שאלון השבוע

luka on1

New member
שאלון השבוע

מתי בכית לאחרונה? הוצאת הכל, כל המשקעים בלב...? מתי דיברת עם אמא/אבא שיחת הורים, עם כל הקלפים על השולחן? האם הבאת לבת זוג שלך פרח סתם כי את אוהבת אותה, וסיפרת לה כי היא היא הדבר האמיתי בחייך? קרה לך שפעם הרגשת שהחיים שאת חייה אתם (כל הביטחון וכל החממה הזו) זה לא את, זה לא מה שרצית שיקרה לך בחיים והחלטת לעשות מעשה אמיץֿ לקום וללכת, לעזב הכל ולהתחיל מחדש? האם את מרגישה שהחמצת משהו בחייך שלא ניתן לעשות אותו?? זהו בינתיים, להיות כנים!!

FunkyFresh

New member
טוב יאללה

בכיתי לאחרונה אתמול,זה קורה בעיקר בריבים עם בת הזוג,לצערי חגגנו אתמול עוד ריב.אני די מאופקת אז לא הוצאתי הכל,אבל הוצאתי מספיק
בטח שהבאתי,בטח שסיפרתי, אני מנסה לשמור על האש. אני מרגישה שאני לומדת את המקצוע שהוא לא בדיוק הנישה שלי,אבל אני אמורה להמתין בסבלנות שאוכל לקחת אותו למקום שהוא יותר אני, כרגע אין לי אומץ לעצור את הכל ולהתחיל מחדש לימודים בתחום אחר,אני מניחה שזה חלום שלעולם לא יתממש במלואו. אז בהמשך כן אני מרגישה שאני מחמיצה כאן משהו,אבל לא מוותרת על החלום כ"כ מהר,אני מפתחת את התחום כתחביב. אני משתדלת לחיות את החיים מבלי להרגיש תחושות החמצה כך שזה הדבר היחיד בחיי אני חושבת.

x יהלי x

New member
זורמת ../images/Emo3.gif

אפילו שזה לא בדיוק 'שאלון פורימי'.
בכיתי לאחרונה אתמול...אבל זו לא חכמה, אני בוכה בגלל כל שטות כמעט. אבל לא, לא הוצאתי כלום, בטח לא משקעים (רחמנא ליצלן)
עם אבא/אמא דיברתי בשבת, אבל אף פעם לא כל הקלפים על השולחן (חייבים להשאר כמה מתחת לשולחן, אחרת אף אחד לא ינצח...
)
לא הבאתי לאף אחת פרח כי...אין כזו שמחכה לפרחים ממני, ולא נראה לי שאיי פעם אני אוכל לתת הבטחה נוסח: "את/ה הדבר האמיתי בחיי" (כבר אמרתי שלא עושים דברים כאלה?)
קרה שהרגשתי שהחיים שאני חיה זו לא אני, אבל הגעתי למסקנה שאם אני זו שיצרה אותם, אני אקח עליהם אחריות מלאה. (אבל גם קרה בעבר שעשיתי מעשה אמיץ והתחלתי מחדש.)
אני חושבת שאם יש אדם בעולם שלא מרגיש שהחמיץ משהו, הוא צריך לתהות האם הוא חי נכון, האם הוא חי בכלל... אם אתה מרגיש שהחמצת משהו, סימן שאתה יודע לקוות, לצפות, לייחל...יש אנשים שגם את זה אין להם.[ ובכלל...כל עוד הנר דולק אפשר לתקן. אני הופכת לפילוסופית בשעות האלה, אולי עדיף שאני אתחפש למשהו ואצא לדרך. לילה טוב.

daphts

New member
תאמת קצת שאלות מוזרות עבורי

מתי בכיתי... מזמן, לא בוכה כל כך הרבה , אבל בכל זאת - בוכה כשדברים רעים ונורעיים פגעים בילדי, למשל כשהבדיקות גילו שלילדה יש צליאק... שהילד חולה.... וכו'. לרוב זה משבר של כמה שעות שעובר תהליך "למה עושים עם זה עכשיו" מכאן לאן... וכו'. מתי דיברתי עם הורי... כל יום מדברת איתם לפעמים יותר מפעם אחת ביום (טלפונית - הם גרים רחוק) היות ואני לא בארון , ואנו משפחה ...הרעיון של לסים קלפים על השולחן כשהם שם מזה שנים קצת מגוחח עבורי. כן דיברתי עם הורי על הפחד שלי כאם מהגיוס של הבן הגדול... מה"קרבי" שהוא רוצה...(פחד לגיטימי של כל אם ישראלית יהודיה) דיברתי על החשש מהטיול השנתי של הבת על המליאק... איך היא תסתדר עם האוכל המיוחד ואיך לא תתפתה לגעת בדברים שאסור (עוד פחד לגיטימי של אמא פולניה) בגדול השיחות שלי בשנים האחרונות הן סביב הילדים (ברמה של אני אמא ואתם הורי , עם קצת יותר קילומטרז בהורות ממני, אז "תזרקו איזה עצם" מה עושים?) מעבר לכך יש לי שיחות עם הורי של "קיטורים" אני קוטרית נוראית בענין של לימודים - לימודי, הורי וזוגתי אומרים שככול שאני מקטרת יותר כך הציון הסופי שלי יהיה יותר גבוהה. אז אני מקטרת ...וכידוע אני בסיומה של חופשת הבחינות ... אז נשאר לראות את תוצאות הקיטורים על גיליון הציונים של הסימסטר. פרחים לבת הזוג... אםםםםםםםםם. בת הזוג שלי לא אוהבת פרחים .... היא אוהבת קקטוסים...וז מדי פעם אני מביאה קקטוס- זה נחשב? לגבי לפרגן אחת לשניה , כשגרים יחד ומנהלים משק בית משותף זה קצת מוזר פתאום להגיד כאלה פרצי רומנטיקה... מדי פעם יוצא אבל לא בצורה מובנת ומסודרת. אז כך אני בשנים האחרונות עובדת על שינוי מקצועי - לכן חזרתי לאוניברסיטה , נו מה לעשות , יש בית , ילדים , אישה וכו' אי אפשר לקום וללכת , אז בנתים עובדת ולומדת ... אבל בשלב זה מתחילה לראות תסוף של הלימודים ואיתם גם השינוי המקצועי .... עוד קצת לימודים וזהוא! עוד סימסטר אחד ובו לסיים שני סמינרים, ארבע קורסים משלימים ושנים שנתיים ונגמר התואר, וילה לתואר הבא (נרשמתי לפני שבועיים) האם החמצתי משהוא... לא יודעת, חיי הובילו אותי בנתיב מסוים, אולי חבל שלא חזרתי ללמוד לפני (אבל שוב איך יכולתי , אז היתי עסוקה בלעשות ילדים...) סה"כ בסוף יהיה מיקצוע כלבבי, ויש ילדים, יש בית , יש זוגיות... מה אוד צריך לבקש? ההחמצות הגדולות באמת הם כאלה שאין עליהן שליטה (לפחות לא לנו ולא באפשרותינו) כמו חבל שליא יצא לי יותר זמן להכיר את סבא שלי, את הסבתות שלי .... את הוריה של זוגתי... (הם פשוט הלכו מהעולם הזה לפני שאני הספקתי ...) סבא שלי נפטר כשהיתי בת 4, ולי רק נשאר לשמוע סיפורים- לצערי. הסבתות נפטרו בסביבות גיל 12 , לכל הדעות צעירה מידי כדי ממש לפתח איזה שיחה רצינית, שוב לצערי. לגבי הורי זוגתי - אמא שלה נפתרה לפני שהכרנו (מה שיש לי זה רק סיפורים) אביה נפטר לפני שלוש שנים... היה מבוגר מאוד כשהכרנו כך שגם פה - פספוס שלי ... אבל מה אני יכולה לעשות עם זה !הרי מוות זה לא אחד הדברים שבשליטה שלנו, מה שנישאר זה רק להשלים איתו! ולמצואת את מה שכן ניתן והקשרים שכן ניתן לטפח- את זה אני משתדלת לעשות !

שאלות מעניינות...

מתי בכית לאחרונה? הוצאת הכל, כל המשקעים בלב...? ממש לפני כמה ימים. אני בוכה הרבה. לא בגלל ריב עם בת הזוג, אלא סתם פרץ של רגשות. ורמובן שהוצאתי את הכל, אחרת הבכי לא שווה. גם מול בזת הזוג שלי, וגם מול הדף. והיופי הוא שאחרי הבכי הכל יותר נקי, ממש כמו אחרי הגשם. מתי דיברת עם אמא/אבא שיחת הורים, עם כל הקלפים על השולחן? ההורים שלי יודעים על נטייתי המינית ממזמן, ובת הזוג שלי היא בת בית. אבל מעבר לכך אין לי "שיחות" עם ההורים על דברים שמפריעים לי בחיי, את זה אני עושה עם חברים בעיקר. האם הבאת לבת זוג שלך פרח סתם כי את אוהבת אותה, וסיפרת לה כי היא היא הדבר האמיתי בחייך? ברור!!! ממש לפני כמה זמן ישבנו בחוץ כי היה יום יפה, וראיתי פרח בגינה והלכתי והבאתי לה. אבל מלבד פרחים, בת הזוג שלי מקבלת המון שירים שמוקדשים לה שכתבתי, האחרון היא קיבלה שלשום. אני מסתכלת לה בעיניים ואומרת לה כל יום כמה אושר היא הביאה לחיי, כמה היא מיוחדת ומקסימה. ובכלל מנסה אחת לכמה חודשים לעשות לה איזו מחווה רומנטית כמו ארוחה לאור נרות או מסז/ מפנק. קרה לך שפעם הרגשת שהחיים שאת חייה אתם (כל הביטחון וכל החממה הזו) זה לא את, זה לא מה שרצית שיקרה לך בחיים והחלטת לעשות מעשה אמיץֿ לקום וללכת, לעזב הכל ולהתחיל מחדש? אני רוצה את הביטחון. מבקשת ומחפשת אותו. בהחלט רוצה לקום וללכת לפעמים, אך מנסה לעשות בחיי את מה שאני רוצה, לגרום להם להיות מה שתמיד רציתי האם את מרגישה שהחמצת משהו בחייך שלא ניתן לעשות אותו?? כן. אני לא יכולה לעשות דברים רבים כעת בגלל מצבי הפיזי- אז זו החמצה. אבל עדין, מנסה בתוך המגבלות הקיימות, לעשות הכל ולא להרגיש שאני מחמיצה שום דבר. אבל לא מרגישה שיש לי איזו החמצה משמעותית בחיי או פספוס... אולי בגלל שאני צעירה יחסית.. אבל עכשיו לחלק המעניין- למה את שואלת את השאלות האלו?? מה מסתתר מאחוריהן? אני מרגישה כאילו זה שאלות שאת שואלת את עצמך, ורוצה לראות תשובות של אחרים. או שאני טועה? תודה על השאלות. נהנתי לענות עליהן. למה את לא עונה?

luka on1

New member
טוב אז אני גם אענה

מתי בכית לאחרונה? הוצאת הכל, כל המשקעים בלב...? בזמן האחרון כל יום, כל הזמן..המצב שאני נמצאת בו מאוד רגיש וקשה לי מתי דיברת עם אמא/אבא שיחת הורים, עם כל הקלפים על השולחן? השבת האחרונה שאמא ואבא הבינו שאני לא אשתנה בשביל אף אחד וזה מה שאני אז הם קמו ועזבו במוצ"ש ומאז הם לא מדברים איתי. האם הבאת לבת זוג שלך פרח סתם כי את אוהבת אותה, וסיפרת לה כי היא היא הדבר האמיתי בחייך? הייתי עושה את זה אבל אני לא בזוגיות, כרגע! קרה לך שפעם הרגשת שהחיים שאת חייה אתם (כל הביטחון וכל החממה הזו) זה לא את, זה לא מה שרצית שיקרה לך בחיים והחלטת לעשות מעשה אמיץֿ לקום וללכת, לעזב הכל ולהתחיל מחדש? בניגוד לכל מה שמקובל קמתי ועזבתי, כי אני לא צריכה לנהל את חיי כפי שהכלל רואה שכך צריך לחיות. לצערי תמיכה לא קיבלתי, אבל איך אומרים כשקשה זה אומר שאנחנו בעליה האם את מרגישה שהחמצת משהו בחייך שלא ניתן לעשות אותו?? כן החמצתי הרבה דברים אבל הינה תיקנתי, מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא... יאלה עניתי בכל הכנות והלב!!

אנסה לענות...

מתי בכיתי לאחרונה? הממ... לפני 3 חודשים בערך?.. כשהתאכזבתי מהבוס הקודם שלי... סיפור ארוך ולא קשור... לא זכור לי עוד בכי... כרגע שהיה לאחרונה... (((אני משתדלת לשחרר ולעבור הלאה שלא ישאר ולכן יש סיכוי שגם שכחתי:))) הממ.. עדיין לא דיברתי איתם עם כל הקלפים בשולחן - כשאהיה מסוגלת לחשוף אותם מול עצמי.. אחשוף מעט מולם. למרות שהבנתי שהם מודעים... לא... כי כרגע אין לי בת זוג.. - אבל יש לי משו מתוק להביא למישהי שאני אוהבת... :) הממ.. אפשר לומר שעשיתי את זה.. כשעזבתי את הבית.. את ההורים ואת הכל.. והתחלתי עם עצמי לבד.. החמצתי? יש כמובן רגעים שנזכרים בדברים שעברנו וחושבים שפיספסנו.. אבל אני חושבת שהם חלק מהתהליך שאני עוברת בחיים.. חלק מההתבגרות.. האישית שלי.. הממ.. זהו בינתיים סופ"ש נעים ומחוייך..

למעלה