צריך פשוט ללמוד ממורה שיודע. יש המון תנועות בצ´י גונג ועוד כמה בטאי צ´י צ´ואן. אני לא יודע הכל אבל אתה מוזמן לשאול על תרגיל \ תנועה \ תנוחה מסוימים ואנסה לענות. האם יש איבר מסוים לשאתה רוצה לדעת תנועות עליו?
צריך לאבחן את מצב האיבר, עודף / חוסר של יין ויאנג ורק אז לדעת איזה תרגיל בדיוק. להלן מספר תרגילים לדוגמא, שאינם יכולים להזיק: 1. בעמידה, מתיחת יד ימין למעלה ויד שמאל למטה תוך כדי נשיפת אויר. מתיחה של 2-3 שניות. מתיחה גם של יד שמאל למעלה וימין למטה. תוך כדי קירוב הידיים שואפים אויר. קצב תנועות הידיים אחיד ואיטי. אין מגבלה על כמות רק להעלות בהדרגה. 2. עיסוי מרידיאן הטחול (spleen), משני צידי הגוף. עיסוי עצמי. 3. עיסוי הבטן, לחיצה רציפה ועמוקה מהסרעפת ועד לעצם החלציים. 4. שאיפת אויר, נשיפת אויר איטית תוך השמעת הצליל HU. 5. עבודה על האיבר המשלים - תלת מחמם. 6. תנוחות עמידה מסוימות.
לא לדאוג לאח הצבא, או איך להכין שיעורים ללא חשיבה. אני כן יודע שצריך לעשות דברים במידה, גם דאגה וחשיבה. אני כן יודע שצריך לקחת דברים בפרופורציה, לא באופן אישי, לא לדאוג לכל העולם, לא להיות מוטרדים לגבי מחר או שנה הבאה. וכן, להיות רגוע גם שהמצב קשה, ומאושר ממה שיש ולא מבואס ממה שאין.