שלייי
1. מי כונה "מרגל האטום הישראלי" ומדוע ? מרדכי וענונו 2. אחד הביטויים השכוחים ביותר בקרב אנשים הוא "אני מאשים" ? מי טבע את הביטוי הזה ועל איזה רקע? 3. מי האדם הראשון שכונה "המרגיע הלאומי" ומדוע ? 4. מה משותף לקובי אוז, כנסיית השכל ומירי בוהדנה ? 5. אחד המשפטים המקובלים ביהדות הוא "ממשה עד משה לא היה כמשה" - על אילו 2 "משה" מדובר ? ממשה שטרית עד משה בן מימון (רמב"ם) (בונוס- מה הכינוי של משה השני בנוסף לשמו.....) 6. אם אני רוצה להגיע לבית דגן, באיזה יציאה בכביש ירושלים-תל אביב אני אצא ? 7. באיזה עיר צולמה התכנית "קופיקו"? בבית של משה. קופיקו זה בעצם משה. 8. מה ראשי התיבות של מתנ"ס? מרכז תרבות נוער וספורט 9. מי היה הישראלי הראשון בקבוצה ישראלית שכבש שער בליגת האלופות ? באיזה קבוצה ונגד מי ? מה אני אור אלכס? (בונוס- כמה כמה נגמר אותו משחק...) 10. מה שם אוניברסטת היוקרה שעל שמה יש גם מילון מאוד נפוץ ? (הערה- האוניברסיטה לא חייבת להיות בארץ) 11. מהו "מחנה 80" ? איפה הוא ממוקם ואיפה סביר להניח שתפגשו אותו בחייכם ? בגדנ"ע .. 12. מהו המנון תנועת הלח"י? מי כתב אותו ? סכם את הרעיון המרכזי של השיר. 13. הביטוי "נזיד עדשים" מופיע בתורה בפעם הראשונה בספר בראשית. באיזה הקשר? (ספר על המקרה ואיך "נזיד עדשים" קשור אליו, את הדמיות בו). [בונוס- מה מסמל "נזיד עדשים" בימינו..] 14. מה השם הקיבוץ הדרומי המתחמחה בשוקו משובח ושיש לו רשת מסעדות ברחבי הארץ ? 15. מה פירוש המילים הבאות: homicide, suicide , genocide ? 16. 2 ראשי ממשלה בלבד התפטרו מראשות הממשלה. האחד מנחם בגין(1983) לאחר שלקח אחריות על מלחמת לבנון. השני יצחק רבין(1976-7) על רקע פרשה פלילית שנקשרה לאשתו וידועה בשם "פרשת הדולרים". מי היה היועץ המשפטי לממשלה בזמן פריצת הפרשה הזאת ? [בונוס- מה היה התפקיד הציבורי האחרון של אותו יועץ משפטי לממשלה] 17. כולנו מכירים את אבינו "אברהם" ואת אמנו "שרה", אך אלו היה שמות שאלוהים נתן להם. מהם השמות המקוריים שלהם? שרי,אברם 18. בשיר "סיגליות" של דיוויד ברוזה (ולאחר מכן בחידוש של ליאור פרחי) אחד האבסודרים של השיר הוא "ומה אם בעלה יודע ? היא מסתירה את מכתביה.." - מדוע זה אבסורד כל כך גדול ? 19. בליכוד בשנות ה-90 שלטה קבוצה שכונתה "הנסיכים" ( ביניהם בני בגין, לימור לבנת, אהוד אולמרט, דן מרידור). מדוע כונתה בשם זה ? 20. דוד עמר כתב מאמר אינקוגינטו. כיצד יופיע המאמר הזה ?