שאלה

• פותח הנושא CATS7
  • פורסם בתאריך

CATS7

New member
שאלה

במסגרת העלאת המודעות לצליאק, קישקשתי בעבודה על הנושא. הופתעתי ע"י אחד האנשים שאמר שצליאק יש רק לאשכנזים טהורים - מה שבמקרה הפרטי שלי נכון. האם מישהו שמע על זה ? אל תשלחו אותי לקרוא במקורות זה לא עד כדי כך חשוב. סתם מסקרן. ולא, אני ממש לא גיזענית. (רק בחתולים...אבל זה לפורום אחר)

CATS7

New member
זה היה מהר...

מדהים איך אנשים רוצים לגלות ידע ודוחפים מידע. טוב הוא לפחות לא רופא שאמור לדעת. אולי הוא התבלבל עם טאי זקס. תודה.

דיברנו על זה כבר בפורום

והגענו למסקנה שזה די שטויות. במקרה אני אשכנזיה, אבל כאמור יש לנו את אלפקה שהיא לא, אני מכירה צליאקית ממוצא טורקי ובדיון הקודם שלנו בנושא הגיבה מישהי שאני לא זוכרת מה המוצא שלה אבל זוכרת שזה משהו מאוד לא אשכנזי. ואם זה לא מספיק - לא מזמן פורסמה כתבה על הבעייתיות של הבדואים הצליאקים, מה גם שצליאקים יש בכל העולם ולא רק בארצות "אשכנז" (ואם יש פה מישהו שמבין בביולוגיה אני זוכרת איזו תיאוריה על כך שכל היהודים הם בעלי מטען גנטי זהה ששונה מזה של לא יהודים).

הבן שלי חצי עיראקי חצי אשכנזי ויש

לו צליאק.יודעת גם על תימנים, מרוקאים ופרסים עם צליאק. ייתכן שהצליאק נפוץ יותר אצל אשכנזים טהורים, בקשר לזה אין לי נתונים.

אני חצי תמניה חצי אשכנזיה

אני גם שמעתי על זה אבל אני לא חושבת שזה נכון יש המון מעורבים שיש להם צליאק כמוני...

אצלי הצליאק- היישר ממצרים../images/Emo3.gif

ויש לי חברה שהיא צליאקית פרסיה ועוד אחד שאני מכירה והוא תימני, ועוד אחד שאני לא סגורה מה הוא, מה שבטוח- אשכנזי הוא לא. (וכשאני חושבת על זה- לא מכירה צליאקים אשכנזים...
)

CATS7

New member
בקיצור יצאתי ממש מפגרת...

תודה על כל התשובות. כמו שכתבתי זה ממש לא חשוב לי - סתם סיקרן. לפחות הוא לא אמר "שיפסיק לאכול מוצרי חלב וזה יעבור תוך כמה חדשים..." בכל מיקרה עידכנתי אותו שלא יטעה להבא. ובובונת - מצטערת שאני די חדשה כאן ושואלת שאלות שכבר נדונו. מכיוון שהצליאק הוא לתמיד (עד הודעה חדשה שתבוא אינשאללה..) תמיד יהיו עוד צליאקים חדשים שישאלו את אותם השאלות שנדונו וידונו. מה שטוב זה שזה שאת כותבת ואני קוראת.

חמודה, זה הכי לגיטימי שבעולם

הסיבה שציינתי שכבר דיברנו על זה היא כי רציתי להביא את התימוכין לטענה שלי שזה שטויות ושצליאק היא לא נחלת האשכנזים בלבד, והסתמכתי על מה שנאמר בדיון הקודם (שהיה לפני יותר משנה, אאל"ט אני לא מצפה גם ממי שהיה כאן שיזכור...).

למעלה