שאלה

שאלה

לאחרונה התחלתי לחשוב לעשות רישיון על קטנוע-אופנוע. בגדול, אני יודעת על ההבדלים בין השניים. הקטע הוא שאני מתלבטת האם לעשות רישיון על אופנוע שיכיל בתוכו אפשרות גם לנסיעה על קטנוע או רק על קטנוע (שכן, ממילא אני חושבת שאופנוע יהיה גדול עלי כספית וכבד פיזית להרמה כשאני אדפוק חליקות
). אשמח להתייחסות.. ואגב, אני כמובן מעדיפה ללמוד על אוטומט, אך האם שווה להשקיע מאמץ וללמוד על הילוכים? תודה

אהוד א1

New member
תעשי על הילוכים.

יש "אופנועים" קלים וקטנים. יש "קטנועים" גדולים וכבדים. אם את עושה על 125 סמ"ק את לומדת על קטנוע אוטומטי. לדעתי עדיף להשקיע עוד טיפה מאמץ ולעשות דרגת רישוי אחת מעל.לרכב תוכלי על מה שתרצי (אופנוע/קטנוע/הילוכים/אוטומט) אבל פחות מגביל בעתיד. במידה ואת בת 21 עם מעל שלוש שנים של וותק בנהיגה את יכולה לעשות את "המסלול המהיר" לרשיון 125.מהיר אבל מגביל.לדעתי לפחות.

mico

New member
למה בחורה קוראת לעצמה

my bitch left me? בכל אופן, אל תרכבי על מה שאת לא יכולה להרים. שידרוג רישון דו"ג איננו עניין בעייתי לבעלי ניסיון רכיבה.

Mr. Pooh

New member
../images/Emo31.gif

מה קשור? לפי התיאוריה שלך, אף אחד לא צריך לקנות אופנועים השוקלים יותר מ- 150 ק"ג. שידרוג רישיון לא קשור לניסיון רכיבה, לצערנו, אבל הוא תמיד יעלה כסף וזמן.

mico

New member
יש הרבה רוכבים שיכולים להרים אופנוע

ששוקל יותר מ 150 ק"ג. באשר לגריאטרים חובבי ניקלים... שיבושם להם. שידרוג רישיון לבעל ניסיון יעלה בממוצע הרבה פחות מאשר לזה שאין לו, הכשרת "בתי הספר" לרכיבה אינה משתווה לנסיון שהרוכב מקבל על הכביש. מה גם שאין לרוב בתי הספר עניין אמיתי ללמד את הרוכב לרכב אלא יותר להעביר אותו טסט, ורבות נכתב על הנושא הזה.

Mr. Pooh

New member
ויש גם הרבה שלא, אז?

אם לשפוט לפי הרוב, יכולת ההרמה אינה גורם בקניה. ואם אפשר, על סמך איזה מידע קבעת שזה יעלה בממוצע הרבה פחות? ואין צורך לדון בנושאים שכיביכול קשורים לזה. תנסה להתמקד בשתי הנקודות הללו. בכלל, ניתן להקיש מדבריך כי אין צורך בניסיוןם כדי לעבור טסט, וזה בניגוד גמור לטענתך הקודמת :-\

mico

New member
באשר לקניה מדובר בתהליך ריגשי

בחלקו ולכן הוא אינו מתיישב עם העצה שלי לגבי המשקל. יש צורך בניסיון בתפעול הדו"ג ובידיעת "חוקי הטסט" כדי לעבור אותו, הניסיון הנדרש בתפעול הינו מועט מאוד ומוכל למעשה בזה שמושג ברכיבה בכביש הציבורי(גם במקרים של ניסיון על כלי קטן נפח). כיוון שרוכב בעל ניסיון אינו נדרש לשפר את יכולת הרכיבה שלו לפני הטסט הוא לא צריך להתמקד בביצוע אייכותי של האלמנטים הטכניים ברכיבה ולכן יכול להפנות יותר תשומת לב למכשולים שהטסטר מציב בפניו. מה גם שלרוכב יש כבר היכרות מסויימת עם המכשולים האלה כי הם זהים עבור כל הקטגוריות. באופן כללי יותר תסתכל כמה כלים של קטגורית הרישוי הגבוהה יש לבתי הספר, לא פרופורציוני למספר בעלי רישיון לא מוגבל. שים לב כמה שכיחות הודעות בסגנון "שלום, אני חדש בתחום ורוצה להוציא רישיון, לכמה שיעורים אזדקק?" לעומת "יש לי רישון לדרגת ביניים וניסיון של 3 שנים עם אופנוע ואני רוצה לשדרג, לכמה שיעורים אזדקק?". שים לב שאני לא מדבר על "יש לי רישיון לדרגת ביניים, שמעתי מחבר שלי שמשדרגים לי חופשי ללא מוגבל בגלל החוק החדש, איפה חותמת?".

mico

New member
אני מודה שאני לא יכול להוכיח את זה

אבל אני לוקח את מה שאתה אומר כמחמאה :)

למה לא?

יש מאחורי זה סיפור (ולא, ככה לא קראו לסבא שלי ז"ל) וחוץ מזה , כל הזמן מחמיאים לי על הניק הזה עד שאני שוקלת להפוך אותו לשם האמיתי שלי. וואלה, תאר לך שכל האנשים בפורומים היו מאמצים את הניק שלהם כתחליף לשמם הפרטי! מה שבטוח, אתה כנראה לא היית מוצא עבודה שיכולת ורבלית נדרשת בה ואני הייתי כוכבת ליום אחד בגלגל"צ
. בכל מקרה, תודה על התשובה

למעלה