קודם כל ברוכה הבאה../images/Emo140.gif
בדרך כלל יש פה יותר תגובות כנראה נפלת על תקופה יבשה
כבר כמה ימים אני רוצה להגיב אבל זה סיפור ארוך אז אני כל פעם דוחה את זה גיל ההתבגרות.... זה תלוי בסביבה עד גיל 11 למדתי בכיתה מקסימה עם מחנכת מקסימה, היינו שני מגמגמים בכיתה, אני ועוד ילד אחד, והיא (מורידה בפניה את הכובע) הצליחה לחנך ילדים בכיתה א' שכשאחד מאיתנו דיבר, הילדים בכיתה כמעט במקהלה היו אומרים לו:"זה בסדר, תנשום, לאט".שם פרחתי מכל הבחינות, במיוחד חברתית. עברנו דירה ועברתי בית ספר, וסבלתי מהצקות קשות מ...ילד מגמגם אחר כן זה ממש מוזר, אולי זאת הייתה הגנה עצמית, לצחוק על מישהו אחר בשביל שלא יצחקו עליו זה היה בכיתה ו' ומאז, בתחילת כל שנה אמא שלי הייתה ניגשת ליועצת ומבקשת ממנה לדבר עם כל המורים, שלא יבקשו ממני לענות בכיתה וכך ביליתי את כל התיכון בשתיקה, לפחות בכיתה היו לי חברים, ולא מעט, אבל תמיד מהילדים השקטים של הכיתה. למרות שאיתם הייתי פטפטנית לא קטנה. סבלתי עמוק בפנים כי היו לי דברים להגיד ולא תמיד יכולתי הייתי מגמגמת די קשה, וברגעי לחץ הייתי הופכת לדג - כזה שפותח וסוגר את הפה והמילים לא יוצאות. רק בצבא התגברתי על זה כי לא הייתה ברירה והגמגום השתפר כי התרגלתי לדבר מה שאני יכולה להגיד לך זה לקחת את הגמגום בפרופורציה בתיכון זה ממש קשה כי כל דבר קטן גורם לגל צחוק אבל בסך הכל פגם, כמו שיש לכולם אז מתאמצים קצת יותר בשביל כל דבר בחיים, ובשביל חלק מתאמצים הרבה יותר, אבל זה בונה אופי ויקי