שאלה....

רחלי ר1

New member
שאלה....

יצאתי עם מישהו 4 חודשים... נפרדנו כי ההורים שלי לא רצו שאני אהיה איתו בגלל שהוא אתיופי (אני חצי מרוקאית וחצי אשכנזיה) וש סטיגמות ממש קשות על הגברים האתיופים... בכל אופן,אנחנו פרודים בערך 3 חודשים ואני לא יודעת אם להתקשר ולנסות עוד פעם... הוא ממש נפגע מכל העניין הזה... מה לעשות???

מה את רוצה?

מן הסתם הייתם יחד ארבעה חודשים, את מכירה אותו טוב יותר מהורייך... הם רצו שתיפרדו בגלל הסטיגמות, או שהכירו אותו? זה שיש סטיגמות על אתיופים, לא מכליל את כולם... יש גם סטיגמות על מרוקאים, ועל אשכנזים... עכשיו את צריכה להחליט, מהיכרותך איתו, אם הוא מה שאת מחפשת, ואת מרגישה איתו טוב ויכול להיות ביניכם משהו רציני יכול להיות שהרצון של ההורים שלך היוו תירוץ, או משהו מזרז (עובדה שנפרדת ממנו מלכתחילה), ואם את מתלבטת ולא בטוחה בקשר שלכם (תעזבי את כל השאר), אז ההורים הם לא הסיבה האמיתית לפרידה בסופו של דבר את צריכה להחליט מה טוב בשבילך, ולא אף אחד אחר... אז קחי נשימה, תחשבי כמה דקות, קצת בריחוק, ותחשבי מה הסיבות האמיתיות שבגללן אתם לא ביחד היום... אגב, באיזו מידת התנגדות ההורים שלך מתנגדים? ומה הנימוקים שלהם? אחרי שחשבת, תלכי אחרי הלב שלך, אני מקווה שתדעי כבר מה לעשות

אוח שיט....

התפקששה לי קצת ההודעה, השורה האחרונה צריכה להיות לפני ה "אגב..." בסוף

רחלי ר1

New member
זה לא כ"כ פשוט...

ההורים שלי לא הכירו אותו ולא הסכימו לפגוש אותו בכלל!!! אני מסכימה איתך שזה לא אמור להכליל את כולם אבל ההורים שלי לא חושבים ככה...
אנחנו נפרדנו כי כל המצב הזה היה ממש קשה לו והוא התחיל להיות יותר קר ואדיש והסביר שזה בגלל כל מה שקורה... ובקשר לשאלה שלך,עד כמה ההורים שלי מתנגדים...? אז אני יכולה להגיד לך מ- 1 עד 10... בערך 1000... הם ממש לא בעד זה!!! בכלל!!!! אין להם נימוקים חוץ מ"הוא לא מתאים לך" "אין להם (לגברים האתיופים) כבוד לאישה" "כל שני וחמישי יש בחדשות מקרה אחר של רצח בין בני זוג" ובלה בלה בלה... ד.א - אם זה היה תלוי בי,היינו עדיין ביחד היום... אבל הוא תמיד אומר שקשה לו... (ואפשר להגיד שבצדק).

זה אף פעם לא פשוט ../images/Emo13.gif

ממה שקראתי מהשרשור, נראה שזאת לא את שוויתרת על הקשר, אלא הוא... במקרים כאלה אין מה לעשות, ואולי דווקא לו היה יותר נוח להפיל את סיום הקשר על ההורים שלך, בטענה שזה מפריע (טוב, זה באמת מפריע) ושקשה להתמודד... עם זאת, אלה ההורים שלך ולך בטח יותר קשה להתמודד בצורה כזאת ממנו, בגלל זה נראה שאם זאת ההחלטה שלו, את צריכה לכבד אותה ולהמשיך הלאה אם את בכל זאת מרגישה שפספסת, תדברי איתו ותראי מה הוא חושב ועד כמה הוא נלהב לחזור

yellow feather

New member
תשאלי את הההורה האשכנזי/ת שלך

מה אמרו לו כשהביא מרוקאי/ת להורים שלו/ה... והאם הוא/היא מצטער/ת על שהוא/היא התחתן/ה עם המרוקאי/ת. את יודעת שגם על המרוקאים אמרו שהם חיות והם אלימים ו"מרוקאי סכין" ושהם בכלל לא יודעים לאכול עם סכין ומזלג ולא יודעים לקרוא ולכתוב, והם בכלל מוגבלים ושבמרוקו הם גרו על העצים ובתוך מערות והסיפור הכי מוצלח מכולם - סיפרו שכשהביאו את המרוקאים לארץ, איך שהורידו אותם מהאניה, עשו להם ניתוח לכריתת זנב... מצחיק איך שההיסטוריה חוזרת... בהצלחה לך.

שלמה המלך אמר " על כל פשעים תכסה אהבה"

אם הוא היה אוהב אותך באמת הוא היה עושה הכל אבל הכל להיות איתך ביחד ואם את אוהבת אותו באמת תעשי הכל שתהיו ביחד אין דבר כזה קשה ואני אאמץ משפט מהצבא "קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים " היה לי מקרה דומה ופשוט הלכתי ודיברתי עם האבא על המקרה של הרציחות זה לא רק אצל האתיופים מטורפים יש בכל עדה

קיצר שמעי..

תחשבי עם עצמך טוב טוב טוב מה את רוצה ואם את רוצה להיכנס שוב לכל העסק הזה.. ורק אז תחליטי.... בקשר לזה שהוא נפגע אם תשבי ותדברי איתו על הסיבה שנפרדתם הוא יבין את הרי רק ילדה שמה לעשות ההורים משפיעים עליה מה שכן לפני כל זה תשבי עם עצמך ותחשבי על כל זה אם את באמת רוצה להתקשר אליו או שסתם קצת משעמם לך ובאסה לך קצת להיות לבד כשלחלק מהחברות שלך יש חבר.. אם תתקשרי שזה יהיה מהסיבה הנכונה...

Cobe Anan

New member
הפיתרון מזכיר קטע..

את יוצאת מהבית באופן מסתורי, מנסה לשנורר מההורים קצת כסף. את נותנת להם להבין "בטעות" שאת בהריון, אבל את לא יודעת מי האבא. כנראה שזה מוסטפה, אבל את מקווה שלא, כי גם יש לו הרפס. ואיידס. בכל מקרה, את מתלבטת מה לעשות עם זה, כי הרופא אמר שהפלה עלולה להרוג אותך, אבל החבר החדש שלך לא מוכן לשמוע בכל על לגדל ילד מחוץ לנישואין זה ממש לא מקובל אצלם בחסידות, ועד שההורים שלו הסכימו בכלל לקבל בת תערובת.. את גם לא ממש רוצה שכולם יידעו מזה, כי גם ככה קשה לך עם כל הסטיגמות האלה, והסמים האלה זה באמת סוג של מחלה
ואז כשהם שניה מהתקף לב תגידי להם "סתם, אני יוצאת עם קאסה. הוא דווקא בחור טוב, חבל שאתם ישר פוסלים אותו"

Zoharrr

New member
תשמעי משהו חשוב מאוד...

אם את עד כדי כך חלשת אופי שבגיל 20 ההורים שלך מנהלים לך את החיים ומחליטים בשבילך אם תצאי ועם מי לא אז את צריכה לעבוד על משהו אצלך,ואני נורא מצטערת שאני זאת שאומרת לך את זה. אני חצי מרוקאית וחצי עיראקית,חבר שלי רוסי. כשהתחלנו לצאת ההורים שלו לא סבלו אותי!מבחינתם הוא צריך למצוא לו רוסיה קטנה בלונדינית וחמודה,ולא מרוקאית גדולה ולא מחנחנת שלא לומדת בלט ושוקלת הרבה מעבר ל 50 קילו... והיו עוד כמה דברים בתוך זה,העובדה שאנחנו ישנים ביחד משמע - עושים אהבה,ובכלל,כשהתחלנו לצאת הייתי בת 16 וחצי אז כל העיניין לא התאים... וזה למרות שהייתי מביאה פרחים כשהייתי באה,ושוקולדים,ואני תלמידה מצטיינת ואומנם קצת שמנה אבל לא מכוערת ולא צולעת או פיסחת... ולמרות שאחותו נשואה למרוקאי... אבל את יודעת מה ההבדל בינך לבינו? שהוא עמד לצידי. הוא התעקש עם ההורים שלו והם הבינו שאו שהם בוחרים בו ובי או שהם בוחרים לאבד אותו. ותאמיני או לא היום הכל נפלא וטוב בארוחות המשפחתיות אצלהם בבית. יש להם יציאות פה ושם אבל למדתי לעקוץ בחזרה... והם למדו לקבל אותי,ולהתייחס אלי בכבוד הראוי לי בתור בת אדם. יש פורום שנקרא:"חמותי ואני" ואם תקראי שם תגלי שהמריבות שקורות בין בני זוג נישואים כ"כ הרבה פעמים נובעות מהתערבות יתר של ההורים שלו או שלה. ונישואים מתפרקים בגלל זה! ההבדל שם בפורום הוא בין נשים שהגבר שלהן עומד לצידן,לבין הגברים שהאימהות שלהן עדיין מנהלות את החיים שלהם. אז את לא גבר,את אישה... אבל את צריכה להחליט באיזה צד את תהיי. בטח שהוא ממש נפגע... זאת גזעות גיברתי! לא סטיגמות,ההורים שלך גזענים. ובינינו, זה לא שהוא אתיופי...זה שההורים שלך לא יהיו מרוצים מאף בחור שתביאי ותמיד יהיה להם מה להגיד. ובינינו, אם היית אוהבת אותו מספיק,היית עומדת לצידו,ולא ליד ההורים שלו. ודבר אחרון, אם את עדיין כ"כ מושפעת מההורים שלך כדאי שלא תכניסי את עצמי לזה. זה לא פייר כלפי הבחור,את מכניסה אותו למיטה חולה... ואם הוא מספיק חכם,הוא לא יכנס לתוכה.

ori239

New member
מסכים ../images/Emo45.gif

אם הם היו נותנים סיבות אחרות (עבר פלילי וכאלה) אולי זה היה לגיטימי, ככה סתם זה פשוט לא לעניין, וכמה שאני נגד זה, הייתי נותן עליהם צפירה ארוכההה..

Cobe Anan

New member
את צודקת- וגם קצת לא..

אנחנו לא יודעים איזה מכבש לחצים מופעל עליה מהבית. אנחנו לא יודעים איזה טראומות ההורים שלה עברו עם אתיופים. מספיק שהיא גרה ברחובות, נניח, והסיפור על מעיין ספיר ז``ל יכול להיות מאד משמעותי ומוחשי להורים שלה. יכול להיות גם שהם סתם שכחו איזה פרצופים היו עושים לפני 40 שנה לזוג מעורב מרוקו-אשכנז. אנחנו תמיד שוכחים דברים כאלה. עכשיו, לגביה- יש הבדל עצום בין בחורה שחיה בבית לאחת שגרה לבד. יש הבדל בין מישהי שקשורה להורים לבין מישהי שההורים צריכים להתחנן בפניה לקצת תשומת לב. גם כסף יכול לשמש הורים כגורם השפעה, ולא רק על פקאצות שטחיות שלא יכולות בלי הפראדה שלהן. אולי היא לא באמת רוצה להקשיב להורים שלה, אבל ``כבד את אביך ואת אמך`` הוא ערך עליון אצלה? בקיצור- ההורים שלה ממש לא בסדר, היא ממש לא בסדר, אבל אולי יש נסיבות מקלות. :)

Zoharrr

New member
צא ולמד:

"כבד את אביך ואת אמך" פירושו לתת כבודו ולא בחיוב להקשיב לכל מה שהם אומרים ולעשות כל מה שהם אומרים(כל רב יגיד לך את זה,הרב שאמר לי את זה דירדר שכבה שלמה של בנותD:)

רחלי ר1

New member
מי אמר לך שלא עמדתי לצידו?!?!

תמיד הייתי איתו ואפילו הרגשתי שאני השקעתי בקשר הזה יותר ממנו... אולי לא שמת לב אבל כתבתי שאם זה היה תלוי בי,עדיין היינו ביחד... זה הוא שתמיד אמר לי שהוא לא רוצה להיות הגורם לריב עם ההורים שלי, זה הוא שאמר לי שההורים שלי הכי חשובים והוא לא רוצה להרגיש שהוא גרם לי להתרחק מהם ואח"כ המצפון שלו גם ישחק תפקיד...כמה שניסיתי להסביר לו שאני איתו ולא משנה מה יהיה הוא תמיד היה אומר לי שההורים שלי יותר חשובים וכל מיני דברים בסגנון הזה... בכל אופן,כל מה שכתבת ("אם את עד כדי כך חלשת אופי שבגיל 20 ההורים שלך מנהלים לך את החיים ומחליטים בשבילך..." "בינינו, אם היית אוהבת אותו מספיק,היית עומדת לצידו,ולא ליד ההורים שלו..." "את יודעת מה ההבדל בינך לבינו? שהוא עמד לצידי...") זה ממש לא רלוונטי,על סמך מה את קובעת דברים סתם?!?! את קובעת עובדת כשאין לך מספיק נתונים... עדיף שתשאלי לפני...

Zoharrr

New member
חמודה שלי,

את זאת שלא כתבה מספיק נתונים וביקשה עצה, אז נתתי את עצתי לפי הנתונים שאת סיפקת. אני לא אמורה לתחקר אותך... את אמורה לספר את הסיפור במלואו אם את רוצה תשובה רלוונטית! "נפרדו כי ההורים שלי לא רצו שאני אהיה איתו" מה בידיוק אני אמורה להבין? שנלחמת עליו? לא,שאת חלשת אופי שההורים שלה מנהלים לה את החיים. את לא ציינת שניסית ונלחמת עליו... חוצמיזה,ההורים שלך עדיין גזענים, וקשה מאוד לשנות מנטליות של אנשים מבוגרים ואני בספק אם אי פעם תצליחי. חוצמיזה, אני עדיין חושבת שאם הייתם אוהבים מספיק,הייתם ביחד. ועדיין אני חושבת שזה לא פייר להכניס אותו לבעיה הזאת, במיוחד אם לו חשוב שיהיה לך קשר טוב עם ההורים שלך - משמע,הוא מעדיף לאבד אותך כדי שהקשר שלך עם ההורים לא יפגע. אל תעשי לבחור את זה.

Shining Dark

New member
אממ...

זה לא תמיד קל להתנגד להורים שלך, זה לא תמיד קל להילחם בהם ולהתווכח איתם.. זה לא תמיד קל לעשות את הדברים האלה כשהם מפרנסים אותך, כשאת גרה בבית שלהם.. כשהם עצמם גדלו בבית שמרני בעל דעות מסוימות.. וכן.. אני לא מצדיקה את הדעות שלהם או את חוסר יכולת ההתמודדות שלה מולם.. אבל אני גם לא שופטת אלא מבינה את הצד הזה.. אי אפשר לדעת מה עבר עליהם או עליה איתם :) ד"א אני באמת תופסת מחבר שלך ומהיכולות שלהם, אבל יש הבדל גדול בין בן לבת ;) נכון שהורים יכולים להתנגד גם פה וגם פה אבל מול הבן הם יותר יתפשרו משום מה, זה עניין של תת מודע אוניברסלי שכזה.

Zoharrr

New member
לא מסכימה שלבנים קל יותר...

זה עניין של אופי. כמה שההורים שלי היו מאוד מאוד נוקשים איתי בנוגע לדברים מסויימים, ניצחתי בכל המלחמות שלי ולא ע"י מרד נעורים טיפשי, אלא בעזרת השכל. היום ההורים שלי ואני בקשר הדוק וטוב והם סומכים עלי בעיניים עצמות כבר כמה שנים טובות ומאמינים שאני מספיק חכמה וגדולה כדי להתמודד לבד ולהחליט לבד...

זה לא שלבנים קל יותר להתמודד

מול ההורים שלהם מאשר לבנות (להפך, נראה לי שדווקא בנות מתנגדות יותר להורים, אבל זה שונה בכל משפחה), אלא שההורים מתעקשים יותר עם הבנות שלהם מאשר הבנים... הם מרגישים צורך להגן עליהן יותר, כי הן נתפסות כ"פגיעות" יותר, בטח בעיניי החברה של פעם בדור של ההורים, כשהבנים רבים על הבנות, משהו שהיה מאוד שונה פעם, ונראה לי שזה מה ש shining dark רצתה להגיד (אבל תתקנו אותי...) בכל אופן, הבנות שלך כבר לא יסבלו מזה

למעלה