שאלה...

שאלה...

עכשיו כשמוסקבה היא העיר היקרה בעולם ודירות פשוטות בה שוות כסף רב, אינכם מתחרטים על כך שוויתרתם על אלו למען מגורים באשדוד, לוד, הקריות ושאר ערים זניחות בישראל ? , השאלה מופנת כמובן אל מהגרים מבוגרים.

TaL53

New member
ומה בדיוק ה"שאלה" שלך

נועדה לבדוק? האם עולים מתחרטים על כך שהגיעו לישראל? האם באמת העלייה הגיעה לכאן בגלל מצוקה כלכלית ברוסיה ועכשיו הם אוכלים את הכובע בגלל שמוסקבה שווה יותר? את צריכה להיות יותר "ברורה" בכוונות שלך. ולשאלתך-קודם כול לא כול העלייה התרכזה במוסקבה לכן אני בטוח שלא לכולם מזיז הנתון הזה. שנית, רמת החיים הממוצעת במוסקבה או ברוסיה כולה היא לא כול כך גבוהה. בדיוק היום קראתי בעיתון שרמת העוני ברוסיה היא 19% (בישראל היא 25%) ככה שדירה של חדר וחצי בבית מימי חרושצ'וב לדעתי עדיין לא חלומו הרטוב של כול אחד מאיתנו. שלישית, גם "מהגרים" ממדינות אחרות ויתרו על הרבה מאוד- מהגרים מצרפת,ארה"ב,מרוקו, עירק וכ'ו. אני מנחש שחלקם גם התחרטו וחזרו מה שמסביר את העובדה שבארה"ב יש בערך 700 אלף ישראלים. בכול מקרה החלק שלא חזר נמצא כאן, עוד הפעם מתוך ניחוש, בגלל אהבת הארץ אז אולי זה גם מסביר חלקית למה גם העולים נשארים כאן ולא רצים לתפוס מקום במטוס הקרוב לאמא רוסיה.

כוונתי למי שהיגר מסיבות כלכליות...

ושנינו יודעים שמדובר בנתח גדול מאוד מן העלייה הרוסית. מן הסתם שמהגרים מצרפת או ארה"ב הגרו מסיבות אידאולוגיות, כך שההפסד הכלכלי הוא זניח מבחינתם.

TaL53

New member
שנינו לא יודעים

את חושבת ככה ואני חושב שנתח זניח יחסית נהג כך(במיוחד בקרב העלייה של 89-91). ואם מהגרים מצרפת,ארגנטינה,ארה"ב,אוסטרליה,קנדה וכ'ו היגרו לכאן מסיבות אידיאולוגיות אז איך זה שמספרם נמוך כול כך מכלל העלייה לארץ ואיך זה שמספר הישראלים היורדים למדינות הללו גדול כול כך? אני לא מכחיש שיש גם ישראלים שחוזרים לרוסיה אבל הם לא מתקרבים במספר ליותר ממיליון ישראלים שחיים במערב.

TaL53

New member
מצויין!!!

אז למה את ממשיכה להתעקש לקטלג מגזר מסוים כמו שאת רוצה ולהמשיך להתעלם מעובדות אחרות בשטח?! כמו שאמרתי לך כבר בערך 200 פעם- כול מה שאת אומרת על העלייה מרוסיה אפשר להכליל על כול גלי העלייה, את בוחרת להתמקד ולכן יוצא מה שיוצא. ובפעם ה-1000, לא נמאס לך לדון באותו דבר במשך חודשים???? באמת שכולנו היינו רוצים לראות אותך משתלבת בנושאים אחרים, יותר נעימים לדיון. אבל את מתבצרת בבונקר שלך ואח"כ עוד מתפלאת למה מתייחסים אלייך כסוג של "כבשה שחורה".

שלוש שבועות הייתי מנותקת מהחשמל.

ומערכת ההיידרו שלי כמובן קרסה, מה שמביא אותי למצוקה נרקוטית, ועכשיו גם אתה נטפל אליי בזדון. ממש מזל ביש שלא יאה ליהודייה.

הבאנגים והג'ויינטים עושים את שלהם

בחייך, אני כבר אישה מבוגרת.

אני לא נוגעת בבאנגים. למרות שהשימוש באלו הוא הרבה יותר בריא מן האלטרנטיבה. בכל אופן, אני מעשנת נובלס(קיבוצניקית תמיד תיהיה קיבוצניקית) כמו קטר כך שבריאות היא לא אבן קיומי.

עשרים שנה בקיבוץ עשו את שלהם...

ולהחליף סיגריות יהיה רציונלי כמו ללמוד לבשל, לסגור את הרגליים ולהתפכח.

אז, לא הגיע הזמן?

עם כל הכבוד, בחורה בגילך, מורה בישראל, צריכה להוות מודל לחיקוי לתלמידים שלה. לפחות בקשר לרגליים.. אח"כ עוד מתפלאים איך כל שני וחמישי יש סיפורים על הילולות של תלמידים והמורות שלהם...

וולטייר אמר :

"שני דברים ניתנו לנו משמיים נגד מכשולי החיים, השינה והתקווה. " היה עליו להוסיף גם את הצחוק.

DeAth ScrEaM

New member
עזוב אותך..

כל אלה שמעשנים נובלס מגיעים לגילאים הכי מופלגים במשפחה..

Janem

New member
חחחחחח

למה יש כתר על כל סיגריית נובלס? :) כי מי שמגיע לפילטר-מלך!!!

למעלה