שאלה!

שאלה!

התחלתי בזמן האחרון לקרוא על כל העניין הזה של חלומות צלולים וזה נשמע ממש מעניין ומגניב! אבל יש לי כמה ספקות... בכל זאת, זה להתעסק עם אזורים של תת-מודע במוח ואולי זה קצת מסוכן או לא אחראי... יש פה מישהו שמבין בזה לעומק ויודע קצת על ההשלכות של זה בצורה פסיכולוגית?? תודה!

זאבבב

New member
:

גם כשאת חולמת את "מתעסקת עם אזורים של התת מודע" כמו שניסחת את זה. כשאת חולמת חלום רגיל ורודפת אחריי דינוזאור או משהו את עדיין שולטת על פעולותייך ואת פשוט לא חושבת שיש אפשרות שהמצב הזה הוא חלום. בחלום צלול את שולטת עדיין על פעולותייך אך פשוט מסתכלת על זה בצורה רחבה יותר כשאת מבינה שזה חלום ואת לא חייבת לרדוף אחריי הדינוזאור. זה כמו מטריקס.

כן אבל...

נראה לי שההבדל הוא שבחלום צלול, אנחנו מאמנים את המוח לדברים שבד"כ הוא לא עושה... אנחנו גורמים לחלקים ממנו להיות ערים בזמן שחלקים אחרים במצב של שינה. אולי זה משפיע על האיכות של השינה בחלקים הערים או משהו כזה :) בכל מקרה, נראה לי שאני אתחיל לקרוא כל מיני מאמרים על זה.... אבל אני בכל זאת אמשיך לנסות!! (כי אי אפשר שלא...) תודה!

זאבבב

New member
רק שתדעי :)

שכאשר המוח באמת באמת נח, את לא חולמת. זה מה שקורה בחמשת-ארבעת השעות הראשונות של השינה. רק לאחר מכן את חולמת.

Bluescale

New member
תיקון קל אבל נכון

המוח נח הוא כן חולם אבל זה לא חלום בתור ההגדרה של חלום בשנת REM כך שטכנית זה לא חלום כי הוא נמשך בד"כ כה שניות ולא זוכרים אותו במילא כי המודעות מ-א-ו-ד ירודה. אז נכון :) אבל כן ישנם מראות וצלילים בשנת ה NREM

למעלה