שאלה....

joelblueyes

New member
שאלה....

קראתי פה ושמעתי בעוד מקומות שאנשים מתלוננים שההולנדים אנטיפטים (בלי הכללות, לא כולם) מתנשאים ולא מתחשבים. הייתם מסכימים עם הקביעה הזאת? מה דעתכם? מישהו מוכן לספק דוגמאות?

ronnl

New member
לא יודע אם אנטיפטים

אבל פחות סובלניים מהעבר ופחות חברותיים מהעבר (לא כולם כמובן) וזה מתבטא בהרבה דברים

made in holland

New member
אני לא יודע היום

אבל כשאני עברתי מהולנד לישראל הייתי בשוק על קמות האנטיפטים (בהשווה להולנד) פה בארץ כי באמת לא חסר פה עד היום אבל אולי זה טרנט עולמי לואנשים פחות אכפת מאנשים אחרים אבל אולי אני טועה

ayala26

New member
יש דוגמאות בשפע בבלוג שלי

בכל מה שקשור לילדים - לפחות אלו שיוצאים בבוקר בתחבורה הציבורית לעבודה לא אוהבים לראות אותם, מתעלמים מהם - ואני מתכוונת עד כדי כמעט להפוך עגלה עם תינוק בתוכה בגלל שממהרים.. , לא אומרים pardon או סליחה.. עוקפים בתור בסופר כאילו לא ראו אותך. קרה לי שהתעלמו ממני כשביקשתי עזרה להעלות עגלה לטראם והכרטיסנית אמרה שאסור לה לבקש בשמי (??) אבל כשאני לא מבקשת וגם לא זקוקה לעזרה הם יקפצו על העגלה וינסו להרים את העגלה כך שהרגליים של התינוק יותר גבוהות מהראש ועוד מתעצבנים כשאני מבקשת להניח את הגלגלים על הרצפה! אה והם גם לא יקומו לאשה בהריון - הם כן ישבו ויבהו לה בבטן כל הזמן שהבטן שלה קופצת כשנוסעים על גשרים ותעלות ונראה שהיא סובלת ואם מישהו יקום ויציע לי את מקומו - אז זה שעמד לידנו -והוא לא עיוור ולא חרש אבל מה.. יותר מהיר יתפוס את המקום ושההריונית תעמוד... זו הבעיה שלה.. אפשר לומר שמאז שבני נולד נתקלתי בהרבה מקרים. אין לי נקודת השוואה לאיך זה בישראל כי לא הייתי אמא בישראל וגם כי זה לא מעניין אותי. כמובן שיתכן שיש קשר לכך שרואים עלי שאינני הולנדית - עד שאני פותחת את הפה והם נשארים פעורים.

joelblueyes

New member
איילה, אצלך זה קיצוני

את מאוד מרירה, הייתי אומר על גבול ה"שונאת". את כדי כך את לא סובלת אותם? את רומזת לחשד לגזענות ("יתכן שיש קשר לכך שרואים עליי שאינני הולנדית") ומה הכוונה "עד שאני פותחת את הפה והם נשארים פעורים"?

ayala26

New member
מה שתגיד אדון פסיכולוג ../images/Emo6.gif

אני לא מרירה ואני לא שונאת אף אחד. יש לי נסיון מאז שנולד לי הילד. יש לך ילדים? נסעת איתם בתחבורה ציבורית בהולנד? הסתובבת איתם בסופרמרקט בהולנד? מה לא? אז לפי מה החלטת שאצלי זה קיצוני? אני לא רומזת לחשד לגזענות - זה לא רמז ולא חשד..יש בהולנד גזענות. זו עובדה. נקודה. עד שאני פותחת את הפה והם נשארים פעורים, זה בדיוק באופן מילולי מה שזה נשמע. שהם נאלמים דום כאילו לקו בהלם על כך ש"השחורה הזו" מדברת הולנדית שוטפת.. אולי לפני שאתה עושה לי ניתוח אופי ודיאגנוזה כמאוד מרירה ו"על גבול השנאה" :-ם תקרא בבלוג.. שם כתבתי על ההתנסויות שלי, הן הרעות והן הטובות.

ayala26

New member
אופס עכשיו הבנתי את מהות שאלתך

המקורית. אז תגיד שהתשובה היתה אמורה להיות "מה פתאום!!! ההולנדים כ-א-ל-ה נחמדים! שקרנים וקנאים מי שאמר לך שהם אנטיפטים". עכשיו פחות קיצוני?

ayala26

New member
../images/Emo6.gif נכנסת לתפקיד אה?

יש לך טעות בסיסית בהבנה של מה שכתבתי. אני לא מרגישה "שחורה", לא פה ולא בארץ. לכן המרכאות. סרקזם ידידי. גם הולנדים לא מבינים אותו

iris mom of two

New member
מנסיון מרוחק שלי עם הולנדים

וכולם יהודים. סרקזם מהם והלאה. הולנדים הם ייקים בלי חוש הומור.

ayala26

New member
מנסיון שלי קרוב מאוד

כבר למעלה מ-4 שנים אני יכולה להגיד לך שזה נכון! חוסר ההבנה שלהם להומור ציני כמעט עלה לי בראיון עבודה.. כשהם אמרו לי שזו חברה צעירה ואפילו רוב העובדים צעירים ממני אז אמרתי בצחוק "אבל אני נראית צעירה לגילי"
הם חשבו נעלבתי והתחילו להתנצל
אני מוצאת את עצמי פעמים רבות מסבירה שוב למה "באמת התכוונתי" וזה קצת מוציא את העוקץ משימוש בהומור. אז פתחתי את הבלוג כדי לא להפוך לגמרי לייקית חסרת חוש הומור

made in holland

New member
אולי את לא מבינה את ההומור ההולנדי

לפי דעתי יש הומור ברוב ההולנדים שאני מכיר וזה לא מאת ובחלת לא חסר ציניות (אני ראוה את ההומור ההןלנדי מאלה ציניות דווקה) יכול ליהיות שההומור קצת שונה משלך וזה לא סיבה לגיד שאין הומור אז הם יכולים לגיד אלייך אותא דבר עם ההומור שלך שונה.

made in holland

New member
????? אז מה את כן מתכוונת?

את אומרת פה שני דברים שונים לחלותין.לפי דעתי השאלה לא כלכך מסובך

ayala26

New member
ראה תשובתה של iris mom of two

אני חושבת שזה די ברור למה אני מתכוונת

ממה שאני מכירה

הם גם אנטיפתיים אבל בעיקר חטטניים. כל דבר מפריע להם. כל דבר אכפת להם. אם תצעק, אם יעוף לך נייר, אם תיגע במשהו - תמיד יהיה מי שיסתכל ויגיד לך משהו. ההרגשה היא שכל אחד הוא שוטר באזרחי...
אותי זה משגע.

joelblueyes

New member
אני חייב להודות....

יש משהו במה שהם אומרים. יש להולנדים גם צדדים מחורבנים. אני מכיר את זה ממקור ראשון (חלק מהמשפחה שלי), אבל הצדדים הטובים מכסים על הרעים.
אבל בינינו, כמה ישראלים מחורבנים אתם מכירים? (המון, מספיק לפתוח את העיתון כל בוקר...)

ayala26

New member
אז בשביל מה שאלת?

בשביל לערוך השוואות? זה עניין? להגיד שבכל מקרה הישראלים מחורבנים יותר? אני לא יודעת. אני באופן אישי לא מכירה, לא ישראלים מחורבנים ולא הולנדים מחורבים. אולי זה בגלל שאני לא משווה? ואולי זה בגלל שאני לא משתמשת במילה מחורבנים בשביל לתאר בני אדם... אני לא מבינה בשביל מה שאלת ובשביל מה בקשת דוגמאות שאלת על צדדים שליליים ולא על חיוביים אז אלו הדוגמאות שנתתי (והפכת אותי לקיצונית שונאת אדם בגלל שעניתי על שאלתך באופן ענייני) למה צריך בכלל לקזז צדדים חיוביים בשליליים? זה נראה לך הגיוני לעשות כזה קיזוז "לעם שלם"?

מלפפiן

New member
מכיוון שאני עדיין במוד של אנטוורפן,

אז אני אענה לך בקצרה מה אני חושבת, עד עכשיו חשבתי שההולנדים יכולים להיות אנטיפטיים או לא מתחשבים, אבל אחרי יומיים באנטוורפן הבנתי כמה ההולנדים נחמדים לעומת הבלגים האנטיפטים! אולי זה רק באנטוורפן, אולי זה רק כלפי תיירים או כלפי הולנדים, אבל זה פשוט לא יאמן איזה מוכרים אנטיפטים עומדים שם בחנויות! הכי מצחיק זה שהיינו בחנות של גודייבה לקנות שוקולד, לפנינו עמדה תיירת שדיברה עם המוכרת באנגלית ושאלה אותה משהו, אז המוכרת ענתה לה באנגלית שאין לה חשק להסביר לה כי היא מצוננת ואין לה כוח! אחר כך, ביקשנו לקנות איזה כמה ביצי שוקולדים, היחס היה מדהים. היא שאלה את הבנזוג כמה שוקולדים הוא רוצה, אז הוא אמר לה שהוא לא יודע, כמה מכל סוג, אז היא אמרה לו - לא. אני צריכה לדעת כמה בדיוק אתה רוצה כדי לדעת איזה שקית לקחת, אז הוא אמר לה, לא יודע תביאי איזה שקית, והיא התעקשה. אם אתה לא יודע אז גם אני לא יודעת, כמה אתה צריך? פה אני התערבתי ואמרתי לה תביאי איזה שקית ל-200 גרם. בסופו של דבר בחרנו שוקולדים בפחות מ-200 גרם, המבט שלה היה רצחני... אחר כך היא עשתה חשבון והבנזוג הביא לה אמריקן אקספרס, אז היא אמרה לו, אין לך כרטיס אשראי אחר, הוא ענה לה לא. זה מה יש. אז היא התעקשה, אבל אין לך ויזה או מזומן? אז הוא כבר התעצבן, זה מה יש, רק אמריקן אקספרס. אז הכלבה העבירה עם פרצוף חמוץ את הכרטיס בקופה, כנראה שהיא צריכה פשוט לשלם יותר עמלה על אמריקן אקספרס... באותו זמן קלטנו תעודה ענקית ממוסגרת על הקיר, שבה היה רשום שהחנות זכתה בדיפלומת Best customer service 2006... נו באמת...

למעלה