שאלה

smailie

New member
שאלה

איך נראה צפלין מבפנים? מה יש בתוכו? יש בתוכו אנטנות או מה בדיוק?

abirdh

New member
כנס

מצלמות לווין לא... אבל מצלמות רציניות שיכולות לצלם שטח ענקי ולתת תמונה איכותית מאוד עד כדי כך שניתן לראות פרצופים ממרחק של מאות מטרים ואולי אפילו יותר.. כעיקרון הצפלין זה בסה"כ בלון שניתן להעלות איתו כל דבר שרוצים עם מגבלת משקל מסויימת..

smailie

New member
ועוד שאלה לגבי צפלינים...

האם יש מקומות בארץ שניתן לראות בהם צפלינים באופן קבוע, מלבד אשקלון (שם מוצב צפלין מזה כשנה, שצופה, מן הסתם, מעל עזה ואפשר לראות אותו בשעות היום, אם מביטים מדרום לאיצטדיון)?

usaboy

New member
חחח אם אתה מתעקש ללכת לראות אז

יש מעל הכור בדימונה. זהירות לא להתקרב יותר מידי לגדר... כי כמו שאת מסתכל על הצפלין הוא מסתכל עליך.. והוא יותר מיומן בזה... בהצלחה.

funfly

New member
יופי.. ../images/Emo46.gif

בואו נמסור איפה יש גם בסיסים סודיים ואיפה ישראל מחביאה את הטילים הגרעיניים שלה... שרשור מיותר לגמרי לדעתי...!! ציפיתי דווקא מהפורום הזה שהשאלה תמחק די מהר או לפחות שמישהו יעיר הערה, מצטער שהתעוררתי כל כך מאוחר! אני לא מבין מה הקטע למסור מידע כזה באינטרנט... באמת שבצבא מתאמצים כל כך לשמור על מה שיש בתוך הצפלינים ואנשים עוברים סיווג בטחוני כדי לשרת שם ולדעת מה יש בתוכם ופה פשוט שופכים הכל.. בתור חייל שמכיר את העניין....פשוט מעצבן!!

abirdh

New member
חחחח

שלא נדע.. מה נאמר פה... בויקיפדיה רשום יותר ממה שכל אחד אמר פה... אין פה מידע מסווג.. ואם הוא מסווג אז הייתי מתבייש במדינה שלי

funfly

New member
אף אחד לא אמר שהוא מסווג...

אבל לא נראה לי שרשום בויקיפדיה ממה עשוי הצפלין או איפה יש אותם, ועם מה הם מצלמים, שתאמין לי שזה מסווג! ומה לעשות..דווקא במקרה הזה יש מה להתבייש בפה הגדול שלנו...כי הרבה מידע מסווג זורם האינטרנט..אבל אין מה לעשות. אבל אם אני כבר רואה משהו שמעצבן אותי, ואני יכול להגיב על זה אז אני יעשה את זה.

abirdh

New member
אוקיי... מצטער

תאמין לי שלא חשבתי שזה מידע שאסור שידעו עליו... כי אני עוד לא בצבא ואף פעם לא התעניינתי בזה.. פשוט זה ידוע אני חושב...

frisbeeee

New member
כל מה שכתוב פה זה דברים שאפשר לראות

גם בלי לחפש יותר מידי אני לא מבין מה הביעה.. את הצפלין בדרום אפשר לראות בלי בעיה ואת הצפילין בצפון... כל מה שכתוב זה לא דברים סודיים..

funfly

New member
אין בעיה שאפשר לראות אותם...

אבל מה יש בתוכם זה כבר משהו אחר..

frisbeeee

New member
זה גם אם הייתי יודע לא הייתי אומר

הגבתי להודעה שלך כי אתה הגבת להודעה שלי.. אז מצטער אם זה לא מה שהתכוונת אליו.. חשבתי שאתה מגיב אלי..

hadita22

New member
ואני אוסיף

אז מה אם רואים אותם, תבינו אנחנו רואים אותם כאן בארץ ולא אלו שמחוץ לגבולות הארץ, הם לא יודעים לא רואים ולכן להם זה לא קיים , מתי תבינו שהברברת מיותרת כמו שעשו כאן עם החטופים
שלנו ואני לא אחזור על מה שהיה. אם היתה אחריות מנימלית אז מנהל הפורום היה מוריד את השירשור ההוא מידית ( אופס עד כמה שידוע לי מנהל הפורום כתב אותה ואני מקווה שאני טועה ) כשהערתי על כך גערו בי ונאמר לי שזה בתיאום עם הגורמים שנוגעים בדבר . אולי לגבי הפגנת ההיזדהות זה היה מתואם. זמני ההגעה להפגנה וכו' אבל לא ניראה לי שמה שניכתב כאן היה מתואם אני מקווה שלא נעשה " נזק " . כל אחד מנסה להיות מינימום רמט"כל . בואו נדבר על טיסנים ותעופה נטו ,וכולנו עושים צבא ונעשה צבא והיינו בצבא אבל מה שיודעים נישאר אצלנו באופן פרטי וזהו, ומי שיודע יודע ומי שלא ,כניראה שלא צריך לדעת גם אם הוא קצין כלשהוא . אגב אם יש פרטים באיזה ויקיפדיה או כל מקום שהוא תאמינו שבטח זה עבר צנזורה וניבדק ליפני פרסום . אנחנו צריכים להיות יותר אחראים ולבד להבין את הטעות כשהיא מתחילה " להיתגלגל " ולעצור ואפילו להוריד מהפורום( בטח את מה שכתבתי יורידו לפני )כי אולי הרגזתי מישהו ואם כן אני מצטער אבל המדינה שלי ושלנו חשובה לי יותר ואולי אני כאן אתרום את חלקי ואבלום מידע מיותר שיוצא ... ליפני חופש הביטוי יש סודיות וביטחון המדינה . תודה עמוס

icebox44

New member
קצת נסחפתם בלשון המעטה.

שום חומר מסווג אין בשירשור הזה צפלינים (ספינות אוויר) משמשות למטרות תצפית אווירית גם לצרכים צבאיים וגם לצרכים אזרחיים כבר המון שנים. מה בדיוק מסווג בשירשור הזה ? שהוא ממולא בהליום ? , שיש עליו מצלמות ? בטח לא איפה הוא מוצב שהרי רואים אותו מקילומטרים. הנה כתבה על הנושא ב... לא תאמינו, ביטאון חיל האוויר. וכאן אפילו תיכנונים עתידיים. הכל מפורסם על ידי גורמים רישמיים ולא באתרים אפלים.

smailie

New member
לכל אלה שענו לי על השאלות. תודה!

אני בסך הכל מסתקרן ומתעניין בנושא. אין לי זיקה מקצועית או בטחונית לנושא (לפחות לא כרגע...). צפלינים נראה לי תחום מרתק כזה... בקשר להיותו של המידע מסווג: מעל אשקלון כולם יכולים לראות את הצפלין. אז רק התכוונתי לדעת אם יש עוד מקומות שאפשר להבחין בכאלה, כאזרח פשוט שמזדמן לצדי דרכים ובשום פנים ואופן לא לחדור עד לשטחים שהם מחוץ לתחום. ושוב - תודה רבה לכולם.

YHS

New member
אני רק מבקש להזכיר שזה פורום טיסנאות. תודה.

למעלה