שאלה!

שאלה!

איך הגיבה המשפחה שלכם (ובעיקר ההורים) על היציאה שלכם בשאלה?? האם היו מקרים שזה הגיע לקצוניות?? לאלימות??

יש ויש,תלוי איך עושים את זה

אני בטוח שיש הורים שהגיבו גם בקיצוניות,אבל אני מכיר גם כאלה (ואני בתוכם) ,שעשו את זה בצורה איטית, שלקח להורים זמן עד שהבינו שהבן שלהם יצא בשאלה, וכשהבינו את זה כבר לא היה להם להם הרבה מה לעשות...

תראי..

זה מאד מאד תלוי באיזה צורה את עושה את זה. ברור שמי שיספר להורים שלו ביום בהיר. בלי שום הכנה ורמזים. אז ההורים יכעסו נורא ויכול להיות שהם לא ידברו איתו איזה עשר שנים... אני למעשה לא אמרתי להם את זה אף פעם בפירוש. נתתי 5הם להבין את זה לבד. ועכשיו הקשר שלי איתם ממש סבבה.. (למרות שהיו חודשיים שלא הייתי בקשר.) לא חושבת שיש מקרים שהורים מגיבים באלימות. אל תדאגי...

מובחרת

New member
תגידי, ילדה טובה,

את עוד מהסלולאר?? אני הספקתי להשיג מחשב בינתיים. זהו זה. כמה אפשר..? "הספקתי" גם לשנות לגמרי את הלוק... עכשיו, בשלבי מעבר דירה. פפפ...הרבה על המוח.

ואגב

שלא תחשבי לרגע שברגע שתצאי בשאלה מתחיל הכיף הגדול של החיים. ממש ממש לא! תהי מוכנה לתקופה הכי קשה בחיים שלך. כמה שהיו לך תקופות קשות. זה עוד כלום. אני אומרת לך מנסיון!!

חיים 1990

New member
כלום לא מחייב

הנסיון שלך מראה על קושי גדול מאד, אבל יש כאלו שיותר קל, ויש כאלו שבכלל לא קשה. בקיצור אי אפשר להכליל שכולם אותו דבר.

yatusha

New member
תקופה

להערכתי עדיף להעביר תקופה קשה ואז שיהיה טוב מאשר לחיות בשקר. כן, זה לא קל, אבל, יש את כל הבונוסים של החילוניות פלוס תחושת החופש שאין לה מחיר(;

מובחרת

New member
אל תגלי להם אף פעם

עד היכן ה"דברים" הגיעו. תני להם להבין לבד. כשכבר יבינו, תהיי את עמוק בתוך התהליך, והם לא יפריעו לך... למה לצער?

אז זהו. שגם אחרי 6 שנים

של רמיזות בהתחלה, הבהרה שזה עוד יגיע, והודעה `רשמית` שזה קורה מיד אחרי הגט, אמא שלי מקבלת אז זה. א ב א שלי..... ממש לא! היום הוא היה אצלי הוא ראה על השולחן מגזין לאשה לקח אותו וזרק אותו לפח למטה אז כמובן שהפתיל הקצר שלי נדלק ורבנו הוא צעק אני לא אתן לך לעשות מה שאת רוצה, את לא תהיי זונה... (אצלו מספיק לדבר עם בחור בשביל לההפך לזונה) ו...... כן, זה הגיע לאלימות! ועוד איזו, מזל שבעלי היה שם כדי להפריד... ורק כשאיימתי להזמין משטרה הוא הלך..... נמאס לי ממנו לגמרי! הודעתי לא שהקשר ביננו נגמר. לא רוצה לשמוע ממנו ולא מכירה אותו בכלל.

Moon rise girl

New member
וואו....

זו באמת הגזמה. עם אבא כזה אני לא חושבת שיש הרבה על מה לדבר. אני אישית הייתי אוסרת עליו להכנס אליי לדירה, וזה במקרה הטוב. במקרה הרע - מגישה תלונה במשטרה. נכון, הוא אבא - אבל לא בכל מחיר, והוא צריך לשלוט בעצמו ובתגובות האלימות שלו (מילולית ופיזית). לאף אחד בעולם אין זכות לתקוף אותך, לקרוא לך זונה או להשפיל אותך, אפילו לא לאבא שלך. תהיי חזקה, ואם את צריכה עזרה במשהו - אני פה.

קראתי שלוש פעמים את מה שכתבת.

ועכשיו עוד פעמיים
בשום מקרה לא מגיע לך לסבול התנהגות חייתית כזו
נראה שהטוב ביותר עבורך (ואולי גם עבור אביך) זה שתפרדו לתקופת מעבר. ואם גם אחרי תקופת המעבר אביך ימשיך בהתנהגותו הנוכחית אפשר תמיד להאריך את תקופת המעבר
שיעבור לך בקלות

barr1969

New member
אין לו חיים מחוץ לבית שלך, לאבא?

נראה שהחיים שלך יותר מידי לחוצים בגלל שאבא שלך מעורב בהם. זה לא שהמילה אלימות לא מוכרת לי, אבל אל תגזימי עם הרחמים העצמיים והאמפתיה שאת מחפשת. מי שרע לך בקרבתו- אל יהא שם. נראה שדווקא הבעל ממנו את מספרת שאת רוצה להתגרש, הוא האיש הטוב.

מאמי, אני לא שוקעת ברחמים עצמיים

ולא מחפשת אמפתיה. בסה``כ רציתי לפרוק משהו שעברתי, (שאני עדיין לא מעכלת שקרה בכלל) ורק שאלתי אם היו מקרים כאלה או דומים גם אצל אחרים. זה הכל. אגב, בעלי הוא באמת אדם מקסים. ולא, אני לא רוצה להתגרש. זה הרצון שלו. ואני מבינה אותו.

miss mcmillan

New member
עברתי חוויות דומות מאד.

ההבדל הוא שאני הייתי בקושי בת 18, וגרה אצל ההורים שלי (מה שהשתנה לאחר מכן מהר מאד...), ואת אישה מבוגרת ועצמאית. הנסיון שלי לימד אותי שזמן מרפא הכל, לפחות עד מידה מסויימת ולפעמים עד אינסוף ממש: גם מהצד שלהם, גם מהצד שלך. בינתיים את צריכה להישאר מאוד מנותקת רגשית, במודע, מהאלימות הפיזית והנפשית שהופעלה עליך ולא לתת לה לטשטש אותך ולהכתיב את מעשייך. התנתקות, עד כמה שאת יכולה, זה טוב. אפילו משטרה, אם יש סיכוי כלשהו שזה יחזור. ובעיקר להתלכד סביב עצמך וסביב העובדה שאת כאמור, אישה עצמאית ומבוגרת. מעולם לא היה מותר למישהו להכתיב את מעשייך- ועכשיו בטח שלא- אז אל תתני לזה אחיזה כלשהי בך. רק טוב.

מצטרפת לדעת חבריי

ככל שהיציאה תעשה בהדרגה תוך שמירה מלאה על כבוד ההורים הדבר יהיה קל יותר, הדבר מתבטא בשמירה על הכללים שהם הנהיגו בביתם, באשר לביתך שלך לאביך אין זכות להתערב לך גם אם יצאת בשאלה, שכל אחד יעשה מה שנפשו חפצה בביתו, בבית של ההורים שלך תכבדי, את פשוט צריכה להרגיל אותם טיפין טיפין- דברים טובים באים במנות קטנות. מנסיון, כל פעם מטשטשים את הגבול עוד טיפה עד שלא תאמיני שדברים שעשית בהתחלה והם התנגדו לכך פתאום נראה לה כדבר לגיטימי. המון הצלחה, נתראה ב"על האש"

מ י צ ו ש

New member
אבא שלי מתחיל להבין שאני יוצא בשאלה

והוא לא מגלה תוקפנות, הוא כזה נסגר בתוך עצמו ולא מדבר (אפילו עם אמא שלי!)... בקטע הזה שהיחסים ביניהם קצת התקררו, על זה אני מצטער. אבל כאילו מה, אני צריך להקשיב לשירים החסידיים הגרועים שהוא אוהב רק כדי לרצות אותו? למה מה קרה??? שיקפוץ לי, אני שומע את מה שאני רוצה לשמוע.

מהר מידי!

אני עשיתי הכל מהר מידי אני חושבת... וזאת הייתה טעות גדולה.. ההורים ניתקו מיד קשר בשיחת טלפון אמרתי להם שזה סופי אבל... קדמו לזה 4 שנים של התנדנדות בין לבין...

בסיסט

New member
ברגיל

ההורים שלי לקחו את זה ממש בסבבה אמא שלי לא ממש דתיה והם יודעים שאני חילוני כבר מכיתה י כמעט 4 שנים.....

למעלה