שאלה...

babchenko

New member
שאלה...

שלום, נראה לי שיש פה אנשים שבאמת מבינים בשוקולד, אז רציתי רק לשאול... מה העניין עם אחוזי ה"מוצקי קקאו" שרשומים על השוקולדים? האם זה אחוזי מוצקים לעומת חמאת הקקאו, כך שאם רשום 40% זה אומר 40% מוצקים ו-60% חמאת קקאו וחוץ מזה שאר תוספות? או שזה 40% מוצקים ו-60% כל השאר, כולל סוכר, חלב וכו'? ושאלה שניה- מה עושים עם שוקולד 99%? מה שבטוח, זה לא מיועד לאכילה סתם כך, אז מה אפשר להכין מזה? אשמח לתשובות, תודה מראש ויום מתוק!

עוזי10

New member
לא מבין גדול אבל....

כשמצוין אחוז מוצקי הקקאו הכוונה לאחוז חמאת הקקאו ועיסת הקקאו ביחד... כל השאר הם שומנים מוקשים לציטין סוכר חלב וכו' (אם שכחתי משהו) יש מיקרים שמציינים את אחוז חמאת הקקאו או עיסת הקקאו... בשוקולד 99% מוצקי קקאו משתמשים או לאכילה (האיטלקים מתים על זה וגם כמה ישראלים שפגשתי) אחרי נסיון קל מומלץ לאכול ביס קטנטן עם הרבה מים! :) וכמובן גם לאפיה כשרוצים להגיע לרמה גבוהה של טעם של שוקולד ומרירות ושל מוצקי קקאו בתוך העוגה, מכיוון שמערבבים את השוקולד עם שאר מוצרים למיניהם... בקיצור: גם לאכילה וגם לאפיה... עניין של טעם

black mind

New member
אפשר להגיע ל100%?

אפשר להגיע ל100% שאז זה מוצקי קקאו טהורים או שלא ניתן לייצר כאלו דברים? black mind

עוזי10

New member
תאורטית...

...אפשר. אני נתקלתי ב 99% מוצקי קקאו אבל שמעתי על 100 גם. שניהם נראים לי מוגזמים... לא ניתנים לאכילה, אבל שוב... עניין של טעם

1954טל

New member
100% קקאו ? זה חומר הגלם לפני ההפרדה

100%קקאו אינם שוקולד, זהו חומר הגלם הבסיסי שנוצר לאחר הקליה והטחינה של הפולים, רק לאחר שמפרידים את חמאת הקקאו מהמוצקים אפשר לייצר מהם שוקולד מסוגים שונים,

black mind

New member
לפי זה לא ניתן להשיג את זה?

הרעיון מאחורי 100% מוצקים הוא השגה של מרירות, השאלה היא האם במצב כזה המרירות של ה"שוקולד" תיהיה זהה לזו של קקאו גולמי וקלוי לא? שאלה נוספת היא מהוא אחוז המוצקים בפולי קקאו, במידה והוא יותר נמוך מ100% (שזה ברור בגלל שאתה מוציא מהם חומרים) זה אומר שאתה בעצם מוציא מהם חומר אחד ומשאיר אותו לבד ככה שניתן יהיה לקבל אותו טהור בתאוריה לא? black mind

N i r T

New member
הרעיון מאחורי 100% הוא שוקולד ללא סוכר

זו נקודת התחלה לכל רמת מוצקי שוקולד שמעוניינים בה. 100% פרושו תערובת שמכילה רק תוצרים של ליקר הקקאו (שלב בהפקה של שוקולד מפולים). אם מוציאים מליקר הקקאו את חמאת הקקאו, מייבשים את השאריות וטוחנים אותן מקבלים אבקת קקאו. אני ממליץ לך לקרוא באינטרנט חומר על הפקת שוקולד (יש המון אינפורמציה - כולל בויקיפדיה) ואז תבין יותר ותוכל לבוא לשאול שאלות משלימות.

1954טל

New member
יש לך טעות מאד בסיסית

חמאת הקקאו הינה חלק בלתי נפרד מהפולים, הפולים מכילים את האבקה והחמאה,חמאת הקקאו היא השומן הטבעי של הפרי ,זה כל כך הרבה יותר פשוט מכל הוויכוח הזה,

N i r T

New member
מותר להעמיד דברים על דיוקם?

לאחר קליה וטחינה של פולים מקבלים ליקר קקאו. מהחומר הזה אפשר למצות חמאת קקאו (ומהשאריות להפיק אבקת קקאו). אפשר גם להוסיף עוד חמאת קקאו ולהעביר את החומר קונצ'ינג וטמפרינג ולקבל שוקולד מוצק 100%. אם בקונצ' מוסיפים סוכר (ווניל) נקבל שוקולד יותר מתוק עם פחות אחוזי קקאו.

N i r T

New member
בוודאי שיש 100%

לא מגיעים לשם - מתחילים משם. מ- 100% אפשר רק לרדת ע"י הוספת סוכר, מוצקי חלב, שומן צמחי ועוד. יש לי בבית שוקולד 100% שאני משתמש בו על מנת להגביר אחוזי קקאו בשוקולד (לישומים מיוחדים). הוא לא אכיל כמו שהוא. ניר

black mind

New member
זאת אומרת שפולי קקאו מכילים...

לפי פולי קקאו מכילים מוצקי שוקלד בלבד ואז מאיפה אתה מקבל את חמאת הקקאו? זה הנוזלים שיוצאים מהקקאו? black mind

אולי אני יצליח להסביר...

פולי הקקאו מכילים באופן טבעי שני חומרים הניתנים להפרדה: כ60% שומן העונה לשם חמאת קקאו כ40% אבקת קקאו, (היא האחראית לטעם וצבע) כאשר טוחנים את פולי הקקאו מתקבלת עיסה נוזלית , אם נקרר אותה היא תתקשה ותראה כמו שוקולד, אלו למעשה 100% מוצקי קקאו, אם יוסיפו להם סוכר אז יתקבל "שוקולד", אחוז סוכר מקזז את אחוז מוצקי הקקאו, כלומר אם נוסיף כ30% סוכר יתקבל שוקולד של 70% מוצקי קקאו, בשוקולד חלב מוסיפים גם מוצקי חלב ואז אחוז מוצקי הקקאו יורד עוד יותר, וגם מצטרפת להמלצה לקרוא את אחד המאמרים על שוקולד שניתן למצוא בקלות ברשת, זה יבהיר לך את כל התהליך והשאלות ,

למעלה