שאלון ידע כללי- מעוז"י!י

ואוווו

חזי רוגע מהר.. כבר אין לי כוח לחפש תשובות.. נכון העתקתיע.. עשיתי העתק הדבק והוספתי תשובה ניראה לי 6.. שכולם משדרות... כיאילו פאק איך אתה לא יודע את זה?!?!?! עומר משקד.. ואל תוריד זה היה סתם

מיכאל....אנחנו תנועה חינוכית...

אם אני עולה על רכבת מלוד לתל אביב אני משלם 10 שקלים. אם אני עולה על רכבת מלוד לתל אביב בלי כרטיס וצולח את הנסיעה אני לא משלם כלום, אבל אם תופסים אותי אני משלם 20 שקלים (עבור 2 כרטיסים!!). למה מחליטים ככה ? למה לא יתנו לי פשוט לשלם על כרטיס רגיל וזהו ? כי אם ככה אז כולם יעלו בלי כרטיס לרכבת ואם יתפסו אותם אז הם ישלמו מחיר רגיל. אבל בגלל הכפל קנס אנשים לא עושים את זה כי הם יודעים שאם הם יעשו "משהו לא חוקי" הם ישלמו עליו יותר מאשר "משהו חוקי". מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי בניסוחי הפתלתלים.... ניסית לתחמן ולעבוד עליי.

תשובות שליי =]]

1. מי כונה "מרגל האטום הישראלי" ומדוע ? מרדכי ואנונו בגלל שחשף את סודות הגרעין של ישראל. 2. אחד הביטויים השכוחים ביותר בקרב אנשים הוא "אני מאשים" ? מי טבע את הביטוי הזה ועל איזה רקע? הסופר אמיל זולא. 3. מי האדם הראשון שכונה "המרגיע הלאומי" ומדוע ? שי נחמן. 4. מה משותף לקובי אוז, כנסיית השכל ומירי בוהדנה ? אני יודעת שקובי עוז עוזר לכנסיית השכל המון והם גם מושפעים מהמוזיקה שלו אבל אין לי מושג איך קשורה מירי בוהדנה!! 5. אחד המשפטים המקובלים ביהדות הוא "ממשה עד משה לא היה כמשה" - על אילו 2 "משה" מדובר ? 1. משה רבינו 2. משה בן מימון. 6. אם אני רוצה להגיע לבית דגן, באיזה יציאה בכביש ירושלים-תל אביב אני אצא ? יציאת שפירים. 7. באיזה עיר צולמה התכנית "קופיקו"? נראה לי תל אביב לא?! 8. אין לי מושג!! 9. כנ"ל... 10. מה שם אוניברסטת היוקרה שעל שמה יש גם מילון מאוד נפוץ ? אוקספורד. 11. מהו "מחנה 80" ? איפה הוא ממוקם ואיפה סביר להניח שתפגשו אותו בחייכם ? מחנה 80 זה מחנה טירונות ליד פרדס חנה ו"נפגש" איתו בגיל 18 בטירונות.... 12. 13. 14. מה השם הקיבוץ הדרומי המתחמחה בשוקו משובח ושיש לו רשת מסעדות ברחבי הארץ ? יטבתה...זה היה קל! 15. homicide- רצח suicide- התאבדות genocide- רצח עם. 16. 17. אברם ושריי. 18. 19. 20. בונוס - בוא נגיד ובעוד 9 חודשים יהיה לי ילד. מה השם הכי יפה לקרוא לו (א) אם הוא בן- אורי או ליאור. (ב) אם היא בת- ליהי. חזיי יש אפרות שהנקודות שלי התחלקו חצי חצי אם מעו"ז פ"ת ומעו"ז בית שמש? אני בשניהםם... [סיפור ארוך!]

מודיעין

עברתי מבית שמש למודיעין והייתי במעו"ז בית שמש אבל עכשיו אני במעו"ז פ"ת עד שיפתח מעו"ז במודיעין...

ליטל...

עברתי למודיעין באמצע הקורסים... עכשיו אני מעו"ז פ"ת כי יש אוטובוסים ממודיעין לפ"ת.

דיווח ביניים

צירפתי את סתו למעו"ז פתח תקווה ואת עומר למעו"ז שקד. כרגע יש 5 מעוזי"ם בקרב. גם המעו"ז ה-5(פתח תקווה) סגר פערים ועכשיו הפער בין המקום ה-1 לאחרון הוא 14 נק'(פחות מ-3 שאלות). אז יאללה חברה, עוד 24 שעות מסתיימת התחרות. דרבנו חבר'ה ממעוזי"ם שלכם להצטרף אליכם.

שלייי

1. מי כונה "מרגל האטום הישראלי" ומדוע ? מרדכי וענונו 2. אחד הביטויים השכוחים ביותר בקרב אנשים הוא "אני מאשים" ? מי טבע את הביטוי הזה ועל איזה רקע? 3. מי האדם הראשון שכונה "המרגיע הלאומי" ומדוע ? 4. מה משותף לקובי אוז, כנסיית השכל ומירי בוהדנה ? 5. אחד המשפטים המקובלים ביהדות הוא "ממשה עד משה לא היה כמשה" - על אילו 2 "משה" מדובר ? ממשה שטרית עד משה בן מימון (רמב"ם) (בונוס- מה הכינוי של משה השני בנוסף לשמו.....) 6. אם אני רוצה להגיע לבית דגן, באיזה יציאה בכביש ירושלים-תל אביב אני אצא ? 7. באיזה עיר צולמה התכנית "קופיקו"? בבית של משה. קופיקו זה בעצם משה. 8. מה ראשי התיבות של מתנ"ס? מרכז תרבות נוער וספורט 9. מי היה הישראלי הראשון בקבוצה ישראלית שכבש שער בליגת האלופות ? באיזה קבוצה ונגד מי ? מה אני אור אלכס? (בונוס- כמה כמה נגמר אותו משחק...) 10. מה שם אוניברסטת היוקרה שעל שמה יש גם מילון מאוד נפוץ ? (הערה- האוניברסיטה לא חייבת להיות בארץ) 11. מהו "מחנה 80" ? איפה הוא ממוקם ואיפה סביר להניח שתפגשו אותו בחייכם ? בגדנ"ע .. 12. מהו המנון תנועת הלח"י? מי כתב אותו ? סכם את הרעיון המרכזי של השיר. 13. הביטוי "נזיד עדשים" מופיע בתורה בפעם הראשונה בספר בראשית. באיזה הקשר? (ספר על המקרה ואיך "נזיד עדשים" קשור אליו, את הדמיות בו). [בונוס- מה מסמל "נזיד עדשים" בימינו..] 14. מה השם הקיבוץ הדרומי המתחמחה בשוקו משובח ושיש לו רשת מסעדות ברחבי הארץ ? 15. מה פירוש המילים הבאות: homicide, suicide , genocide ? 16. 2 ראשי ממשלה בלבד התפטרו מראשות הממשלה. האחד מנחם בגין(1983) לאחר שלקח אחריות על מלחמת לבנון. השני יצחק רבין(1976-7) על רקע פרשה פלילית שנקשרה לאשתו וידועה בשם "פרשת הדולרים". מי היה היועץ המשפטי לממשלה בזמן פריצת הפרשה הזאת ? [בונוס- מה היה התפקיד הציבורי האחרון של אותו יועץ משפטי לממשלה] 17. כולנו מכירים את אבינו "אברהם" ואת אמנו "שרה", אך אלו היה שמות שאלוהים נתן להם. מהם השמות המקוריים שלהם? שרי,אברם 18. בשיר "סיגליות" של דיוויד ברוזה (ולאחר מכן בחידוש של ליאור פרחי) אחד האבסודרים של השיר הוא "ומה אם בעלה יודע ? היא מסתירה את מכתביה.." - מדוע זה אבסורד כל כך גדול ? 19. בליכוד בשנות ה-90 שלטה קבוצה שכונתה "הנסיכים" ( ביניהם בני בגין, לימור לבנת, אהוד אולמרט, דן מרידור). מדוע כונתה בשם זה ? 20. דוד עמר כתב מאמר אינקוגינטו. כיצד יופיע המאמר הזה ?

למעלה