שאלון ידע כללי האחרון !!

שאלון ידע כללי האחרון !!

היה לי שאלון מוכן מתחילת השבוע אבל נתתי כבוד לחברתי אבישג.... טוב חבר'ה, זה שאלון אחרון שלי בגלל סיבות שונות ומשונות שחלקן תדע וחלקן לא תדעו לעולם. שוב תהייה תחרות אישית ומעוזי"ת בו זמנית על אותו עיקרון מקודם. (למי שפספס אם אור ממעו"ז שקד למשל תענה על שאלות 1,3,5 ועומר ממעו"ז שקד יענה על שאלות 2,3,5 - אז ייספר למעו"ז כאילו הוא ענה על שאלות 1,2,3,5. כל אחד יכול רק להוסיף למעו"ז שלו ואי אפשר להוריד). ועכשיו חידוש אחרון – חניך ממעו"ז שירגיש שהוא לא יכול לענות על אף אחת מהשאלות יוכל להעלות בתגובה ערך בית"ר כלשהי ולהסביר עליו ב-3 וחצי שורות. אם ההסבר יניח את הדעת נוסיף לכל מעו"ז אוטומטית 1-2 נק' לפי רמת ההסבר. חניך שיענה על השאלון לא יקבל נקודות על ערך בית"רי, אלא רק מי שלא ענה כלל. דגשים למי שעוד לא יודע: -לא להשתמש באינטרנט כי זה לא פייר. זה שאלון ידע ולא שאלון חיפוש גוגל/ויקיפדיה. חוץ משאלה אחת שהרשיתי לחפש. -לא לנסות לרמות אותי ולא לרמות אתכם. דחילק, אנחנו עושים שאלון בין חברים ולא "אחד נגד מאה" על כסף אמיתי. -יש כאן שאלת בונוס שווה כמו 3 שאלות שלמות!! שווה לפצח אותה כי היא מעניינת מאוד.... אבישג, לא לטעות בכוונה כדי להגדיל את הסטיית תקן. שיהיה בהצלחה! אפשר לענות עד מוצ"ש. אולי תינתן הארכה ליום ראשון. שאלון ידע כללי: 1.סדר את המחלפים הבאים בכביש "ירושלים-תל אביב-איילון" מדרום לצפון: שער הגיא, השלום, שפירים , נתב"ג,לוד, רוקח. 2.מהם ראשי התיבות של חב"ד ? 3.איזה ילד ישראלי זכה לסדרת ספרים(וסדרה גם) על שם צבע שערו ? מי הסופרת האחראית לסדרת הספרים האלו? 4.יצחק רבין ז"ל נגלה לבתו דליה רבין פילוסוף ואמר לה שהוא רוצה שהיא תקרא לבת שלה על שם השיר האהוב עליו ביותר. כיצד היא תיקרא ? 5. מיהו השר הישראלי שנרצח בידי מחבלים ? היכן הוא נרצח ? 6.ב-2001 אריאל שרון נתן נאום תקיף מאוד שכונה "נאום צ'כסלובקיה" בו הוא אמר "ישראל לא תהייה צ'כסלובקיה". למה הוא התכוון ? 7.מיהו מייסד עיתון "מעריב"? 8.בשנות ה-90 וה-2000 היו 2 להקות עם חמישה חברים שהתפרקו: להקת בנות ולהקת בנים. לשניהם המספר "חמש" הוא בצורה זו או אחרת חלק משם הלהקה. על איזה להקות מדובר ? 9.החל משנת 1977 בה נבחר בגין לראשות הממשלה אפפה את ישראל תחושה של הצלחות רבות, לאוו דווקא בזכותו: זכיית מכבי ת"א בגביע אירופה, זכיית ישראל באירוויזיון, בתחרות מיס עולם, הסכם השלום עם מצרים, פתיחת השוק לתחרות חופשית, וצמיחה גבוהה בכלכלה שכללה בעיקר את עיירות הפיתוח. בשנת 1981 מנחם בגין בחר בסיסמת בחירות בהשפעת ליכונדניק אחר, טל ברודי להוביל את מדע הבחירות שלו. מהי אותה סיסמא ? 10.מי היה שר האוצר שאמר את האיוולת:"לטענות הנכים אין ידיים ורגליים"? 11.מי כונה "קנצלר הברזל" ומדוע ? 12.מיהו הנשיא הצרפתי ששם משפחתו מזכיר ביטוי מעולם הכדורגל ? 13.איזה ארגון טרור ביצע את הפיגוע בכפר האולימפי במינכן ? 14.מהו "תסביך אדיפוס" ? 15.הביטוי "הלך 40 שנה במדבר ולא ראה את הארץ המובטחת..." לקוח מסיפור תנכ"י. מי עומד במרכז העלילה ? למה לא נכנס לארץ ? [מה אומר ביטוי זה בימינו- בונוס!] 16.באיזה ערים נמצאים האתרים הבאים: נהר התמזה, גשר הזהב, מגדל אייפל, קאמ נואו והסלע האדום 17.כאשר האשימו את אולמרט ב"נפוטיזם" בגלל שקירב את מזכירתו שולה זקן לתפקידים בכירים, קבע היועץ המשפטי ש"אולי זה מסריח, אבל נפוטיזם זה לא". מצד שני כאשר שרון קידם את עמרי שרון זה נחשב נפוטיזם. מדוע ? [המקרה הנ"ל הוא תיאורטי ולא קרה במציאות] 18.ז'בוטינסקי לא זכה לראות את המדינה היהודית, אך הוא קבור בארץ. מתי הועלו עצמותיו ארצה ? ולמה לא יותר מוקדם ? 19.מה הקשר בין אורנה בנאי ואביתר בנאי ? 20.נסעתי לפסטיבל זמר כלשהו בארץ והופיעו על2 במות סמוכות 2 הרכבים(הרכב=זמר או להקה). היות והקשבתי לשניהם לא ידעתי אם להיות "על הרצפה" או "על הברכיים" .למי סביר להניח שהקשבתי ? שאלות בונוס(אידאולוגיה) [15נק'] איך קשור הסיפור של ש"י עגנון "האדונית והרוכל" לתורת ז'בוטינסקי ? (לשאלה הזאת אני מרשה חד פעמית לפתוח אינטרנט, לקרוא את הסיפור, או כל מושג אחר כי זה שאלת מחשבה ואני אתן עליה מלא נקודות) [3נק'] בקורסים 2005 נשאלה שאלה ע"י מנהל מכון ז'בוטינסקי:" אם כותבים טרומפלדור עם ט' למה ברית יוסף תרומפלדור(בית"ר) זה עם ת'. (א)תן אפשרות ריאלית (ב)מה התשובה הדבילית שאחת מהחניכות ענתה (אם אתם לא הייתם בקורסים וסביר להניח שלא, המציאו תשובה כזאת) [5 נק'] שאלת בונוס(כי חזי עושה שאלון אחרון והוא נחמד, והוא נזכר בשאלה מחידון כדורגל שהוא לא שאל): הלכתי לראות משחק כדורגל ובכניסה למגרש ראיתי פריטים המסמלים את שם הכינוי של אותה קבוצה: פטיש ותרנגול (א)באיזה מדינה אני נמצא (ב)מי הקבוצות המשחקות ?

who is this

New member
...

1.סדר את המחלפים הבאים בכביש "ירושלים-תל אביב-איילון" מדרום לצפון: שער הגיא, השלום, שפירים , נתב"ג,לוד, רוקח. שער הגיא, לוד, נתב"ג, שפירים, השלום, רוקח 2.מהם ראשי התיבות של חב"ד ? חוכמה בינה דעת 3.איזה ילד ישראלי זכה לסדרת ספרים(וסדרה גם) על שם צבע שערו ? מי הסופרת האחראית לסדרת הספרים האלו? ג'ינג'י, גלילה רון פדר 4.יצחק רבין ז"ל נגלה לבתו דליה רבין פילוסוף ואמר לה שהוא רוצה שהיא תקרא לבת שלה על שם השיר האהוב עליו ביותר. כיצד היא תיקרא ? רעות 5. מיהו השר הישראלי שנרצח בידי מחבלים ? היכן הוא נרצח ? רחבעם (גנדי?) זאבי ז"ל, במלון בירושלים 6.ב-2001 אריאל שרון נתן נאום תקיף מאוד שכונה "נאום צ'כסלובקיה" בו הוא אמר "ישראל לא תהייה צ'כסלובקיה". למה הוא התכוון ? בצ'כוסלובקיה היו שני לאומים, זו היתה מדינה דו לאומית. הוא התכוון שישראל לא תהיה גם מדינה דו לאומית 7.מיהו מייסד עיתון "מעריב"? מייסד אין לי מושג אבל זה היה הרבה שנים בבעלות משפחת נמרוד 8.בשנות ה-90 וה-2000 היו 2 להקות עם חמישה חברים שהתפרקו: להקת בנות ולהקת בנים. לשניהם המספר "חמש" הוא בצורה זו או אחרת חלק משם הלהקה. על איזה להקות מדובר ? היי פייב וחמסה 9.החל משנת 1977 בה נבחר בגין לראשות הממשלה אפפה את ישראל תחושה של הצלחות רבות, לאוו דווקא בזכותו: זכיית מכבי ת"א בגביע אירופה, זכיית ישראל באירוויזיון, בתחרות מיס עולם, הסכם השלום עם מצרים, פתיחת השוק לתחרות חופשית, וצמיחה גבוהה בכלכלה שכללה בעיקר את עיירות הפיתוח. בשנת 1981 מנחם בגין בחר בסיסמת בחירות בהשפעת ליכונדניק אחר, טל ברודי להוביל את מדע הבחירות שלו. מהי אותה סיסמא ? אנחנו על המפה ונשאר על המפה 10.מי היה שר האוצר שאמר את האיוולת:"לטענות הנכים אין ידיים ורגליים"? בייגה שוחט 11.מי כונה "קנצלר הברזל" ומדוע ? 12.מיהו הנשיא הצרפתי ששם משפחתו מזכיר ביטוי מעולם הכדורגל ? שארל דה גול 13.איזה ארגון טרור ביצע את הפיגוע בכפר האולימפי במינכן ? אוקטובר השחור אני חושב 14.מהו "תסביך אדיפוס" ? שהבן מאוהב באמא ושונא את האבא (אוהב לא כאמא אלא כמאהבת) 15.הביטוי "הלך 40 שנה במדבר ולא ראה את הארץ המובטחת..." לקוח מסיפור תנכ"י. מי עומד במרכז העלילה ? למה לא נכנס לארץ ? [מה אומר ביטוי זה בימינו- בונוס!] משה רבנו שהוביל את עמ"י במדבר ולא נכנס לכנען בגלל הקטע של המים מהסלע לפי פרשנות ששמעתי ויכול להיות כי כמו שהולכיו את ארבעים שנה כדי שדור חדש יכנס אז הוא נחשב לדור הקודם. היום זה מדבר על מישהו שעשה למען פרויקט מסוים ולא זכה מן הפירות שלו. 16.באיזה ערים נמצאים האתרים הבאים: נהר התמזה, גשר הזהב, מגדל אייפל, קאמ נואו והסלע האדום לונדון, סן פרנסיסקו, פריז, ברצלונה, פטרה 17.כאשר האשימו את אולמרט ב"נפוטיזם" בגלל שקירב את מזכירתו שולה זקן לתפקידים בכירים, קבע היועץ המשפטי ש"אולי זה מסריח, אבל נפוטיזם זה לא". מצד שני כאשר שרון קידם את עמרי שרון זה נחשב נפוטיזם. מדוע ? [המקרה הנ"ל הוא תיאורטי ולא קרה במציאות] נפוטיזם זה קידום קרוב משפחה אם אני לא טועה, ובמקרה של אולמרט הוא לא קידם קרוב משפחה 18.ז'בוטינסקי לא זכה לראות את המדינה היהודית, אך הוא קבור בארץ. מתי הועלו עצמותיו ארצה ? ולמה לא יותר מוקדם ? 1964, בגלל שראש הממשלה היה בן גוריון שלא חיבב אותו במיוחד. לוי אשכול נתן את ההוראה להעלות את עצמותיו 19.מה הקשר בין אורנה בנאי ואביתר בנאי ? אחים 20.נסעתי לפסטיבל זמר כלשהו בארץ והופיעו על2 במות סמוכות 2 הרכבים(הרכב=זמר או להקה). היות והקשבתי לשניהם לא ידעתי אם להיות "על הרצפה" או "על הברכיים" .למי סביר להניח שהקשבתי ? מוניקה סקס וטל שגב שאלות בונוס(אידאולוגיה) [15נק'] איך קשור הסיפור של ש"י עגנון "האדונית והרוכל" לתורת ז'בוטינסקי ? (לשאלה הזאת אני מרשה חד פעמית לפתוח אינטרנט, לקרוא את הסיפור, או כל מושג אחר כי זה שאלת מחשבה ואני אתן עליה מלא נקודות) הסיפור מספר על יהודי שבא לבית של גויה ובסוף היא אוכלתץ אותו. ז'בוטינסקי טען כל הזמן שהגולה תשמיד את היהודים והסיפור הזה הוא משל לכך השגולה תשמיד את היהודים [3נק'] בקורסים 2005 נשאלה שאלה ע"י מנהל מכון ז'בוטינסקי:" אם כותבים טרומפלדור עם ט' למה ברית יוסף תרומפלדור(בית"ר) זה עם ת'. (א)תן אפשרות ריאלית זה נכתב עם ת' כדי לאפשרא את הנוטריקון בית"ר שזו גם המצודה האחרונה ששרדה בקרב מול הרומאים (ב)מה התשובה הדבילית שאחת מהחניכות ענתה (אם אתם לא הייתם בקורסים וסביר להניח שלא, המציאו תשובה כזאת) כי לטרומפלדור היו שגיאות כתיב [5 נק'] שאלת בונוס(כי חזי עושה שאלון אחרון והוא נחמד, והוא נזכר בשאלה מחידון כדורגל שהוא לא שאל): הלכתי לראות משחק כדורגל ובכניסה למגרש ראיתי פריטים המסמלים את שם הכינוי של אותה קבוצה: פטיש ותרנגול (א)באיזה מדינה אני נמצא אנגליה (ב)מי הקבוצות המשחקות ? ווסטהאם יונייטד וטוטנאהם

זה "קאמפ נואו", לא "קאמ נואו"..

לטובת כל אלה שמחפשים את התשובות בגוגל

שליי!

1.סדר את המחלפים הבאים בכביש "ירושלים-תל אביב-איילון" מדרום לצפון: שער הגיא, השלום, שפירים , נתב"ג,לוד, רוקח. שער הגיא, נתב"ג, לוד, שפירים, השלום, רוקח. 2.מהם ראשי התיבות של חב"ד ? חוכמה בינה ודעת. 3.איזה ילד ישראלי זכה לסדרת ספרים(וסדרה גם) על שם צבע שערו ? מי הסופרת האחראית לסדרת הספרים האלו? ג'נג'י שכתבה גלילה רון פדר. 4.יצחק רבין ז"ל נגלה לבתו דליה רבין פילוסוף ואמר לה שהוא רוצה שהיא תקרא לבת שלה על שם השיר האהוב עליו ביותר. כיצד היא תיקרא ? 5. מיהו השר הישראלי שנרצח בידי מחבלים ? היכן הוא נרצח ? רחבעם זאבי [נרצח ביומולדת שלי
] נרצח בבית מלון. 6.ב-2001 אריאל שרון נתן נאום תקיף מאוד שכונה "נאום צ'כסלובקיה" בו הוא אמר "ישראל לא תהייה צ'כסלובקיה". למה הוא התכוון ? צ'כסלובקיה התפרקה להמון מדינות קטנות כמו יגוסלביה...[ממש לא בטוחה]... 7.מיהו מייסד עיתון "מעריב"? עזריאל קרילבך. 8.בשנות ה-90 וה-2000 היו 2 להקות עם חמישה חברים שהתפרקו: להקת בנות ולהקת בנים. לשניהם המספר "חמש" הוא בצורה זו או אחרת חלק משם הלהקה. על איזה להקות מדובר ? היי פייב ושוגר בייבס. 9.החל משנת 1977 בה נבחר בגין לראשות הממשלה אפפה את ישראל תחושה של הצלחות רבות, לאוו דווקא בזכותו: זכיית מכבי ת"א בגביע אירופה, זכיית ישראל באירוויזיון, בתחרות מיס עולם, הסכם השלום עם מצרים, פתיחת השוק לתחרות חופשית, וצמיחה גבוהה בכלכלה שכללה בעיקר את עיירות הפיתוח. בשנת 1981 מנחם בגין בחר בסיסמת בחירות בהשפעת ליכונדניק אחר, טל ברודי להוביל את מדע הבחירות שלו. מהי אותה סיסמא ? "אנחנו על המפה" 10.מי היה שר האוצר שאמר את האיוולת:"לטענות הנכים אין ידיים ורגליים"? בייגה שוחט. 11.מי כונה "קנצלר הברזל" ומדוע ?אוטו פון ביסמארק היה ידוע באכזריותו. 12.מיהו הנשיא הצרפתי ששם משפחתו מזכיר ביטוי מעולם הכדורגל ? 13.איזה ארגון טרור ביצע את הפיגוע בכפר האולימפי במינכן ? ספטמבר השחור... 14.מהו "תסביך אדיפוס" ? שילד מאוהב באמא שלו ומקנא באבא.. כמו שקרה במיתולוגיה היוונית אם אדיפוס.. 15.הביטוי "הלך 40 שנה במדבר ולא ראה את הארץ המובטחת..." לקוח מסיפור תנכ"י. מי עומד במרכז העלילה ? למה לא נכנס לארץ ? [מה אומר ביטוי זה בימינו- בונוס!] משה רבינו לא נכנס לארץ כיוון שהכה את הסלע במקום לדבר אליו או משהו כזה.. ונראה לי שזה אומר שלא משנה עד כמה תתאמץ להגיע למטרה לא תצליח להגיע אליה אם תטעה. 16.באיזה ערים נמצאים האתרים הבאים: נהר התמזה, גשר הזהב, מגדל אייפל, קאמ נואו והסלע האדום. נהר התמזה: לונדון מגדל אייפל: פריזז גשר הזהב: סן פרנסיסקו קאמ נואו: ברצלונהה סלע האדום: אף פעם לא שמעתי על המקום הזה! 17.כאשר האשימו את אולמרט ב"נפוטיזם" בגלל שקירב את מזכירתו שולה זקן לתפקידים בכירים, קבע היועץ המשפטי ש"אולי זה מסריח, אבל נפוטיזם זה לא". מצד שני כאשר שרון קידם את עמרי שרון זה נחשב נפוטיזם. מדוע ? [המקרה הנ"ל הוא תיאורטי ולא קרה במציאות] ממזהה השאלה הזאתת?! אפילוו לא הבנתי אותה!! 18.ז'בוטינסקי לא זכה לראות את המדינה היהודית, אך הוא קבור בארץ. מתי הועלו עצמותיו ארצה ? ולמה לא יותר מוקדם ? ב1964 אם אני זוכרת טוב לפי החוברת לקורסים.. ולא העלו את עצמותיו כי היה כתוב בצוואה שרק הממשלה יכולה לעשות את זה ובן גוריון לא רצה כי התנגד לדעותיו אבל שהחליפו אותו בלוי אשכול אז לוי אשכול העלה אתון ארצה..[יצא לי חתיכת סיכום!] 19.מה הקשר בין אורנה בנאי ואביתר בנאי ? אחים 20.נסעתי לפסטיבל זמר כלשהו בארץ והופיעו על2 במות סמוכות 2 הרכבים(הרכב=זמר או להקה). היות והקשבתי לשניהם לא ידעתי אם להיות "על הרצפה" או "על הברכיים" .למי סביר להניח שהקשבתי ? שאלות בונוס(אידאולוגיה) [15נק'] איך קשור הסיפור של ש"י עגנון "האדונית והרוכל" לתורת ז'בוטינסקי ? (לשאלה הזאת אני מרשה חד פעמית לפתוח אינטרנט, לקרוא את הסיפור, או כל מושג אחר כי זה שאלת מחשבה ואני אתן עליה מלא נקודות) ז'בוטינסקי היה חוזה ההרס... הוא טען שאנו צריכים להשמיד את הגולה לפני שהיא תשמיד אותנו כמו בסיפור שהאדונית ניסתה לרצוח את הרוכל. [3נק'] בקורסים 2005 נשאלה שאלה ע"י מנהל מכון ז'בוטינסקי:" אם כותבים טרומפלדור עם ט' למה ברית יוסף תרומפלדור(בית"ר) זה עם ת'. (א)תן אפשרות ריאלית כי זאת מילה לועזית.. (ב)מה התשובה הדבילית שאחת מהחניכות ענתה (אם אתם לא הייתם בקורסים וסביר להניח שלא, המציאו תשובה כזאת) כדי שהיתאים למילה בית"ר. [5 נק'] שאלת בונוס(כי חזי עושה שאלון אחרון והוא נחמד, והוא נזכר בשאלה מחידון כדורגל שהוא לא שאל): הלכתי לראות משחק כדורגל ובכניסה למגרש ראיתי פריטים המסמלים את שם הכינוי של אותה קבוצה: פטיש ותרנגול (א)באיזה מדינה אני נמצא (ב)מי הקבוצות המשחקות ?

CHEN106

New member
נראה אם נשפר הפעם, שלי

1.סדר את המחלפים הבאים בכביש "ירושלים-תל אביב-איילון" מדרום לצפון: שער הגיא, לוד, נתב"ג, שפירים, השלום, רוקח 2. חכמה בינה דעת 3. ג'ינג'י גלילה רון פלד 4. רעות 5. רחבעם זאב (גנדי) בבית מלון בירושלים. 6. אריאל שרון לא רצה שני לאומים על מדינה אחת ורצה להפריד את המדינה הפלשתינאית מהמדינה היהודית 8. היי פייב, חמסה? 9. אנחנו על המפה ונשאר על המפה 10. בנימין נתניהו? 11. אממ אוטו פון ביסמרק בעקבות האמירה שלו "בברזל ובדם" משהו משהו משהו 12. שירק? סרקוזי? 13. אש"ף? 14. אממ וואי ממש מוכר לי אני לא בטוח אבל זה כשאוהבים קרוב משפחה מקרבה ראשונה אהבה רומנטית? 15. משה רבינו, לא נכנס לארץ בעקבות הכאת הסלע ולא דיבור אליו ("ומשה היכה בסלע ויצאו ממנו מים" במקום צו האלוהים לדבר אל הסלע ולהוציא ממנו מים) בימינו מסמל על מאמץ רב להשיג מטרה מסוימת ולאחר כל המאמצים היא נכשלת. 16. לונדון, סן פרנסיסקו, פריז, 17. נפוטיזם הוא קירוב אנשי משפחה לפוליטיקה או קידום לתפקידים בכירים אנשי משפחה. במקרה זה קידם אולמרט את שולה זקן אך לא הייתה ביניהם קרבה משפחתית, לכן זה מסריח אבל לא תואם את המושג נפוטיזם. 19. בני דודים? 20. אוי זה דוקא קל וסחטיין חזי על שירים רוקיסטיים סוף סוף!! על הריצפה-מוניקה סקס, על הברכיים-טל שגב. שאלת בונוס אידיאולוגית: קראתי את האדונית והרוכל (השנה בשיעור ספרות...) עכשיו הסיפור עצמו די מדבר על היהודי הנודד ועל מעשיו בבית האדונית (הערפדית או היצור החולה נפש שהיא) הגויה. עכשיו ז'בו חזה את השואה ודיבר על פרעות גדולות יותר ועל מה יקרה לאותה דמות יהודית באירופה ואני חושב שכאן נמצא הקשר. הקשר הוא שבשני המקרים/שני האישים מדברים על מצב היהודי הנודד בשואה, על מה יקרה להם (ואני לא בטוח לגבי המשפט הבא כי אני לא בקיא בחזיונות הזעם של ז'בו אודות השואה) וגם לחזור לאותם מקורות יהודיים/א"י כי זה מה שיציל אותם מפני האנטישמיים באירופה שמנסים לחסל אותנו.

תשובות. או שאתם טובים או שהשאלון היה קל.

טוב חבר'ה. היה שאלון די סבבה אני חייב להגיד (עם סטיית תקן נמוכה), אבל גם עם מעט משתתפים. זה יהיה השאלון ידע כללי האחרון שאני מנפק. הציונים הגבוהים הושגו בעזרת הבונוסים הגבוהים שנתתי. עומר, סתו וחן- קבלו ח"ח עצבני על "האדונית והרוכל". כולכם קיבלתם בין 12-15 נק' בונוס על הדבר הזה בלבד שהקפיץ את הציון שלכם. היות ולא השתתפו ממעוזי"ם חופפים - אז אין תחרות מעוזי"ת. ציונים: עומר נורי - 99 נק' סתו - 76 נק' חן - 70 נק' תשובות: 1.סדר את המחלפים הבאים בכביש "ירושלים-תל אביב-איילון" מדרום לצפון: שער הגיא, השלום, שפירים , נתב"ג,לוד, רוקח. שער הגיא הסמוך לבית שמש הוא הדרומי ביותר. לאחריו מגיע מחלף לוד, לאחריו נתב"ג הצמוד ללוד. שפירים מגיע אחרי נתב"ג והוא מוביל לבית דגן או בר אילן - תלוי איזה כיוון. לאחר מכן מגיעים מחלפי תל אביב שהדרומי יותר הוא השלום הנמצא במרכז העיר ורוקח הצפוני אליו ויותר קרוב לרמת גן ולרמת אביב. 2.מהם ראשי התיבות של חב"ד ? חכמה בינה דעת 3.איזה ילד ישראלי זכה לסדרת ספרים(וסדרה גם) על שם צבע שערו ? מי הסופרת האחראית לסדרת הספרים האלו? גלילה רון פדר עמית אחראית על הילד שכולם קראו לו "ג'ינג'י" 4.יצחק רבין ז"ל נגלה לבתו דליה רבין פילוסוף ואמר לה שהוא רוצה שהיא תקרא לבת שלה על שם השיר האהוב עליו ביותר. כיצד היא תיקרא ? יצחק רבין ז"ל אהב מאוד מאוד את שיר הרעות כי הוא סימל את האחווה בין לוחמי צה"ל. לכן סביר להניח שיבקש מביתו על פי השאלה הזאת לקרוא לה רעות. 5. מיהו השר הישראלי שנרצח בידי מחבלים ? היכן הוא נרצח ? רחבעם זאבי הקרוי "גנדי" ז"ל נהרג ב-2001 במלון היאט במזרח ירושלים ע"י מחבלים כאשר היה שר התיירות בממשלת שרון הראשונה. 6.ב-2001 אריאל שרון נתן נאום תקיף מאוד שכונה "נאום צ'כסלובקיה" בו הוא אמר "ישראל לא תהייה צ'כסלובקיה". למה הוא התכוון ? ערב מלחמת העולם ה-2 בעלות הברית(בעיקר ארה"ב ובריטניה) רצו להגיע לשלום עולמי ולהימנע מעימות עם גרמניה הנאצית של היטלר. כאשר דרש היטלר לספח אליו את חבל הסודטים של צ'כסלובקיה בועידת מינכן הסכימו לו בעלות הברית מבלי לשאול את צ'כסלובקיה. היטלר כבש את אותו חבל ובדך גם את המדינה כולה ובעלות הברית שתקו. הם אמרו שצ'כסלובקיה צריכה להיות המחיר של שלום עולמי. ב-2001 שרון חשש שבעלות הברית יקריבו עכשיו את ישראל למען שלום עולמי ולכן יצא באזהרה הזאת. 7.מיהו מייסד עיתון "מעריב"? עזריאל קרליבך היה עורך העיתון ידיעות עד שהוא לא אהב את הבעל הבית שלו נח מוזס. הוא פרש בן לילה ב"פוטש" שעשה למוזס והקים את "ידיעות מעריב". לימים זה הפך ל"מעריב" בלבד. 8.בשנות ה-90 וה-2000 היו 2 להקות עם חמישה חברים שהתפרקו: להקת בנות ולהקת בנים. לשניהם המספר "חמש" הוא בצורה זו או אחרת חלק משם הלהקה. על איזה להקות מדובר ? היי פייב (פייב = חמש) ולהקת חמסה. 9.החל משנת 1977 בה נבחר בגין לראשות הממשלה אפפה את ישראל תחושה של הצלחות רבות, לאוו דווקא בזכותו: זכיית מכבי ת"א בגביע אירופה, זכיית ישראל באירוויזיון, בתחרות מיס עולם, הסכם השלום עם מצרים, פתיחת השוק לתחרות חופשית, וצמיחה גבוהה בכלכלה שכללה בעיקר את עיירות הפיתוח. בשנת 1981 מנחם בגין בחר בסיסמת בחירות בהשפעת ליכונדניק אחר, טל ברודי להוביל את מדע הבחירות שלו. מהי אותה סיסמא ? שאלה ארוכה עם תשובה קצרה:"אנחנו על המפה". מי שהוסיף את "אנחנו נשארים על המפה" ירד לו חצי תשובה כי השאלה הייתה מה הסיסמה של בגין ולא מה המשפט המלא של ברודי. 10.מי היה שר האוצר שאמר את האיוולת:"לטענות הנכים אין ידיים ורגליים"? על האיוולת חתום אברהם(בייגה) שוחט. עוד איוולת בשביל צחוק. ירדנה ארזי מנסה להבין ללב של קורבני אסון ורסאי ואומרת להם:"כל הרשויות האלה שמביאות אתכם ממקום למקום. אתם ממש נופלים בין הכיסאות". 11.מי כונה "קנצלר הברזל" ומדוע ? אוטו פון ביסמרק (נראה לי שאלתי את זה אבל אמרתי שאני תמיד חוזר על שאלה אחת). הוא איחד את כל הנסיכוית לגרמניה אחת ועשה זאת ע"י כוח, ולכן כונה קנצלר הברזל. היסטורית מנחתים את ההבדלים בין גרמניה לצרפת בכך שצרפת קמה מלמטה(ע"י העם במהפכה הצרפתית) וגרמניה קמה מלמעלה (בכוח ע"י ביסמרק). 12.מיהו הנשיא הצרפתי ששם משפחתו מזכיר ביטוי מעולם הכדורגל ? הצפונים מבינינו מכירים אותו כנמל תעופה. ההורים שלו זוכרים אותו כנשיא מכהן. אנחנו אולי נדע שרק קראו לו "שארל דה-גול". (הביטוי הוא גול). 13.איזה ארגון טרור ביצע את הפיגוע בכפר האולימפי במינכן ? ספטמבר השחור 14.מהו "תסביך אדיפוס" ? לא נעמוד על ההיבטים ההיסטורים של התופעה, אבל התשובה היא: כאשר בן אוהב כל כך את אמו עד כדי כך שהוא מקנא באביו קוראים לזה תסביך אדיפוס". לפמינסיטיות זה קיים גם הפוך:שבת מאוהבת כל כך באבא שלה עד כדי כך שהיא מקנאה באמא שלה. 15.הביטוי "הלך 40 שנה במדבר ולא ראה את הארץ המובטחת..." לקוח מסיפור תנכ"י. מי עומד במרכז העלילה ? למה לא נכנס לארץ ? [מה אומר ביטוי זה בימינו- בונוס!] משה רבינו הלך 40 שנה מדבר ולא זכה להיכנס לארץ המובטחת. אלוהים אמר לו שכדי להוציא מים מן הסלע הוא רק צריך לדבר אליו ולהראות לעם את הנס. משה פקפק באלוהים ו"הכה בסלע...". אמנם יצאו מים, אבל אלוהים כעס שמשה פקפק בו ועונשו היה לא להיכנס לארץ. מה זה אומר בימינו? אדם שעשה עבודה שחורה ולא ראה את התהילה. 16.באיזה ערים נמצאים האתרים הבאים: נהר התמזה, גשר הזהב, מגדל אייפל, קאמפ נואו והסלע האדום נהר התמזה - לונדון, גשר הזהב- סן פרנסיסקו, קאמפ נואו- ברצלונה, הסלע האדום-פטרה. 17.כאשר האשימו את אולמרט ב"נפוטיזם" בגלל שקירב את מזכירתו שולה זקן לתפקידים בכירים, קבע היועץ המשפטי ש"אולי זה מסריח, אבל נפוטיזם זה לא". מצד שני כאשר שרון קידם את עמרי שרון זה נחשב נפוטיזם. מדוע ? [המקרה הנ"ל הוא תיאורטי ולא קרה במציאות] שאלה קלה לדעתי שמנסה להגיד לכם באיזה צורה שתבחרו מה זה נפוטיזם. נפוטיזם הוא פרוטקציה לבני משפחה. שולה זקן אינה משפחה של אולמרט ולכן זה לא נפוטיזם. מאידך עמרי שרון כן. 18.ז'בוטינסקי לא זכה לראות את המדינה היהודית, אך הוא קבור בארץ. מתי הועלו עצמותיו ארצה ? ולמה לא יותר מוקדם ? ז'בוטינסקי הורה בצוואתו להיקבר בארץ ישראל רק בהסכמת הממשלה העברית שתקום בארץ ישראל. ב-1948 היא הוקמה אך בן גוריון שראה בבגין, חרות ובית"ר גורמים חתרניים נגד הדמוקרטיה לא הסכים להעלות עצומתיו. ב-1964 נעתר ראש הממשלה החדש לוי אשכול לבקש יו"ר תנועת החרות,מנחם בגין, להעלות עצמות ז'בוטינסקי ארצה והוא נקבר בהר הרצל. 19.מה הקשר בין אורנה בנאי ואביתר בנאי ? אחים 20.נסעתי לפסטיבל זמר כלשהו בארץ והופיעו על2 במות סמוכות 2 הרכבים(הרכב=זמר או להקה). היות והקשבתי לשניהם לא ידעתי אם להיות "על הרצפה" או "על הברכיים" .למי סביר להניח שהקשבתי ? "על הרצפה" -מוניקה סקס "על הברכיים- טל שגב אלה שמות השירים של אותם הרכבים.

תשובות לשאלות הבונוס. כדאי להיכנס!!!!

מי שיקרא את התשובה לשאלה 1 מובטחות לו כמה נקודות בבגרות בספרות. שאלות בונוס(אידאולוגיה) [15נק'] איך קשור הסיפור של ש"י עגנון "האדונית והרוכל" לתורת ז'בוטינסקי ? (לשאלה הזאת אני מרשה חד פעמית לפתוח אינטרנט, לקרוא את הסיפור, או כל מושג אחר כי זה שאלת מחשבה ואני אתן עליה מלא נקודות) זה ממש לא ידע כללי. אלא ידע עמוק מאוד. גם אם תקראו את כל "האדונית והרוכל" לא בטוח שתדעו, אבל בוא נקצר להם: הרוכל הינו רוכל יהודי המגיע לעיירה למכור להם מוצרים (היהודים סוחרים). הוא מגיע לבית של אדונית נוצריה(עם כל הסממנים) ומוכר לה סכין. הוא בא לחזור הביתה אך רואה שאינו יכול בגלל הגשם. הוא נשאר בבית של האדונית שמוכנה לארח אותו במחסן שלה. אותו דבר קורה יום אח"כ ועוד יום, עד אשר הרוכל מתרגל אל אותה אדונית שנותנת לו אוכל ושתייה ולינה וממלאת את כל צרכיו, וגם כאשר יום אחד מתבהר הכל הוא לא חוזר הביתה כי טוב לו אצל האדונית. האדונית עצמה רק נותנת לו אוכל ומפטמת אותו. כל מה שנגיד עכשיו יפגע לנו בכתיבה הנפלאה של עגנון, אבל מסתבר שהאישה מפטמת אותו רק כדי לאכול אותו בסוף ושיהיה הרבה בשר(היא קניבלית) והיא קנתה את הסכין ממנו כדי לשחוט אותו. זה המשל. הנמשל: היהודי זה היהודים, האוכל זה הצורך החומרי של היהודים, האישה היא הנוכרים והמסר הוא: הם רוצים להרוג אותנו ואנחנו פוחדים ללכת מהם בגלל שאנחנו רגילים להם. בגלל "סיר הבשר" , בגלל דברים חומריים. אנחנו נתונים לחסדיהם. ואיך זה קשור לז'בוטינסקי- ז'בוטינסקי קרא לעלייה מהירה של יהודים לארץ ישראל ולא להישאר בגולה בגלל אותה סכנה שש"י עגנון המחיש אותו ברומן שלו. מי שירצה לקרוא על זה לעומק יפתח עולמו בפרק העוסק ב"אוונטאריזם". אשמח להעמיק עוד למי שירצה. ואמליץ בחום לקרוא!! [3נק'] בקורסים 2005 נשאלה שאלה ע"י מנהל מכון ז'בוטינסקי:" אם כותבים טרומפלדור עם ט' למה ברית יוסף תרומפלדור(בית"ר) זה עם ת'. (א)תן אפשרות ריאלית (ב)מה התשובה הדבילית שאחת מהחניכות ענתה (אם אתם לא הייתם בקורסים וסביר להניח שלא, המציאו תשובה כזאת) (א) אזכור למבצר ביתר שנפל במרד / זה שם לועזי ואפשר לכתוב אותו בט או בת' (כמו תורכיה) (ב) כי תרומפלדור היה דיסלקט [5 נק'] שאלת בונוס(כי חזי עושה שאלון אחרון והוא נחמד, והוא נזכר בשאלה מחידון כדורגל שהוא לא שאל): הלכתי לראות משחק כדורגל ובכניסה למגרש ראיתי פריטים המסמלים את שם הכינוי של אותה קבוצה: פטיש ותרנגול (א)באיזה מדינה אני נמצא - אנגליה (ב)מי הקבוצות המשחקות ? ווסטאם יונייטד "הפטישים" מול טוטנהאם "התרנגולים" (לבני יהודה יש תרנגול כאמונה תפלה, אבל זה לא השם שלהם)

בישי89

New member
זה לא שאנחנו טובים וזה לא שהיה קל...

זה פשוט שאנשים מסויימים בעלי השכלה מאוד נמוכה (שהתגלה להם עקב השאלון) לא ענו בכוונה על מנת שלא להוריד את הסטטיסטיקה
לא רציתי חלילה שתאשים אותי בהגדלת סטיית התקן בכוונה תחילה

אבישג, יש לי בשורה בשבילך....

אנחנו צריכים לפתוח את ההסכם שלנו מחדש. אני כבר לא רוצה 10 ילדים, אלא 12 ילדים. אני רוצה שבשש השנים הראשונות לנישואין נביא 6 ילדים בקצב של אחד לשנה. בשנה השביעית לא נביא כלום כי זו שנת שמיטה. ואז אח"כ עוד שישייה.

בישי89

New member
בלתי אפשרי

אתה לגמרי לא הכנסת לחישוב שלך כל מיני פונקציות טבעיות כגון: הפלות, הקושי בלהיכנס להריון, תאומים שעלולים לשבש את חישובייך.... מה גם שאני רוצה לעשות דברים בחיים ולא רק להיות גננת.
הדרך היחידה שבא אני רואה שזה קורה זה אם אתה תהיה עקר בית ותטפל בכל הילדים (כמובן שאם זה יקרה זה יהיה מחזה נפלא שאני אהיה מחוייבת לצלם ולהראות לכל החברות שלי למטרות שעשוע
) ואני אצא ואעבוד, אהיה מעצבת אופנה מצליחה וארוויח מיליונים.

למעלה