שאלה :)

איילת G

New member
שאלה :)

אני עתודאית שנה שלישית לפיזיותרפיה תהיתי אם למישהו יש מושג כמה משכורת מקבלים בשלב הסדיר, ובשלב הקבע ידוע לי שלצבא אני אכנס עם 2 ארונות קמ"א

יוסי99

New member
לפי מה שהבנתי

600 בסדיר 5000 כקמ"א בקבע 8000 כקא"ב בקבע עד כמה שידוע לי. אבל למה לא לעשות קק"צ אמיתי?

run away

New member
אחד

קמא זה ארון שטוח אחד זה אמנם מקביל לסגן שהוא שתי ארונות אבל זה אחד ואם תצאי לקצונה תהיי סגן (אין שום שינוי במשכורת)

Little Max

New member
הבהרה ותשובה חלקית

כקמ"א (קצין מקצועי אקדמאי) מקבלים "ארון שטוח" אחד, וזו דרגה שוות-ערך לסגן. כקא"ב (קצין אקדמאי בכיר) מקבלים שני "ארונות שטוחים", זו דרגה שוות-ערך לסרן ומקבלים אותה עם הכניסה לקבע (אצל בנים, לפחות). כדי "להמיר" לדרגות "אמיתיות" יש לעבור קורס קצינות והשלמה. עד כאן בנושא דרגות. שכר - סדיר: כ- 640 ש"ח לנשים. קבע: משתנה מאדם לאדם. Little Max

Little Max

New member
ותוספת קטנה

קצין בקבע (כלומר סרן) מקבל משכורת גבוה מעט יותר מקצין אקדמאי (כמה מאות שקלים לחודש). בסדיר אין הבדל. מלבד זה, אין הבדל גדול בין קצין לקמ"א (אולי יוקרה
) Little Max

berrale

New member
לא נכון

אין הבדל לא בחובה ולא בקבע בין קצין רגיל לקמ"א/קא"ב !!!! הדבר מעוגן בפקודת מטכ"ל.

החסרון של הקמ"א / קא"ב

ההבדל היחיד בין קמ"א או קא"ב הינו באפשרות הקידום לאחר תקופת החתימה הראשונה (ר´ בלשון הצבא). הצבא בנוי לקידום דרגות לפי פז"ם ולכן לאחר חתימה נוספת סרן יקבל דרגת רס"ן. לקא"ב אין אפשרות להתקדם בדרגות (למעט מקרים חריגים מאוד). מומלץ למי שחושב על עתיד בצבא (ולא בהכרח 20 שנה אלא רק 5 שנים לאחר חתימה ראשונה) לחשוב ברצינות על קורס קצינים. זה קל יותר שצעירים...

ramil

New member
קמ"א - עוף מוזר

קציו שנהנה מכל הפריבילגיות של קצין (לא שומר, לא עושה תורנויות, לא צריך "פס"), אבל מצד שני הרקע שהביא אותו לדרגת הקצונה הוא תואר ראשון..יכול להיות קמ"א שלא עשה כלום בצבא חוץ מטירונות - אמנם קידום מהיר, אבל מי ערב לנו שיש לו את הכישורים לפקד על חיילים, כולל כאלה שמגיעים מרקע אחר לגמרי ממנו? האבסורד ממשיך - בחלק מהמקומות קמ"א לא עושה קצין תורן, יוצא שהוא לא שומר, אבל גם את התורנויות של חבריו הקצינים הוא לא עושה. הוא פשוט מהחובה החדשה לשאת נשק (נושא רגיש כיון שמי שניסח את ההנחיה היה חניך שלי...נחשו מה הדרגה שלו), ובקיצור- חיים נוחים מאוד, אבל לדעתי חסר לו משהו. הוא "קצין" שלא עבר אף מסננת מלבד תנאי הקבלה לאוניברסיטה. כל יתר הסיבות (קידום, שכר, גמו"ש וכו´) הן חשובות, אבל לא העיקר.

יוסי99

New member
נכון אבל

מצד שני, בתור אחד שיש לו מוטיבציה די גבוהה כן לעבור קק" וזה אפילו חלק מהשיקולים אצלי בעד עתודה, לא הייתי רוצה אחרי יום של קריאת פס"ד להשאר עוד כמה שעות בבסיס לשמור, או לארגן כל מיני דברים, בעוד אני רואה קמ"א שהולך הביתה בקלילות. ויש מקומות שהבנתי שקצינים נדרשים לעשות די הרבה תורנויות ושמירות. מה שאומר א) זה לא הוגן, ואולי הגיע הזמן לשנות את הנהלים. אם חפ"ש שעשה טירונות יכול לצאת לאבט"ש, אין סיבה שקמ"א לא יוכל לשמור, או סתם לעשות תורנויות מנהלתיות. או, מצד שני, אפשר לפגוע בתנאים של קמ"א לעומת קצין, הבעיה היא שזה יפגע באנשים שבסה"כ רצו אבל לא הצליחו להתקבל או לעבור קק"צ ב) ברגע שהתורנויות וכל זה הופכות להיות שגרה ולוקחות די הרבה מהזמן שאתה נמצא בתפקיד, אז יוצא שאתה לא ממש מועסק במקצוע, אתה מועסק גם במקצוע.

0רחלי

New member
זה מאוד תלוי ביחידה/בסיס

בבסיס שלי קמ"אות וקא"בים עושים תורנויות כמו כל קצין (וקצינה) אחרים. יש בסיסים בהם הקמ"אות עושים תורנויות הרבה יותר גרועות מקצינים. כך שזה תלוי. בכל אופן, נראה לי טיפשי להתנות את היציאה לקק"צ בכמות התורנויות שאתה צריך לבצע. השאלה צריכה להיות עד כמה אתה רוצה קידום (לא רק בדרגות, יש יחידות שלא מקדמות קמ"אות לתפקידים בכירים יותר, למשל. תוכניות שירות ודירוג מחקר ניתנות רק לקצינים), האם הקצונה חשובה לך (זה אולי נשמע מצחיק, אבל מבחינה ערכית/ציונית היה לי מאוד חשוב לקבל דרגות קצונה, וגם לאחרים שאני מכירה).

למעלה