שאלון גזעים

S H I L G I

New member
שאלון גזעים../images/Emo29.gif

הפורום פשוט יבש מוות אז... מהו הגזע האהוב עליך? מדוע הוא הגזע האהוב עליך? האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת? האם הוא הסוס האהוב עלייך מסיבה זו? לבעלי סוסים: האם בחרתם את הסוס בגלל שהוא מהגזע שאתם אוהבים?

S H I L G I

New member
תשובות שלי../images/Emo29.gif

מהו הגזע האהוב עליך?-הפלינגר מדוע הוא הגזע האהוב עליך?-הסוס הראשון שרכבתי עליו בשיעור רכיבה הראשון שלי היה אפולו, סוס הפלינגר. נורא אהבתי אותו והתאהבתי בגזע.. האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת? לא האם הוא הסוס האהוב עלייך מסיבה זו? -- לבעלי סוסים: האם בחרתם את הסוס בגלל שהוא מהגזע שאתם אוהבים? --

S H I L G I

New member
ועוד שאלה כתוספת../images/Emo29.gif

ספר קצת על הגזע האהוב עליך (מוצאו...מזגו..+תמונה אם אפשר)

S H I L G I

New member
ותשובה לשאלת התוספת..../images/Emo29.gif

ההפלינגר הוא סוס "דם קר", מוצאו באוסטרליה, משמש בעיקר לעבודת קרקע, אך בחלק מן הארצות משמש גם לדרסאג' ולקפיצות. הצבע שלו הוא פלומינו, זנבו ורעמתו מלאים, ובד"כ מסמנים את ההפלינגר (כווית קור/חום) את הסימן המצורף בתמונה. (נא לא להעתיק את התמונה, זאת הכותרת שלי בהורסלנד, פשוט לא מצאתי את התמונה שרציתי)

puremelody

New member
תשובה

מהו הגזע האהוב עליך?קווטר!!!! וגם מורגן... מדוע הוא הגזע האהוב עליך?קווטר-הוא לא מפחד משום דבר והוא מהיר! האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת?כן הרבה האם הוא הסוס האהוב עלייך מסיבה זו? לא! לבעלי סוסים: האם בחרתם את הסוס בגלל שהוא מהגזע שאתם אוהבים?אין לי:(

shaililo

New member
../images/Emo39.gif

אין לי גזע אהוב או מועדף במיוחד... כל עוד האופי של הסוס טוב לא משנה איך הוא נראה או מה הגזע שלו... למרות שהאופי קשור לפעמים לגזע...

©oliv©

New member
אני.........../images/Emo108.gif../images/Emo54.gif../images/Emo28.gif

מה הגזע האהוב עליך: קווטר מדוע הוא הגזע האהוב עליך: אממ בגלל שהוא קטן, שרירי, רב תחומי ואם אופי נהדר. האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת: לא....

התשובות שלי...

אין לי גזע מיוחד שאני הכי אוהבת.. אני אוהבת את כל הסוסים והגזעים.. חוץ מהאפלוסה והקוואטר.... אלב חוץ מהם את כל הגזעים... אני במיוחד אוהבת את הגזעים המשמשים לקפיצות: וורמבלדים, טורוברדים, טרקהיינרים והנוברים.. הגזעים של הקפיצות הכי אהובים עלי כי אלו שיכולים להגיע לרמות הכי גבוהות בקפיצות.. ויש להם מבנה גבוה ואתלטי.. שמאפשר את הרכיבה האנגלית... והם שריריים וחזקים.. בחווה שלי יש הנובר, טורוברדים ויש גם וורמבלד אחת.. יש לי סוס טורוברד.. ואני מאווד אוהבת אותו.. ולקחתי גם סוס טורוברד כי יש לו יכולות מאוד טובים, הם מעולים בקפיצות ולסוס שלי יש אופי מאודד מיוחד... וככה יצא.. והנה תמונה שלי עם הסוס שלי בתחרות שהייתה לפני שבוע וחצי בפארק...

TauraMan

New member
תשובות שלי ../images/Emo20.gif

הגזע האהוב- וולש פוני
מדוע?- כי הם כאלה חמודים!!!!!!!!!!!!! האם יש באורוותך סוס מהגזע הזה?- כן, אלמוגי האם הוא האהוב עליך מסיבה זאת?- לא, מהרבה סיבות אחרות

GrEeNwOmAn

New member
תשובות!

מהו הגזע האהוב עליך? ערבי\ ערבי טהור! מדוע הוא הגזע האהוב עליך? כי אני פשוט אוהבת את המראה ואת האופי שלהם! האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת? כן בטח, פוצ'יני אלא מה? הוא מלך! האם הוא הסוס האהוב עלייך מסיבה זו? הוא אחד מהסוסים האהובים עליי, וחלק מהעניין זה הסחבה הזאתי אבל לא הכל... לבעלי סוסים: האם בחרתם את הסוס בגלל שהוא מהגזע שאתם אוהבים? אין לי והלוואי שיהיה לי! קצת על הערבי- אני רוצה להתחיל בנושא הבדואי והסוס הערבי זה נושא חשוב- הבדואי מוקיר את סוסתו מכל בהמות הבית, הוא שומר עליה, מטפח אותה, מפנק אותה ומתפאר בה. אפשר ללמוד על היחס המועדף שמעניק הבדואי לסוסתו מתוך המנהג של שחיטת צאן. הגברים מבין הבדואים נוהגים לתת לסוס הערבי כבוד וזה מתקשר לאישה בכך שבאה אישה חדשה הביתה הם קונים סוסה חדשה ומוקירים לה אותה. סוסה ערבייה טהורה משהו משהו... הערבי בדרך כלל לבן, יש לו אופי טוב אך מאד שובב! הערבי סוס טוב מאד, והוא קופץ בדרך כלל גבוה, גם בתהליך זקנתו הוא קופץ טוב, זה חלק מהסוסים הערביים, תלוי ביכולת הקודמת שלו! יש עוד הרבה אבל אין לי כוח! זה סוס ערבי גם אפ תחשבו אחרת ובדקתי זאת...בתמונה הכוונה...

טוי בוי

New member
הסוס הערבי קצת היסטוריה...../images/Emo9.gif

בסוסים הערביים גם משתמשים למרוצים גם בגלל המהירות והסיבולת שלהם. הסוס הערבי נחשב כאב כל הגזעי [ממנו הם התפתחו]. טהרט הגזע הערבי נשמרה עוד מימי הנביא מוחמד,הסוס הערבי בעל התכונות הרבות והטובות כגון: הכישרון הגופני, כושר הסיבולת, וכוח העמידה ברכיבה מאומצת למרחקים. הסוס הערבי גם נחשב בתור סוס עם אינטילנגציה מאוד גבוהה יחסית לסוסים אחרים. הסוס הערבי נקרא בפי המוסלמים "אסיל" שהפרוש זה אציל. אחד מחוקריו של הגזע הערבי טוען כי מספר הסוסים הערביים בעולם שזכאים לשאת את התואר אסיל הוא כיום כ-400, מכללם 300 בערב הסעודית. 12,000 סוסים אחרים נושאים אף הם את התואר אציל אך אין אפשרות לעקוב במדויק אחר שושלת היוחסין של הסוס הערבי עד המקור. מתפחי הסוסים הערביים הידועים ביותר הינם הבדואים היכולים לקבוע את טהרת הסוס לפי מראה ראשו מה מידת טהרת הגגע שלו. המאפינים את הגזע: סוס קטן בגובהה 148-150 סמ. הקיף עצם הקנה 19 סמ. הסוס יפה ביותר ומרשים בצורת הראוש הקטן, המצח הקעור, החותם קטן והעניים גדולות ומבהיקות ויושבות נמוך בגולגולת, הנחיריים גמישים ומסוגלים להתרחב עד מאוד, האוזניים קטנות וזקורות, עצמות הלסת בולטות והרווח ביניהם רב, הצוואר קשתי נותה בזווית קלה כלפי מעלה דבר המאפשר לראש הסוס להיות זקוף ומתנשא, הגבנון לא גבוהה ביותר, החזה רחב ועמוק החלק האחורי רחב וישר, הזנב יוצא בגובה הגב ונישא למעלה. הסוס הערבי מצתיין במזגו החם, בערניות, בהליחה גאה, הצוור מתוח והראש והזנב נשאים למלע. ממש קצת היסטוריה: מוצאו הוודאי של הסוס הערבי אינו ידוע. המאה השביעית לספירה עשו המוסלמים רביות בכדי להשביח את הגזע ולהכשירו לשימוש כסוס מלחמה, ואכן שימש לגבור על מדינות דרום יבשת אירופה. כיום משמש הסוס הערבי בעיקר להשבחת גזעים אחרים. הסוס הערבי בוית לפני כ-4000 שנה נחשב כאב כל הסוסים חמי הדם אשר כוללים את כל סוסי הרכיבה והספורט של ימינו. אלו הם סוסים שמשקלם נע בין 400-550 קג וגובהם נע בין 135-165 סמ.

i love rama

New member
אני... ../images/Emo42.gif

מהו הגזע האהוב עליך? קווטר ואפלוסה!
מדוע הוא הגזע האהוב עליך? בגלל שהוא קטן, חזק ועם אופי טוב.
האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחרת? בטח... שלוש או ארבע
האם הוא הסוס האהוב עלייך מסיבה זו? לא...
לבעלי סוסים: האם בחרתם את הסוס בגלל שהוא מהגזע שאתם אוהבים? לא... אבל רמה היא קווטרית ובחרתי אותה בגלל האופי...
הקווטר: @לקוח מפט נט@ הקווטר הורס, סוסם של הבוקרים במערב הפרוע, הוא רץ המרחקים הקצרים המהיר ביותר בעולם. אין סוס, שיוכל להשיגו למרחק של רבע מייל, או להתחרות איתו באיסוף בקר. הכתפיים היורדות בשיפוע קדימה והרגליים החזקות, המתפקעות מרוב שרירים - הם שנותנים לקווטר הורס את העוצמה. למרות שהוא מוצק ושרירי כל כך, הקווטר מהיר וקל תנועה, עד שנוהגים לומר עליו, שהוא מסוגל להסתובב על מטבע. ארץ מולדתו היא וירג'יניה, ארצות הברית. המתיישבים הראשונים, שחפשו סוס, שישמש אותם לעבודה ולשעות הפנאי גם יחד, הכליאו, כנראה, בין סוס אנגלי מהיר לסוס ספרדי קטן עם קווי דם ערבים - סוסים שהובאו לעולם החדש מאנגליה ואירלנד בתחילת המאה ה-16. לפי גרסה אחרת, נוצר הקווטר מערבוב של מספר גזעים, כגון טורוברייד, ערבי, מורגן ועוד. מכל מקום, התוצאה הייתה סוס קומפקטי, בעל שרירים מסיביים וכוח פיזי רב. הסוס הקומפקטי החדש סייע לחוואים לחצות את המישורים הגדולים, ושימש לפעולות רבות בחווה, כמו חרישה, סחיבת בולי עץ ומשאות קלים אחרים. בסוף יום העבודה נהגו החוואים לרדת עם הסוסים לעיירה, ולהשתעשע עם סוסיהם בתחרויות מרוצים - הספורט הפופולרי ביותר באותם ימים. אולם לאחר שהטורוברייד האנגלי עם רגליו הארוכות הובא לאזור, אבדו הוירג'ינים את עניינם בקווטר הקומפקטי, שתמיד הפסיד לטורוברייד במרוצים לאחר רבע המייל הראשון, כמובן. קורא מחשבות של עגלים במאה ה-18, כשהמתיישבים הראשונים נדדו מערבה והחלו לגדל בקר, נדדו אתם גם סוסי הקווטר הורס. כשגדלו העדרים והתפזרו על פני המרחבים העצומים, נזקקו הבוקרים לעוזר, שיסייע להם לאסוף את הבקר לתוך המכלאות. הקווטר הורס, שהתפרסם בטבעו הרגוע וביכולתו היוצאת דופן לתמרן בקר, התאים לתפקיד החדש כמו כפפה. אומרים על הקווטר הורס שיש לו "הגיון של בקר". הוא מסוגל כמעט לקרוא מחשבות של עגל מפוחד: הוא צופה מראש לאיזה כיוון העגל יפנה, ואז הוא מזנק קדימה, וחוסם בפניו בזריזות את המעבר. הקווטר שומר על קשר עין בלתי פוסק עם הבקר, וער לכל תנועה שלו. כמעט ללא עזרת הרוכב, מסוגל הקווטר להפריד פרה מהעדר, ולהובילה למקום מבוקש. בניגוד לסוסים אחרים, שנכנסים לפאניקה, הקווטר הורס שומר על קור רוח בזמן שריפה, ויוביל את הבקר המפוחד בשלווה מוחלטת למקום מבטחים. בוקרי טקסס נהגו לומר, כי "עד שההרים יהפכו לגבעות קטנות, וג'יפים יפתחו הגיון של פרה, הקווטר הורס יהיה השותף היחיד שיזכה באמוננו המלא". בניגוד לג'יפים ואופנועים, מסוגל הקווטר לפלס דרכו בקלילות על רכסי סלעים, לטפס על הרים תלולים או לחצות נהרות. בשנת 1940 הוקמה בארצות הברית התאחדות הקווטר הורס האמריקאית, שלה שלוחות בארצות רבות בעולם. כיום רשומים בהתאחדות למעלה מ-5 מיליון סוסים, המפוזרים ברחבי העולם, ולפחות מבחינת רשומות הסוסים, זהו כנראה הגזע הפופולרי ביותר בעולם. כוכב מערבונים, סוס עבודה וספורטאי מצטיין הקווטר הורס היה, מאז ומתמיד, כוכב ראשי בסרטי המערבונים מהמערב הפרוע, הסוס שמתלווה לקאובוי הקשוח עם המגבעת והזיפים. אולם הפופולריות הרבה של הקווטר הורס, בעיקר בארצות הברית, קשורה דווקא לאופיו הנוח ומבנה גופו האתלטי, ולא לעברו הקולנועי. הוא קל לאילוף, מהיר תפיסה, ומגיע לבגרות במהירות. ההתאמה של הקווטר הורס גם לעבודה וגם לספורט יחודית לו מאוד, ומאפיינת סוסים מעטים בלבד. פרט למרוצים, הוא מצטיין בדרסאג' אמנותי, קפיצות ראווה, וכמובן ברודיאו. הקווטר, שמסוגל לזנק, לעצור ולהסתובב במהירות, אידיאלי גם למשחק הפולו, שבו שתי קבוצות רוכבים מנסות להבקיע את שער היריב בעזרת כדור עץ. פרטים מזהים הקווטר הורס מופיע בגוונים רבים של חום-זהוב, חום-אדמוני, שחור ואפור. הקווטר הנפוץ ביותר הוא חום-אדמוני. אין קווטר הורס לבן, אבל לסוסים רבים כתמים לבנים על הפנים ומתחת לברכיים. הפלומינו, סוס בגוון זהוב, נחשב למרשים מבין הקווטרים. קיימים שני טיפוסים של קווטר הורס: טיפוס "הבולדוג" - סוסים שריריים ונמוכים, וטיפוס "הטורוברייד" - בעל הרגליים הארוכות, שיועד יותר למרוצים. טיפוס הבולדוג הוא כיום הפופולרי ביותר, והוא נחשב לסוס משפחה אידיאלי, שמסתדר מצוין עם ילדים קטנים בגלל אופיו הרגוע והשליו. בישראל רשומים כמה עשרות סוסי קווטר טהורי גזע. הטיפוס הקיים בארץ גדול מעט מהסוסים המקובלים בארצות הברית. שוויים של סוסים מנצחים בתערוכות ובמרוצים בארצות הברית יכול להגיע ל-100 אלף דולר. בארץ שוויו של סוס מנצח יכול להגיע ל-40 אלף דולר "בלבד". תוחלת החיים הממוצעת של הקווטר הורס היא 25 שנה.

Sweet SuGaR

New member
אוקיי

הגזע האהוב עליי: אנדלוסי למה? הם מדהימים, הצעד שלהם, המראה הם פשוט
האם יש בחווה סוס מהגזע? כן שניים, אחד שחור ואחד לבן (מלבלוקו-מצורפת תמונה) האם הוא הסוס האהוב עליך מסיבה זו? לא... אבל אני ממש אוהבת להסתכל עליהם...

ערבי! ../images/Emo110.gif

הגזע האהוב עלי הוא ערבי, מדוע - הם מהירים, יפים, אציליים ופראיים... גזע מקסים האם יש בחוותך סוס מהגזע שבחת - הלוואי עלי חווה... לבעלי סוסים - כנ"ל

אני....

גזע אהוב- יש כמה... קווטר, פלומינו, אנדלוסי, ו.. שחכתי איך קוראים לו.. אוך....אה וגם טנסי.. לא.. אין לנו בחווה אף סוס מגזע כלשהו.... אמרתי שאין!!! ולא הסוסים האהובים עליי זה שון ואינדיאנה(דההה) ושניהם מקומיים...

למעלה