איתן רק בגלל הכמובן שלך... 3. לגבי רח' הרצל. זה היה חיקוי רע מאוד על השאלה שלי על רח' ז'בוטינסקי. אמנם עניתי נכון, אבל עדיין בלבלבת, כי רח' הרצל של ראשון הוא לא רח' הרצל של גדרה ולא רח' הרצל של רחובות, אלו רחובות שונים!! 4. לגבי תיק דרעי, לאריה דרעי היו 2 תיקים, האחד עסק בזה שהוא לקח שוחד לטובת עצמו , והשני בכך שהוא עשה עסקאות של "בתי כנסת תמורת תקציבים" כאשר היה שר הפנים. כל הפרשה נקראת תיק דרעי, אבל ההפרדה היא בין "התיק האישי" וה"תיק הציבורי". זה לא השם של הפרשה, אלא החלוקה. לכל הפרשה קראו כמובן "תיק דרעי".

CHEN106

New member
אוי חזי טחחח

1. רשמתי מה שמו העברי של השטן (לוציפר) התכוונתי למה השם העברי ללוציפר כלומר ממה תרגמו את זה אקבל לתושמת ליבי. 2. גם אם תקבל עוד 5 נקודות עדיין שרון עובר אותך אבל אתה מוזמן להוסיף לך 3. האמת בגלל ניסיוני הפחות טוב ביצירת חידון טיפה חיקיתי אבל בקטנה הייתה שאלה קלילה וחביבה...מה לעשות? אנשים צריכים להכיר קצת יותר את אזור מרכז. 4. חזי מעניין שאנשים כן ידעו ת'האשמות והצליחו גם בשאלה ואם אני לא טועה לא הורדתי על זה.

CHEN106

New member
אה ועוד משהו

מקווה שנהנת לפחות לענות ומקווה שזה ידרבן אותך לעשות עוד שאלונים בהמשך כי לאחרונה יוצא לי לענות על מלא חידונים זה מעשיר וסתם מאגניב

בישי89

New member
אומנם באיחור...

1. מאיזה יסודות מורכב גז צחוק? גז הצחוק מורכב מקצת ג'ים קרי, קצת רובין וויליאמס, קמצוץ ג'ון סטיוארט, רבע כפית אלן דג'נרס וניחוח של וודי אלן 2. מהו שמו העברי של השטן (נ.ב לוציפר) השטן כשמו כן הוא. המילה שטן היא מילה עברית שאף מופיעה בתנ"ך (להלן ספר איוב) 3. מי הייתה בירת ישראל הראשונה? מי? אתה בטוח שמי ולא מה? 4. מנה 4 שמות של מפקדי האצ"ל דוד רזיאל... אההה... דוד רזיאל, דוד רזיאל ו..... אה כן.... דוד רזיאל
. היו עוד? 5. מהו שמו של כביש 60? תן לי לחשוב על זה... אוקיי חשבתי (וכן, אני מסוגלת
) אין לי מושג מה זה כביש 60... 6. מי הוא אמיתי בתנ"ך? אמממ.... מבחינת הוכחות הצליחו להוכיח שדוד המלך היה אמיתי... יש גם את מערת המכפלה אז אולי גם האבות היו אמיתיים.... מבחינה ארכיאולוגית יש ממצאים חדשים שמעידים שגזע בני האדם כפי שהוא מוכר כיום החל מזוג (בן ובת) שזה עלול להוות הוכחה לכך שאדם וחווה היו אמיתיים
7. מה שם ההתנחלות הראשונה (שקמה בישראל כמובן...)? יש כאלה שיגידו שאין התנחלויות בישראל
8. אם אי פעם אקח כדורים ואחליט שאני מתנצר אחליט לבטח לבקר בכנסיית ההשתנות. היכן נמצאת הכנסייה? (איפה בישראל...)? יש דבר כזה כנסיית ההשתנות? תמיד ידעתי שהנוצרים קצת מטורללים... אבל לבנות כנסייה שלמה רק כדי להשתין בתוכה... קצת הגזימו.. 9. כבית"רים אני משער שכולכם נסחפתם כמוני עם השיר שמאל הירדן. כידוע לכולם עפ"י מסורתנו היהודית החביבה חיו בעבר הירדן 2 וחצי שבטים. מיהם אותם שבטים שהשתכנו בעבר הירדן? ראובן, גד וחצי המנשה 10. אם ארצה לצפות בתוכנית המשובחת "השף הבריא" אצטרך לפנות לערוץ? אני מכירה רק את "שף הערום" (מודה.. הכותרת היא זאת שמשכה אותי לתוכנית... זה וגם השף החתיך
ג'ימי אוליבר
) וזה בערוץ 8 11. מי אמר את האמירה הבאה " אנחנו יודעים מה אנחנו, אך לא מה היינו יכולים להיות " ? זקן ממורמר ממפלגת הגימלאים? 12. מהו "פוזמק" ? תרופת ההרגעה שלך? 13. מי היה הישראלי הראשון שזכה במדלייה אולימפית בשייט? גל פרידמן 14. תל אביב חופים רבים לה (מאת חן זיסו) מנו 3 שמות מחופי ת"א. יש רק חוף אחד! אם בתל אביב מתעקשים לקחת את החוף ולתת שמות לחלקים ממנו... זה עדיין לא אומר שיש לה 3 חופים 15. לאחרונה החליטה להרוס את אולם הכדורסל אוסישקין. מהו שמו המלא של אותו אוסישקין? לאולם היה שם מלא? העולם השתגע.... 16. מה היה שמה הראשוני של להקת "טיפקס"? "שיט, זה לא נמחק" או בראשי תיבות: שזל"ן אבל בספוף החליטו שטיפקס נשמע יותר טוב... 17. יו"ר סיעת הגימלאים הוא כמובן? זקן? 18. איך נקרא התיק עליו הואשם אריה דרעי ועל מה הואשם? רק בחורות נותנות שמות לתיקים... דרעי לא הואשם על גנבה? העלמת כספים או משהו כזה? 19. על שם ציוני כמעט גדול כמו ז'בוטינסקי הוקדם רחוב סואן מאוד. הרחוב עובר בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה. מה שם הרחוב? כן........ אני כבר 7 שנים גרה ברעננה ואני לא מכירה את השמות של רוב הרחובות פה... באמת נראה לך שיש לי מושג מה יש בראשל"צ, רחובות ואף בגדרה?! 20. לסיום שאלה שאני משער שכל אדם פשוט מסוגל לענות ובכדי להעלות על מספר הנקודות על שאלון זה. מה שם חברת הבגדים המצליחה הקרויה על שם חית בר טורפת? פוקס

CHEN106

New member
כל הכבוד

האמת? 11...אבל עם שיקלול הנקודות על היצירתיות שלך עיגלתי ל50 ואת המנצחת

בישי89

New member
יש!!!! יש!!! ניצחתי!!!!!!

היו זמנים בהם גם חזי היה מקפיץ אותי בשאלונים שלו למקום ראשון בגלל יצירתיות..... אויש לאן נעלמו הימים הטובים

למעלה