שאלון- אשמח לעזרה

שאלון- אשמח לעזרה

אני תרפיסטית באמנות, שעובדת עם ילדים בגילאים שונים ובינהם ילדים עם קשיי קשב וריכוז לאחרונה חשבתי להתמקצע בתחום ורציתי לדעת האם: אתם נעזרים בתרפיסטים כחלק מהטיפול שלכם האם אתם חושבים שזה מסייע? האם הייתם מעדיפים שילדכם יהיו מטופלים אצל תרפיסטים המתמחים בתחום? האם תשתתפו/השתתפתם בקבוצות להורים? המון תודה

זה אומנם לא מקובל אבל שווה ניסיון

נסי למצוא חומר על צרכיהם של לקויי הלמידה והריכוז ולחשוב אם יש לך כלים שיכולים לעזור.

שלום תראפיסטית

שני דברים: אחד, כפי שכתב עידו - לרכוש ידע על לקויות שנית, לרכוש ידע ולעבוד בשיטה התנהגותית-קוגנטיבית ביחד עם טיפול באמנויות זה יופי של דבר וגם יהיו לך 'צרכנים' לזה.

שאלה

אני קראתי על הגישה הקוגנטיבית התנהגותית, וקשה לי להבין איך ניתן לשלב בין השיטה הזאת ל-טיפול באמנויות? אני מתכוון לפסיכותרפיה בגישה הקוגנטיבית התנגותית. ועוד שאלה, כתבת: "לרכוש ידע ולעבוד בשיטה ההתנהגותית קוגנטיבית"- אבל בשביל לעבוד בשיטה צריכים לעבור וללמוד ב- תוכנית ההכשרה בפסיכותרפיה התנהגותית קוגנטיבית של איט"ה/בר אילן, לא? או שאפשר לקרוא חומר על הגישה הזאת ולשלב בה את המרכיבים ההתנהגותים/קוגנטיבים שנלמדו? תודה.

zivadina

New member
תרפייה באמנות

כאמא, אני יכולה לספר לך שהייתה שנה אחת בה בני טופל אצל תרפיסט כזה. התרפייה עזרה לו לשיקום הדימוי העצמי. בפורום שלנו יש שני יועצים מן התחום: יעל שרון, אשר מייעצת במסגרת הייעוץ החינוכי שלנו בכל אמצע שבוע, ואלון האס שהתארח כאן לא מזמן, ומייעץ כאן לפעמים. את מוזמנת ללחוץ על הקישור "ייעוץ חינוכי" בצד שמאל של הפורום, ולראות את הייעוץ החינוכי האחרון. כמו כן, את מוזמנת לעשות חיפוש על המילה "ייעוץ" במנוע החיפוש של הפורום, ותוכלי לראות בעזרתה את כל הייעוצים החינוכיים שלנו, שנקראו קודם "הפרעות קשב בבית הספר". אנחנו מעודדים מאוד תרפיסטים להתמקצע ב"תחום שלנו". תודה על התעניינותך.

b a r b a i m a

New member
שלום תרפיסטית. הבן שלי ADHD

ומקבל מטעם ביה"ס שבו הוא לומד שעה שבועית של תרפיה במוסיקה. המורה מדווחת על שינוי עצום בהתנהגותו (אני מאמינה שזה גם תלוי בכך שהגענו למינון תרופתי נכון והילד מאוזן) ועל שיפור הדימוי העצמי שלו. שווה נסיון לדעתי

galit74

New member
הבן שלי ADHD ומאוד אוהב ציור

ויצירה זה בין הדברים היחידים, שיכולים "להושיב" אותו ולהביא אותו לריכוז ורגיעה.

05 מיכל

New member
באסוציאציה חופשית:

בתי הצעירה (שבע וחצי) עם ADD שקט וקשה לזיהוי, מאלה שמגייסות כוחות לתפקד יפה בביה"ס ומשלמות מחיר רגשי. הביטוי המוחשי ביותר למחיר הרגשי הוא שבתקופות שהיא לא מקבלת רטלין בבוקר לביה"ס - היא מפסיקה לצייר. (ובתקופות שהיא כן מקבלת, וכן לפני שנכנסה לביה"ס, היא בעקר מציירת. כל דבר היא עושה תוך כדי ציור.)

putmusicon

New member
מהנסיון שלי כמטפלת,בעיניים של אמא

אחד הצרכים הגדולים ביותר הוא להיות case manager . כי שיטות טיפול יש המון והרבה מהילדים הולכים לריפוי בעיסוק, הוראה מתקנת, רכיבה טיפולית, סדנאות למיומנויות חברתיות ולטיפול רגשי. כך שכמטפלת חשוב להיות מעורה בכל שיטות היפול ותרומתן כך שאפשר לעשות מיפוי והכוון של כל מערך העזרה והטיפול של הילד, כמו גם הדרכות של הצוות החינוכי בבית הספר ותוכנית העבודה איתו שם. בהצלחה ורד

למעלה