שאלום!!

יאללה עוד אחד!@../images/Emo13.gif

טוב תנו לי עכשיו תורי! יאללה: אאמממ... שלוםגם לך! אאאההה... יש... אה.. עוד פורומים.... אוף אני לא יכול! טוב, לאזור אומץ:

PopPy

New member
הפורום עוסק במכניקת הקוונטים.

מכניקת הקוונטים (Quantum mechanics), או בשם אחר פיסיקה קוונטית, היא תורה פיסיקלית המתארת את התנהגות החומר בסקאלות אורך קצרות (אטומיות). התורה מספקת תיאור כמותי של שני סוגי תופעות שלא ניתנות להסבר במסגרת המכניקה הקלאסית והאלקטרודינמיקה הקלאסית: תכונות פיסיקליות מדידות מסויימות, כמו האנרגיה הנפלטת בקרינת גוף שחור, מקבלות ערכים בדידים (דיסקרטיים, "מקוונטטים") ולא רציפים. תופעה זו נקראת קווינטוט, או קוונטיזציה, והמרווחים הקטנים ביותר בין הערכים הבדידים נקראים קוונט (קוונט - מלטינית : כמות). גודל של קוונט טיפוסי משתנה ממערכת למערכת. תחת תנאים ניסיוניים מסויימים לעצמים מיקרוסקופיים כמו אטומים או אלקטרונים יש התנהגות גלית, כמו התאבכות. תחת תנאים אחרים, אותם עצמים מגלים תכונות של חלקיק (חלקיק הינו עצם שניתן לומר בוודאות באיזה תחום מרחבי הוא נמצא), למשל פיזור. תופעה זו נקראת שניות גל חלקיק ("גלקיק").

Me 4eVer

New member
לא יכולתי להסביר טוב יותר!../images/Emo34.gif

באמת.

PopPy

New member
אה, קראת את זה?

לא, כי אני חיפשתי איזה נושא מפוצץ בויקיפדיה ועשיתי העתק/הדבק..

Gizmo16

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif הופכים את זה../images/Emo28.gif

למסורת
ואני כבר התחלתי לקנא

Gizmo16

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif את לא באמת..../images/Emo28.gif

את לא באמת לומדת את זה! מכניקת הקוונטים
חלום חיי...
אבל את לומדת סוציולוגיה
אז מאיפה לך החומר הזה?
נאמ, גלקיק
אהבתי

PopPy

New member
יש לי נכשל בפיזיקה של כיתה י'

זה, לצורך ההבהרה, הנכשל הראשון (ונקווה שגם האחרון) שהיה לי במקצוע כלשהו בחיים שלי בתעודה, כולל מתמט'. הבהרתי את העמדה שלי לגבי פיזיקה?

Gizmo16

New member
אבל תקשיבו, ההסבר הזה הוא..../images/Emo28.gif

די חצוי. קודם כל לא מסבירים על ההתאבכות, שהיא בין הדברים המעניינים. וגם לא על הפיזור! זה אדיר כי כשאור למשל נע באוויר, הוא נע בצורה של גל, אבל כשהגל פוגע בחפץ- הוא מוחזר כמו חלקיק, לפי זווית פגיעה והכל! מה גם שנניח לא מסבירים שהאור בא בקוונטות, מנות, והוא לא רציף! אין אור באורך 1,2,3 וכל הדברים שביניהם וכל האפשרויות... נניח יש אורכי גל מסוימים שזה רק 1.3, 2.76 וכאלה
והם נבלעים באלקטרונים של אטומים מסוימים ולא באחרים
נאמ, כשקראתי את זה שוב קלטתי שאני בערך לומדת את זה בכלל
וזה במת מעניין
חבל שאני טיפשה בזה

thebaby

New member
אנחנו לומדים את זה../images/Emo101.gif

בהמשך השנה... זה פרקי בחירה. אבל זה היה מעניין גם מה שאת אמרת

Gizmo16

New member
^_^ פיזיקה מודרנית?../images/Emo28.gif

פרק בחירה א-דיר! הייתי אמורה ללמוד את זה- והתחלתי ללמוד את זה- אבל במקום זה יש לנו שיעור עם מדען שמלמד אותנו דרך הטלויזיה ויושב בבית שלו בתלאביב ואמור ללמד אותנו על ליזרים... אבל המבוא לליזרים הוא בעצם כמו הפיזיקה מודרנית הזאת שדיברתי עליה .. רגע, זה פיזיקה מודרנית או אור וגלים בכלל??

thebaby

New member
אם אני לא טועה../images/Emo101.gif

אנחנו אמורים ללמוד פיזיקה מודרנית... פיזיקה קוונטית ואור וגלים

למעלה