שאלון הפעם הראשונה

אוהדאדם

New member
אעשה כמיטב יכולתי

ותודה על המחמאה :) נחמד להיות מוערך...

אני חושב שחשוב להבהיר, לפני הכול, שאין אף מערכת יחסים או קשר עם מישהו אחר או עם מספר אנשים אחרים שהיא מערכת היחסים או הקשר שהם "נכונים" עבור ביסקסואלים. יש ביסקסואלים מונוגמיים, כמו שיש סטרייטים או הומוסקסואלים מונוגמיים, ויש כאלו שלא; יש כאלו במערכת יחסים "פתוחות" או "מאפשרות", ויש כאלו שלא. זה תלוי באינדיבידואל, ובהרבה מאוד גורמים, שמשיכה מינית ליותר ממגדר אחד (אם להשתמש בהגדרה הקלינית הרווחת), הוא רק גורם אחד מהם.

ניקח שני אנשים, נקרא להם דוד ומשה. נתעלם לחלוטין מהנטייה המינית או הזהות המינית שלהם, ורק נדבר על "אנשים". שניהם נמצאים במערכת יחסים. אצל דוד, מערכת היחסים לא מספקת. נכון, הוא אוהב ומעריך ונמשך אל הצד השני במערכת היחסים, אבל מערכת היחסים לא מספקת לו את כל הצרכים הרגשיים ו/או הרומנטיים שלו. לכן דוד מעוניין לפגוש אנשים אחרים, לקשור מערכות יחסים גם איתם, ואולי למצוא את הסיפוק שלו אצלהם. משה, לעומת זאת, מסופק במערכת היחסים שלו. היא מערכת יחסים מלאה עבורו, ועם זאת, הוא מעוניין לפגוש אנשים אחרים, בגלל שיש חוויות (כמו חוויות של פלרטוט, "צייד", כיבוש, סיפוק סקרנות) שהוא יכול לקבל רק עם זרים. הוא לא מחפש לקשור מערכות יחסים ארוכות טווח עם אנשים אחרים, אבל הוא לא רוצה לסגור את האופציות העומדות בפניו, להפסיק לטעום מהמזווה הענק של החיים.

מה היה קורה אם היית מוצא עצמך במערכת יחסים עם דוד? מה היה קורה אם היית מוצא עצמך במערכת יחסים עם משה? אני יכול לומר שלו אני הייתי עם דוד, הייתי קודם כל מעוניין לראות כיצד אני יכול לספק אותו במערכת היחסים שלו איתי. האם באמת אינני יכול לספק אותו בעצמי? האם את הסיפוק הנ"ל הוא חייב להשיג מאנשים אחרים? לעומת זאת, אם הייתי במערכת יחסים עם משה אז אני עצמי, הייתי מאחל לו בהצלחה וקונה לו קונדומים. אחרים היו מקנאים, והיה מפריע להם גם מה שמשה רוצה לעשות - וזו זכותם וטוב עבורם. אני מדבר רק עבורי, לא אומר שזה הדבר הנכון לעשות.

יש אנשים, וזו צורה מצערת ונפוצה של ביפוביה, שיגידו שכל ביסקסואל הוא דוד. שאף ביסקסואל לא יכול להיות מסופק רגשית ורומנטית מאדם אחד, כי כל אדם (לכאורה; יש גם מיעוט שלא) הוא או גבר או אישה, ולכן כל ביסקסואל נמצא במערכת יחסים עם גבר או אישה, קרי לא נמצא במערכת יחסים עם אישה או עם גבר. אני חושב שזה משפט לא נכון. אני חושב שאפשר להיות ביסקסואל ולהיות מסופק ממערכת יחסים עם אדם אחד - אבל זה לא אומר שזה המקרה כאן. ייתכן שכאן, הבחור הצעיר שאתה איתו, אכן לא מסופק ממערכת היחסים. ולכן כדאי לדבר איתו ולראות למה. אני לא חושב שכדאי לנחש סתם, או להניח הנחות מוקדמות סתם; אני חושב שכדאי לפתוח את הנושא ולראות מה מושך אותו בנשים אחרות כרגע.

אסיים בסיפור ספציפית על עצמי, שגם סיפרתי בעבר.
בעבר חשבתי שתמיד אהיה דוד; שלא אוכל להיות מסופק ממערכת יחסים עם אדם אחד. מה שגרם לי לשנות את המחשבה שלי הייתה ההבנה שמה שאני ראיתי כ"גבר" ו"אישה" היה בעצם מערך של התנהגויות, שכל אחד יכול לאמץ לעצמו. אדם יכול לאמץ התנהגויות "גבריות" ו"נשיות", ובעצם מה שאני חיפשתי היה חוויה עם התנהגות שבדרך כלל, בממוצע, מוצאים ספציפית אצל גברים או ספציפית אצל נשים. אבל יש מגוון מאוד גדול של אנשים (ובוודאי בקהילה הביסקסואלית), ולכן את ההתנהגויות הללו, שכביכול אפשר למצוא רק אצל נשים, אפשר למצוא אצל גברים, ואחרות שכביכול אפשר למצוא רק אצל גברים, אפשר למצוא אצל נשים. זה מה שגרם לי להבין שמה שאני מחפש, עבור עצמי, זה אדם עם עושר התנהגויות. אני מצאתי כזה, ולכן אני מאמין שזה אפשרי גם עבור אחרים - ובוודאי עבורך ועבור אותו בחור צעיר.

Apikachu L

New member
שאלון הפעם הראשונה

אני כאן כדי להשאר.

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי?
- איך היה?
- איך הייתה הייתה (אם הייתה) יציאה מהארון?
- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל?
- התגובה הכי טובה שקיבלתם?
- התגובה הכי רעה שקיבלתן?
- הערות והארות.

אוהדאדם

New member
ברוך הנשאר

- בגיל 20
- הרגשתי רווחה גדולה
- החברים קיבלו ב-100% ולא הייתה להם שום בעיה. להורים לקח יותר זמן.
- כן. בכלל.
- "ביסקסואלים לא יכולים להיות נאמנים" או "מין אנאלי הופך אותך למזוהם"

doro500

New member
עוד אחד תמיד נחמד :)

- בערך בגיל 17
- האמת שלא הייתה לי את התקופה הדרמטית של "הו, מה אני? מה זהותי?" וכל זה. זה היה סוג של אספתי כל מיני חוויות ומחשבות, ואז קמתי יום אחד ואמרתי "היי, אני בי"
- הייתה, סוג של, תלוי באיזה חוג של חברים או מכרים.
- כן, היו לי התנסויות עם שני המגדרים
-התגובה הכי טובה היא סוג של חוסר תגובה, או "מגניב!" (כי זה אומר שאפשר לדבר עם כולם על כל דבר מיני [אולי חוץ מלסביות
])
-אמא. אותו רגע היה הרבה יותר הומו- וביפובי ממה שציפיתי. אחרי זה פשוט הדחקנו את זה ולא דיברנו על זה שוב.
- עכשיו זה חלק מבוסס מהזהות שלי. זה לא משהו שאני מציג ישר עם עצמי, כי זה קצת מיותר ואני לא מרגיש צורך לעשות את זה, אבל אני לא מסתיר את זה בכלל מאנשים שאני סומך עליהם, ואפילו לא עושה מין כזה "גילוי לב". אם זה רלוונטי, אני אומר. (בהנחה שלא מדובר בסביבה הומופובית).

Kutaly

New member
יאיי. מזמן לא היה שאלון

מתי - בגיל 22 היתה פעם ראשונה שגבר התחיל איתי (או בכל אופן, שאני שמתי לב שהוא מתחיל איתי) מה שהוביל אותי סופסוף לשאול את השאלה: למה אני נמשך, ולהבין שלא למגדר מסויים.
איך היה - מעניין ומאיר.
יציאה מהארון - לא הסתרתי שומדבר, אז גם לא היה ממש רגע יציאה מהארון.
התגובה הכי טובה - בראיון עבודה התבקשתי לספר על תכונה רעה אז אמרתי שיש כאלה שמגדירים ביסקסואליות כתכונה רעה
. שבוע אחרי התחלתי לעבוד שם

התגובה הכי רעה - "איכס תתרחק ממני!"

אוקיי

מתי? בערך בגיל 13-14 כשהתאהבתי במורה לאנגלית
איך היה? בהתחלה ניסיתי לשכנע את עצמי שזה יעבור וזו סתם שטות חולפת, עד שהשלמתי עם זה...
יציאה? סיפרתי לקמצוץ בודד שהיה סבבה עם זה
ניסיון? לא עשיר במיוחד
תגובה טובה? "איזו מדהימה את" (לצערי הרב שמעתי את זה רק פעם אחת בהקשר הזה)
תגובה רעה? "זה בטח יעבור לך", "אולי תגידי שאת שרמוטה גאה וזהו?!"

Bell4Ever

New member
גם

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי? מעולם לא ידעתי שאני סטרייטית אז אני מניחה שמאז שהפנמתי את העובדה שאני נמשכת לאנשים.
- איך היה? להיט?
- איך הייתה הייתה (אם הייתה) יציאה מהארון? לפעמים תגובות אדישות מנומסות, הרוב לוקחים סבבה, חלק ממש מתלהבים.
- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל? יאפ.
- התגובה הכי טובה שקיבלתם? "אז איך היא הייתה? קול!"
- התגובה הכי רעה שקיבלתן? "אני לא מאמינה שיש דבר כזה בי"

eden244

New member
יאללה :)

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי?גיל 20-21 כניראה
- איך היה?מעניין ומאתגר
- איך הייתה הייתה (אם הייתה) יציאה מהארון?לא הייתה
- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל? דהה
- התגובה הכי טובה שקיבלתם? וואו
- התגובה הכי רעה שקיבלתן? יעבור
- הערות והארות. קשה קשה...

Apikachu L

New member
עכשיו תורי

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי?
אני חושבת שהבנתי בכיתה י', כאשר לפתע הבנתי שאני יכולה לאהוב גם בנים וגם בנות.
- איך היה?
קצת הימם אותי, ואני חושבת שאז התחלתי להבין כמה דברים על עצמי
- איך הייתה הייתה (אם הייתה) יציאה מהארון?
אמרתי להורים ב2007, הם אמרו על זה שאני מבולבלת (הייתי בצבא כבר, כן? בתפקיד עם אחריות לחיי אדם, כן?)
- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל?
רק עם בחור אחד עד כה.
- התגובה הכי טובה שקיבלתם?
לדעתי ככה צריך להיות
- התגובה הכי רעה שקיבלתן?
הממ.. כנראה של ההורים שלי
- הערות והארות.
מצעדי גאווה זה כיף.

orald

New member
...

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי? , 19, כשהתאהבתי בידיד.

- איך היה? בסדר, לא עשיתי מזה עניין.

- איך הייתה(אם הייתה) היציאה מהארון? בהתחלה בחשש, לאחותי הגדולה, לידידה(שגם בי, מסתבר) ואח"כ לידיד בו התאהבתי(בלי לספר לו שאני מאוהבת בו, רק כמשהו כללי). בשנים שאחרי זה כבר הפסקתי לעשות מזה עניין ואם אני מגיעה לפסים אישיים מספיק לדיבור על נטייה מינית(ולמען האמת זה לא לוקח לי כל כך הרבה זמן, בתלוי בחברה והסיטואציה) אני חושפת בלי בעיות, למרות שבעבודות הקודמות שלי חששתי מזה ונפגעתי מכך(יותר מהיחס אלי כאל "הומו", כי אנשים לא מבינים מה זה בי, או שלא אכפת להם).

- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל? כן. היה לי אקס לחודש(סקס, סקס, סקס! גברים...
), ועכשיו אני במערכת יחסים מזה 3 חודשים עם בחורה. חוץ מזה היה סטוצון מתסכל עם גבר(בי-ג'נדר...אז הוא נחשב כגבר או אישה לצורך העניין?
גבר, אני חושבת, כי ככה הוא התנהג איתי, ולא לטובה
) וקצת התעסקות עם בחורה במסגרת אותו סטוצון.

- התגובה הכי טובה שקיבלתם? "גם אני!"

- התגובה הכי רעה שקיבלתן? "הומו!"

- הערות והארות: הכי טוב עם בת זוג פאנסקסואלית כמוני(ובמיוחד כשיש לה את אותן ההעדפות שלי יש במסגרת המשיכה הזו, למרות שהטעם שלי בגברים מעט יותר נרחב), אפשר לדבר חופשי על הטעם שלך ולהתבדח.

CameronLine

New member
הו שאלון!!!!

- מתי בפעם הראשונה ידעתן שאתם בי? מאז ומתמיד
- איך היה? מוזר. לא הצלחתי להבין מה הילדים ביסודי רוצים ממני בכל הרעש סביב הומואים ולסביות, כאילו, זה נורמאלי לחלוטין, מה הבעיה שלכם?
- איך הייתה הייתה (אם הייתה) יציאה מהארון? בתור בי? הייתה רק בפני ההורים, צרחתי עליהם וברחתי לחדר.
- האם התנסיתם עם יותר ממגדר אחד, אם בכלל? לא ממש, רק עם גברים [גם טרנסים, אני מאמין שראוי לציין]
- התגובה הכי טובה שקיבלתם? "יואו, אתה אירגנת את המסיבי? איזה מגניב! איך לא זיהיתי אותך משם?!"
- התגובה הכי רעה שקיבלתן? "בסוף, אם תחליט להתחתן, אתה תתחתן עם גבר."

אני אוהב שאלונים!!!! יאייי ^^

למעלה