שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

איזה קטעים מתפללים בשחרית ביחיד, אם אני אנוס ועבר זמן תפילה? והאם הטלית הגדולה שמתעטפים בה בשחרית זאת תקנה של חז"ל?

תשובה

נראה לי שחוץ מלהגיד את ברכות קריאת שמע עם שם ה' אתה יכול להתפלל הכל... חוץ מזה שאם עבר זמן תפילה [10 ורבע בערך כיום] ואתה נמצא בין הזמן הזה לזמן חצות היום אז לפני תפילה 18 אתה צריך להתנות ש"אם אני חייב להתפלל תהיה תפילתי תפילת שחרית ואם לא תהיה תפילתי תפילת נדבה"

asaf2000

New member
תמיהה

למה לא להגיד את ברכות קריאת שמע עם שם השם?!? וגם אין בעיה להתפלל תפילת שמונה עשרה עד חצות היום (ואם כבר אומרים את התנאי הזה (שלא ראיתי אף אחד שאומר את זה) אז לא לפני תפילת שמונה עשרה ממש כי אסור לעשות הפסק אלא לפני תחילת פסוקי דזמרא).

תמיהה עוד יותר גדולה

סימן נח ילקוט יוסף. ד.אם עברו ג' שעות מהנץ ולא קרא ק"ש, קורא אותה בברכותיה כל שעה רביעית שהוא שליש היום אולם אין לו שכר כמי שמקיים מצוות ק"ש וביטל מצוות עשה זאת ואם עברה שעה רביעית ולא קראה, קוראה בלא ברכותייה כל היום כדי שיקבל עליו עול מלכות שמיים. מכאן שלא יגיד את הברכות בשם ה' אחרי שעה רביעית. סימן פט ילקוט יוסף. ה.אם לא התפלל שחרית עד שעברו 4 שעות מהזריחה ונתעכב מחמת אונס או ששגג בדבר רשאי להתפלל תפילת שחרית גם אם אחר 4 שעות עד חצות. אך לא יברך ברכות ק"ש שזמן ברכות ק"ש הוא עד 4 שעות אלא יברך ברכות השחר וברכות התורה ויאמר ברוך שאמר ובכל פסוקי דזמרה. וכן יברך ברכות ישתבח ואחר כך יאמר ק"ש ואמת ויציב בלי חתימה ותפילת 18. אם הזיד בדבר והתעכב מלהתפלל עד אחר 4 שעות יתפלל 18 בתנאי של נדבה. מכאן שרק מי ששגג או נאנס רשאי להתפלל אחר חצות היום, ואם הוא מזיד רשאי להתפלל רק בתנאי של נדבה שכן אם לא כן קרובות להיות ברכותיו לבטלה. בכל אופן אלה הלכות מהילקוט יוסף אולי אתה אמרת על סמך פוסק אחר.

Blackpanter1י

New member
אני מדבר על אנוס

בהלכות שהבאת "ה.אם לא התפלל שחרית עד שעברו 4 שעות מהזריחה ונתעכב מחמת אונס או ששגג בדבר רשאי להתפלל תפילת שחרית גם אם אחר 4 שעות עד חצות. אך לא יברך ברכות ק"ש שזמן ברכות ק"ש הוא עד 4 שעות אלא יברך ברכות השחר וברכות התורה ויאמר ברוך שאמר ובכל פסוקי דזמרה. וכן יברך ברכות ישתבח ואחר כך יאמר ק"ש ואמת ויציב בלי חתימה ותפילת 18." ואם אני מזיד אני עושה תנאי רק לתפילת 18?

אכן

אם אתה מזיד אתה עושה תנאי לפני תפילת 18 כי אם לא יש מצב שהברכות הם ברכות לבטלה ח"ו לא כן הדין בשאר התפילה שאפשר להגיד אותה גם בערב כי היא מורכבת ממשנה גמרא מקרא תהילים וכו'

asaf2000

New member
אז תמיהתי היא על האנשים

אף פעם בחיים לא ראיתי אדם שמקיים את ההלכה הזאת שלא לומר שם השם אחרי זמן תפילה וכו'

Blackpanter1י

New member
עוד שאלה

שלא קשורה לנושא... לפי שולחן ערוך, רצוי בזמן התפילה לתלמידי חכמים לחבוש מגבעת בזמן התפילה מפני כבוד שמים?

כן בבגדים הכי מהודרים

ויש אומרים שגם צריך להיות שתי כיסויים על הראש וגם כיסוי גדול אבל כל זה לא מעיקר הדין רק הידור נראה לי.

למעלה