שאלה...

ZINGER777

New member
שאלה...

ניקח לדוג' את חברת כרמית: כרמית בימי השנה הרגילים(לא פסח) מייצרים את הוופלים "בינגו" (סתם לדוג' לקחתי את בינגו) עם קמח חיטה, ולרגל פסח הם ייצרו את בינגו נ"ג... מה שרציתי לשאול הוא למה הם לא ממשיכים בייצור נ"ג ואנחנו נהנה מוופלים טעימים מצופים שוקולד? ואפשר לשאול את אוסם לגבי העוגות הכשל"פיות שלהם... יש סיבה מיוחדת? לפי מה שאני יודע המחירים של קילוגרם קמח חיטה וקילוגרם קמח מרמולייט זה אותו המחיר...

1motty

New member
פס ייצור

איך שאני מבין את זה, זה עניין של נקיון של פס ייצור זה אומר לבנות עוד פס ייצור וזה אומר עוד כסף ומקום וזה פשוט לא משתלם להם, אז מה שהם יכולים לייצר נ"ג גם מבחינת פס ייצור הם עושים אבל לבנות פס ייצור מיוחד? זה כבר יותר מדיי בשבילם ושלא תבין שאני מצדיק את המחשבה הזאת אני חושב בדיוק כמוך... לפסח הם מנקים את פסי הייצור שלהם במיוחד בגלל עניין הכשרות וגם אנחנו נהנים מזה....

ZINGER777

New member
אה...הבנתי..

אז למה שלא ייצרו עם קמח מרמולייט וזהו? ככה אין שום בעיה, צריך לנקות פעם אחת, וזהו...

קמח מרמולייט לא באמת עולה כמו קמח

רגיל. הוא מסובסד. אני משערת שחברות לא יהנו מהסבסוד הזה, שמיועד לצרכן הקצה.

ZINGER777

New member
אבל...

אם אני הולך לשופרסל, וקונה שם קמח מרמולייט, ומשתמש בא לצרכי העסק האישי, מישהו יודע? אפחד לא יודע בזמן שאני קונה את הקמח למה אני קונה אותו...

אתה שאלת על יצור תעשייתי

אם יש לך בבית עסק של הכנת עוגיות ומכירה של איזה 10-20 קופסאות כאלה בשבוע, זה לא ממש מקביל למה ששאלת בתחילת השרשור.

ZINGER777

New member
אבל זה יצר לי שאלה חדשה...

אני לא מבין מה הבעיה אז במקום לקנות קמח חיטה, לקנות קמח מרמולייט?

שבלי סבסוד

זה יותר יקר מקמח חיטה. (לפחות זה מה שאני חושבת - אחרת למה הסבסוד מלכתחילה)

רק כדי שאני אבין

אתה שואל על חברות כמו אוסם וכרמית או על יצרנים ביתיים?

ZINGER777

New member
אני מדבר על יצרנים כמו כרמית

ואסם, אם עובד בכרמית, נוסע לשופרסל וקונה קמח מרמולייט, אפחד לא יודע שהוא קונה את זה לצורך העסק, והוא קונה את זה עם סיבסוד.. דרך אגב, המחיר של קמח חיטה וקמח תירס הוא אותו מחיר? כי אז אפשר לשיף קמח תירס, שהוא גם נ"ג ולפי מה שאני יודע אין עליו סיבסוד...

../images/Emo13.gif אבל חברות לא עובדות ככה

יצור בסדר גודל תעשיתי לא עושים עם לשלוח עובד לסופר להביא כמה שקיות. אתה מדבר על כמויות גדולות מאוד של קמח על בסיס יומי, שמביאים ישירות למפעל במשאיות ולא בסחיבה על הסבל באופניים.

פומיקיז

New member
מעבר לקמח..

אם רוצים להגיע לתוצר איכותי ואכיל לרוב, וזה ידוע לכולנו מנסיוננו הרב, יש צורך בערבוב מספר קמחים. מה שאומר בייצור תעשייתי המון נסיונות כושלים - חומר רב שנזרק, השקעה בפיתוח, ניקוי קו והקפדה על כך, הסכמה להתחיב על כך ועוד המון פרמטרים שהם הרבה יותר מורכבים מ"רק" להחליף קמח אחד באחר.ובטח יש עוד המון שיקולים שאנחנו אפילו לא מעלים על הדעת. אני מניחה שבפסח כשיש יותר קונים - הדבר משתלם קצת יותר (וגם.. ראו השנה שלמרות המגוון - הוא הצטמצם) אז שיהיה לכולנו חג שמח עם מה שיש.... שירי

ZINGER777

New member
אבל הם כבר הגיעו למתכון שוופל יוצא

טעים... הרי לפסח הם ייצרו בינגו נ"ג טעים!!! זה אומר שיש להם את המתכון...

נועית7

New member
תיקון?

אני לא בטוחה במאה אחוז בדבריי, אבל נדמה לי : א. קמח חיטה גם הוא נמצא בפיקוח המדינה, וזה די דומה לסבסוד. ב. גם אם צרכן תעשייתי ירכוש קמח מרמולייט הרי שהמחיר שחברת גלעם יעשו לו אמנם לא בטוח יהיה מסובסד, אולם הוא בכל מקרה יהיה מחיר נמוך כנראה כיוון שככל שהכמות גדלה, המחיר לרוב יורד. בכל מקרה אני מאמינה שהעניין הוא בפסי הייצור, זה כרוך בעוד מכונות, ועוד קו ייצור שלם, בעוד שכאן פשוט הקו ייצור הרגיל הוסב לפסח.

אבל הוא לא מדבר על קווים נפרד

זה לא מצריך עוד קו יצור כי הוא לא מדבר על שמירת קו יצור מיוחד לנטול גלוטן. הוא שואל למה לא לייצר ככה את המוצרים בכל מקרה, כולם. הרי זה לא שאנשים בלי צליאק רוצים דווקא עם גלוטן, ולא יקנו אם זה בלי.

למעלה