שאלה..=]

sok777

New member
שוב,

אירלנד זה לא בריטניה. לא משנה. בכל אופן, אני הייתי 3 פעמים באנגליה [אבל רק שם הייתי מכל בריטניה] והאנגלים הם עם מתורבת, אדיב, נחמד וממש מנומס. הם אנשים הרבה יותר נחמדים מישראלים. הגרמנים זה קרירים. אבל הבריטים? ממש אדיבים ונחמדים.. בקשר למבטא, מבטא בריטי זה יפה. אין לי בעיה שלא תאהבי את זה, אבל זה המבטא המקורי והאמיתי של השפה האנגלית. מותר לך לא לאהוב את זה, אבל אם תגידי שאת לא אוהבת את זה וכן אוהבת מבטא אמריקאי אני הורג אותך.
מבטא אמריקאי זה פיכסה.

cmpo

New member
../images/Emo109.gif היי! היי!

אין כמו גרמניה. זו אחת הארצות שאני הכי אוהבת ביקום! שם הייתי 3 פעמים
אממ מבטא אמריקאי? אממ... בריטי נוראי יותר. אירי יותר.
ישראלי עוד יותר יותר... אין לי מבטא ישראלי בכלל. אני מדברת כאילו אני משם ^____^ בריטים? אממ לא יודעת... לא התחברתי אליהם כל כך.

sok777

New member
יש צפון אירים..../images/Emo3.gif

פשוט טעית וזה
סתםם.. צפון אירלנד זה הצפונבונים של אירלנד. ...יה רייט :)

sok777

New member
ממש, רק אני..

אני גר בצפון הארץ אבל צפונבון זה מי שגר בצפון ת"א.. ומי שהמציא את המושג הזה זה מן הסתם ת"א, שבשבילם צפון, זה צפון ת"א.. בדיוק אבא שלי אמר לי אתמול משהו ממש נכון על הבועה של ת"א והמרכז וזה. הוא אמר לי ששלחו לו פעם באיימיל מפות איך נראה הארץ בעיניים של כל מיני אנשים במקומות שונים בארץ. אז המפה של הארץ לפי עיניהם של התל-אביבים זה ככה: ת"א בענק ממש במרכז, כל הדרום זה ב"ש ומנתניה וצפונה זה צימרים. כ"כ נכון.. הייתי בת"א במלחמה, קצת לברוח מהאזעקות וזה, לשקט. בקיצור, הייתי באיזה בריכה, עכשיו אני קולט שיש שם מלא מהצפון וכולם היסטריים ובפלאפונים ואני שומע: "איפה נפלה קטיושה?! הכל בסדר??" וכאלו וכל האלו שמהמרכז רגועים כאלו.. דיברתי גם עם אנשים אז וגם עם קרוב משפחה, ולא שכולם ככה, אבל הרבה מת"א והמרכז לא באמת היו מודעים למה קורה וגם לא היה אכפת להם.. יש כאלו וכאלו, אבל בסכ"ה, המפה הזאת [הנ"ל] אומרת הכל.

LetThereBeLove

New member
עזוב, לא נכנס לפה כי זה לא קשור,

אבל זה כל כך לא נכון. יש ויש. ולא עושים כאלה הכללות.

sok777

New member
למה כל אחד מהמרכז

ישר חושב שמדברים עליו וישר לוקח ללב את זה? כרמל, אני מכיר אותך כבר כמה זמן? כמעט שנתיים? אני יודע טוב מאוד שאת אישה טובה, יש לך לב טוב ושאכפת לך מאנשים ושאת לא חיה בבועה. אז למה את מייחסת את זה לעצמך? אם הייתי רוצה להגיד את זה עלייך הייתי אומר. את ישר חושבת שאני מדבר עלייך, על המשפחה שלך ועל החברים שלך, אבל ממש לא. אני יודע שאתם לא כאלו. תראי ציטוט מההודעה שלי: "יש כאלו וכאלו". אז מי "עושים כאלה הכללות"? לא עשיתי הכללות. אמרתי שכן, יש כאלו וכאלו, אבל לפי מה שאני ראיתי באוכלוסיה וגם מקרובי משפחה אישיים שלי, שהרוב זה כן ככה. אולי טעיתי, אבל ראיתי לפחות שיש הרבה אנשים שכן ככה. אז אני מתנצל אם פגעתי בך בתור תושבת המרכז אבל זה ממש לא מכוון אלייך אלא בכלליות. אם את רוצה שאתייחס אלייך, אז את נהדרת, ממש לא חיה בבועה, ואני תמיד אוהב אותך. :) תראי דוגמא, כשירדו בארץ נהדרת על צפון הארץ בקטע של פילוס ושימי דווקא צחקתי. זה היה ממש מצחיק שעשו את האנשים מצפון הארץ שנטים כאלו ומחובר לרוחניות.. זה מצחיק! מה אכפת לי בכלל.. אני לא מבין למה את מרגישה צורך להגן על תושבי המרכז.. אני לא מרגיש צורך כזה. את יודעת שאת לא כזו ואני יודע וזה מספיק, לא ככה? אין לי בעיה להודות ולהגיד, שאיש אחד מהמשפחה שלי לא ידע כזה מה הולך.. הוא ידע אבל יחסית לאנשים אחרים שבכלל לא היו מודעים. פשוט אני חושב שלעומת הצפון והדרום, יש הרבה יותר אנשים מהמרכז שחיים בבועה ולא יודעים מה הולך מחוץ למרכז. לא שלא יודעים בכלל, אלא שלא יודעים 100% כמו אנשים אחרים מהמרכז או משאר הארץ. אבל זה לגיטימי.. כאילו, מותר להם ובכיף. תאמיני לי, שבאיזשהו מקום גם אני רוצה קצת להיות כמו האנשים האלו ולהתנתק בהכל ולהיות מרוכז רק בסביבה הקטנה שלי, אבל אני לא מסוגל. מקווה שהבהרתי את הכוונות שלי. ממש לא כל המרכז ככה.. פשוט זה מצחיק המפה הזאת ובשביל הרבה אנשים סנובים שגרים במרכז היא נכונה אבל בשביל המון אנשים אחרים היא גם לא. זהו, אוהב אותך:)

למעלה