שאלוהים יעזור לי

asi123456789

New member
שאלוהים יעזור לי

אני לומד הנדסת חשמל באוניברסיטה אבל מתקשה עם שאלה באלקטרוסטטיקה של כיתה ו'... מישהו יכול לעזור לי עם זה בקשה, אני משתמש בחוק קולון אבל זה לא עובד לי.

Honey Bunny

New member
אם לא נתון מטען שלישי

אז צריך לחשב איפה השדה החשמלי ששניהם יוצרים מתאפס, לא? [אני לא באמת זוכרת נוסחאות מהתיכון...
]

asi123456789

New member
לא פשוט משווים

את הכוחות שפועלים על המטען, בעזרת חוק קולון, ואז המטען השלישי מצטמצם? משום מה לא יוצא לי המרחק.

Honey Bunny

New member
אם היה נתון לך המטען יכולת לעשות את זה

(להשוות את שקול הכוחות לאפס) אבל אם בשאלה הכוונה שלא משנה המטען אז חוק קולון לא ממש יוכל לעזור פה. האופציה היחידה שנראית לי היא חישוב שדות.

unknown9898

New member
נראה לי פשוט חוק קולון

תנסה להעלות את הניסיון ונראה איפה הסתבכת. (הייתי עושה, אבל ראיתי היום 3 הרצאות בנות שעתיים כול אחת באקלטרוסטטיקה היום, אני לא יכול לחשוב..) לדעתי, תבנה מער' צירים ותפריד את הכוח האקלטרוסטטי שכול אחד מן המטענים מפעיל על המטען השלישי (שאגב, זה מוזר שזה לא אמור לשנות מה גודל המטען שלו) בכול ציר. תדרוש ששקול הכוחות שווה לאפס בכול ציר. ותקבל את המרחק. שים לב שהצבת נכון!

בבקשה

Q נניח שהמטען החדש הוא חיובי וגודלו בגלל גודל המטענים הקיימים, האפשרות היחידה למקם את המטען השלילי היא כמו בשרטוט הזה q2 q1 Q X כאשר המרחק בין המטען החיובי והמטען החדש הוא לפי חוק קולון Kq1Q/(r+x)²+Kq2Q/x²=0 /:KQ*10^6 -3/(r+x)²+1/x²=0 ופותרים משוואה ריבועית למציאת איקס​

למעלה