שאלה

chenmatix1

New member
שאלה

היי רציתי לשאול אם מישהו מכם נסע לסין ללמד אנגלית. אני חושבת לעשות את זה בקרוב בייג'ינג. יש כל כך הרבה אירגונים ואפשרויות שקשה לי להחליט בדיוק איך לעשות את זה אז רק רציתי לשאול אם יש למישהו נסיון בזה

guanyin

New member
לא בבייג'ינג אבל...

בכל סין מחפשים בטירוף מורים לאנגלית! דווקא בבייג'ינג יש די והותר מערביים, אז גם אם מוצאים עבודה, התנאים לא מי יודע מה... בכל מקרה - איפה שלא תהיי בסין, לא תהיה לך בעיה למצוא עבודה, אז חבל שתסגרי על מקום מסויים לפני שתראי איך הוא בעינייך. אם את חותמת על חוזה (אפילו ואולי גם בעיקר) עם מערביים, שימי לב לאותיות הקטנות, כי שמעתי על חוזים די דרקוניים!!!

nimix

New member
שאלה תמימה

מי שמלמד שם אנגלית, חייב לדעת סינית? וברמה גבוהה? (אני מניח שהתשובה היא כן?)

izzy g

New member
ממש לא

יש אלפי מורים לאנגלית שרובם הגדול לא דובר מילה סינית. השיעור מועבר בעזרת סייעת דוברת סינית (מורה מקומית) או שהוא מועבר רק באנגלית. כמובן שמורה שיודע גם סינית הוא בעל יתרון מסוים , אבל בתי הספר בסופו של דבר שוכרים אותך בשביל ללמד אנגלית ולא בשביל לדבר סינית כך שזה לא משנה.

LiranTheWizard

New member
למרות שזה אפשרי אני מציע לא להגיע לסין

בלי להשקיע זמן מסויים בלימוד השפה עד הגעה לרמה סבירה. לשפה יש תדמית מסויימת שהיא לא תמיד מוצדקת. לא חושב שזה יעיל ללמד כך. ואם כן, מדוע שאותה מורה-מתרגמת לא תלמד אנגלית בעצמה?

GnomeBubble

New member
כי המטרה של השיעורים האלה

(שבהרבה מקרים היא מוחמצת) היא ללמד את התלמידים לנהל שיחה. גם אם רמת האנגלית של הסייעת טובה מספיק כדי לתרגם את דברי המורה הזר, היא לרוב לא מדברת אנגלית מספיק טוב (בטח שלא כמו דובר ילידי, אבל סביר להניח שגם פחות מישראלי עם מבטא כבד
) כדי ללמד את התלמידים שיחה. בעצם המורה הזר לא אמור ללמד דקדוק (לפחות לא בבתי הספר שאני שמעתי עליהם) באופן ישיר, אלא פשוט לאמן אותם בשיחה.

erezor

New member
מה זה רמה סבירה?

בחוגים ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטאות לומדים שנתיים או שלוש (תלוי באיזו אוניברסיטה), והרמה שמגיעים אליה בסוף היא לא מי-יודע-מה. אני גר בבייג'ינג כבר כמה חודשים, וזה משהו שאפשר ועדיף לעשות במקביל. בטוח אפשר למצוא קבוצות שלא צריך ללמד אותן את ה-ABC מההתחלה, ואפשר לתקשר איתן גם באנגלית. מי שרוצה ללמוד סינית בסין יתקדם בקצב הרבה יותר משמעותי מאשר מי שלומד בארץ, בכל מקרה.

nimix

New member
תודה !

חומר למחשבה, פשוט לבוא ולהציע את עצמי :) (בטח לא בזמן הקרוב ..)

chenmatix1

New member
חשבתי דווקא על בייג'ינג

בגלל שהייתי שם חודש ולמדתי שם שנה שעברה. חשבתי לנסוע לשם וללמוד ובאותו זמן גם לעבוד וללמד אנגלית

yaelisam

New member
כמו שכבר כתבתי בעבר

אם את יכולה לבחור- עדיף לא להשאר בערים הגדולות. נכון, את שנחאי אני אוהבת כאילו היתה המאהבת שלי
אבל בערים אחרות, פחות ענקיות, תקבלי שכר שיספיק לך למחיה יותר טוב (כי מה לעשות שבביג'ין ושנחאי למשל ממש ממש יקר), גם הלימודים יותר יקרים בערים האלו, וגם התחרות על לימוד אנגלית הרבה יותר גדולה. ממליצה על צ'נגדו או קונמינג, וכמובן שכל מקום אחר- מכירה אנשים שלימדו בשיאמן, ובעוד כמה מקומות קטנים שאינני זוכרת את שמם כרגע. ללמוד סינית תלמדי בכל מקום, ואפילו יותר בערים שהן לא בייג'ין או שנחאי- כי להפתעתי בשנים האחרונות האנגלית שם השתפרה פלאים, מה שאמנם עוזר להתאקלמות, אבל קצת שם רגל ללימוד הסינית...

Mei11

New member
יש המון ארגונים שמסדירים את זה מארה"ב, לא?

כל מיני ארגוני התנדבות וכאלה. אני לא חושבת שמישהו מהפורום לימד אנגלית דרך אירגון, פשוט הגיעו לאן שהגיעו ומישהו תפס אותם ברחוב... אבל אם יש לך אפשרות להגיע לזה בצורה מאורגנת אז למה לא. הם גם משלמים או שזה בהתנדבות (או שזה תלוי בארגון?)

chenmatix1

New member
כן יש הרבה אירגונים

יש כל כך הרבה אירגונים שאני לא יודעת איפה להתחיל אבל אני אמשיך עם המחקר :)

למעלה