שאלה

shlomo baron

New member
שאלה

אם מתניעים מנוע (לצורך העניין-46) ללא פרופלור (רק עם ספינר) ונותנים פול גז-המנוע יגיע לסל"ד גבוה יותר מאשר עם פרופלור? המנוע יתפוצץ או משהו כזה? או שיש לו כל מיני רכיבים שישמרו על הסל"ד ועל חום המנוע?

A B N

New member
../images/Emo27.gif

למיטב ידיעתי- המנוע יעלה סל"ד עד לרמה שבה הוא כבר לא מתוכנן לעבוד בה. מעבר לכך, הפרופלור גם מקרר את המנוע, הפעלה ללא מדחף תגרום לחימום שעלול להרוס לך את המנוע במידה והפעולה תמשך מספיק זמן.

m rochlitz

New member
ללא פרופלור?......

לפי ידיעתי המנוע לא יניע כלל.ואם כן, אז לחצי שניה ותו לא. מ

אי אפשר להניע מנוע בלי פרופ

מכיוון שהפרופ משמש כ-FlyWheel (גלגל תנופה) לא תוכל להניע מנוע בלעדיו. הדרך היחידה זה להרכיב לו במקום הפרופ מסה סובבת אחרת שתשמש כגלגל תנופה.

afnezer

New member
תשובה

א. אתה יכול להניע בלי פרופלר ב. כבר בחצי כח מנוע אתה תגיע לאובר ספיד ותהרוס 1. ב2 פעימות - את הסליב הפלג ישרף מתי שהוא מיסבים ישחקו . 2. ב 4 פעימות תפגע בשסתומים וכיוונם פגיעות במשטח הבוכנה הקיצר אתה תשרוף מנוע אז אם בא לך לעשות את זה אז תספור עד עשר ותביא לי את מנוע חבל עליו

shlomo baron

New member
לא אמרתי שאני הולך לעשות את זה...

רק שאלתי באופן תיאורטי. גם אני חושב כמו המתרסק הסדרתי שהפרופ הוא גלגל תנופה. תודה לכל העונים ולילה טוב.

IgalR

New member
באופן תיאורטי לא יקרה כלום

כי הפרופ הוא גלגל התנופה. בשאלה שלך התייחסת לנסיון התנעה עם ספינר בלבד כך שבאופן תאורטי ייתכן שמשקל הספינר יהווה גלגל תנופה מספיק כבד כדי להתניע ולעלות לסלד גבוההההה .

למעלה