שאלה------>

atcbl

New member
שאלה------>

האם משהו יודע מה תאריך הלידה המדויק של BRUCE LEE 1940\?\? ומותו 1973\?\?

לא ידעתי, אז אתה יודע מה עשיתי?

משהו מדהים ומהפכני: הרצתי חיפוש בגוגל!!! תאריך לידה: 27.11.1940 תאריך פטירה: 20.7.1973 אתה מוזמן להנות מהיכולות המדהימות של הגוגל, להבא.

או לחילופין: תשאל כאן בפורום ...

לחלקנו כבר יש תשובות וחלקנו יודעים לחפש תשובות. בשביל זה הפורום קיים !!! וכבר אמרו חזלנ"ו: "אין הביישן לומד ואין ה ק פ ד ן מלמד: ...

לשאול בפורום דברים שנענים על ידי

חיפוש אלמנטרי זה סתם עצלנות. ולא, לא בשביל זה הפורום קיים.

הפורום קיים בשביל ...

כל נושא הקשור לאומנויות לחימה, ושפרסומו אינו מהווה פגיעה, כרשום בתקנון"תפוז". זה לא הערוץ לחינוך לערכים ולביעור ה"עצלות". לא מחוייבים להתייחס להודעות שאינן מעניינות ...

תסלח לי מאד אם אני אחליט בעצמי

איך להגיב להודעות, ואיזה ערכים אני רוצה להעביר בתשובותי. אני לא מלמדת פה אף אחד, ואין לי שום מחויבות להוראה, לכן, אנא חסוך ממני גם את הציטוטים מארון הספרים היהודי. אני בפרוש שומרת לעצמי את הזכות לרדת כסאח על כל מי שאינו מבין מהחיים שלו בנטיקט בסיסי. ואם אתה לא אוהב את זה, ובכן, אתה לא מחוייב להתייחס להודעות אלה...

wo123

New member
משהו שדיי מעצבן אותי

ברוס לי האגדה היה ממש חזק ונלחם בצורה אדירה ממה היה הדבר.... אבל מה שמעצבן אותי זה שהוא כאילו.....הוא מת מכדור לכאב ראש....כאילו איזה אפס

biker_jo

New member
לא נכון

לברוס לי היתה "הפרעה קשה" מאוד מאוד בגוף. הגוף שלו היה אלרגי ל THC, או בעברית - אלרגי לגראס ..... עוד לפני שהוא פסח מן העולם, היו לו שתי הזדמנויות להסתלק לאחר עישון הירוק הנ"ל, אלא שהוא הגיע לבית חולים בזמן. בפעם הזו, הוא שהה במחיצת אישה שלא היתה אשתו, ואגב המעשה (ואני לא מדבר על קאטה) הם עישנו קצת. הקוצור, כך נגמר הסיפור. עכשיו, למרות שטעית בעובדות, הדרש נשאר זהה: אומן לחימה בעל שם עולמי אמור לשלוט בעצמו ובצרכיו, ז"א להיות בעל משמעת עצמית גבוהה. אז למה עישנת אם אתה יודע שזה מסוכן לך ? מסתבר, גם גדולים נופלים.

מאיפה המידע?

הי גם אני שמעתי פעם שברוס לי מת כתוצאה משימוש בסמים. איפה מצאת חיזוקים לשמועה זו? שינמן מיאמוטו מוסאשי.

ממליץ להתמקד בלוחם - לא באיש

די עם ההתחסדות המתנשאת הזו: אחת היא אם האיש היה דוגמא ומופת - אם לוו ... ברוס לי הלוחם: הוא האיש שזכה ב"חיי נצח" ולא "ברוס לי הבעל והאב". אף אחד לא מנסה לשזור זרים לדמותו כאיש משפחה ... רבים ניסו לייסד סגנונות - מעט הצליחו ועוד פחות: בקנה מידה שברוס לי הצליח. אני ממליץ לכם לעיין מעט בספריו: האיש היה גאון טאקטי ואחד אומני הלחימה היצירתיים ביותר בתולדות ההסטוריה הכתובה של עולם אומנויות הלחימה! בקשו מכל ילד ב ע ו ל ם לנקוב בשמו של אמן הלחימה המפורסם ביותר ונחשו מה תהיה התשובה ... מקומו בשורה אחת עם מוסאשי, ג´ונסוקה, אושיבה, אויימה ועוד ענקים אחרים. נכון שהיו טובים ממנו: תמיד יש טובים ממך! אך ברוס לי הוא השאיר את צוואתו בקוראו לראשונה בקול: להתמקד ביעיל, לזנוח את הלא יעיל וללמוד מכל מי שיש לו מה ללמדך" האם התיאוריות שלא הועלו בעבר? אולי כן... האם א נ ו שמענו עליהם לפני שברוס לי סיפר עליהם ? ר ו ב נ ו לא ! וחוץ מזה (וזה ברמת הפחות חשוב בכל הנוגע לאיש): הוא היה ללא כל ספק: אמן הלחימה המהיר ביותר שתועד! כל כך מהיר בתנועותיו היה, עד שצריך היה להאט את מהירות הסרט כשצולם, כיוון שעיין המתבונן לא הצליחה לקלוט כלל את תנועות ידיו ורגליו... אנא: קצת כבוד וענווה לזכרו של מישהוא שהיה אמן לחימה (לא מחנך ואיש השנה) ק צ ת יותר טוב מ כ ו ל נ ו כאן בפורום ...

ואת זה השיג בגיל 33 (באדיבות מיתר)

רק תחשבו מה היה מספיק לתרום לכולנו בלעולם אומנויות הלחימה לו היה חי כיום ...

אני חושבת שאתה מתמקד בנקודה

שהכותב לא התכוון אליה. לא דובר בבעיות הנישואין של ברוס לי, או אי דבקותו בפקודת הסמים. הבעיה שהוא ידע שהחומר הוא רעל בשבילו, שיש סיכוי מצוין שזה יהרוג אותו, ובכל זאת לא נמנע מההנאה הרגעית שזה הביא לו. רובינו לומדים אומנות לחימה לצורכי הגנה עצמית. איזו מן הגנה עצמית זאת להכניס רעל לגוף?

שימי לב למה שהם כותבים :

"עשו ממנו יותר ממה שהוא" ... "כאילו איזה אפס" ... ו- "אומן לחימה צריך לשלוט בעצמו"... חשוב היה לי להתייחס לבוטות של חלק מהנאמר ולדרישה חסרת הפשרות (הגם שהיחידה מבין הציטוטים שהבאתי הראוייה לניתוח רציני): "אומן לחימה צריך לשלוט בעצמו". נגן בפילהרמונית לא צריך ? ומה עם נהג אוטובוס ? כבר דובר בפורום על הנושא "אומן הלחימה - כאדם". אפשר ואינך מסכימה לדעתי: אך אני סבור כי אפשר ואף רצוי (במידת ה צ ו ר ך) להפריד את האדם מהלוחם, אם וכאשר קיימת סתירה איכותית בין השניים. כמובן: שתמיד רצוי כי הלוחם הטוב יתגלה גם כאדם טוב !!! אם להתייחס להערתך על כוונתם של הכותבים באופן שאפשר שפיספסתי, הרי שאשמח החבור לדעתכם כי סמים הם דפנטלי, לא הכיוון... לא מן הנמנע כי פשוט מדובר היה באדם ח ל ש, ל מ ר ו ת גאוניותו בתחום אומנויות הלחימה.

biker_jo

New member
חס וחלילה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

לא אומר בחיים "עשו ממנו יותר ממה שהוא"
אל תכניס מילים לפי
הבחור טען טענה שהקטינה את עוצמת מותו של האגדה (כן, גם לדעתי), מותו נבע משטות ותו לא. לא באתי בביקורת על האיש, פועלו, דמותו, תרומתו, או כל דבר אחר. הנה, אחזור על הביקורת שכן השמעתי, ושים לב, היא תקפה לכל אחד מאיתנו: " אומן לחימה בעל שם עולמי אמור לשלוט בעצמו ובצרכיו, ז"א להיות בעל משמעת עצמית גבוהה. אז למה עישנת אם אתה יודע שזה מסוכן לך ? " עכשיו, אתה לא מסכים ? ומבחינת הנתונים, כמחפש ידע, אני צופה נלהב של ערוץ 8, discovery, national geographic, וכו´. באחד הערוצים, היתה תוכנית שסקרה את חייו ומותו המיותר של ברוס לי. היא כללה ראיונות עם כל משפחתו, חבריו, ורופאיו שהסבירו בקולם את שאמרתי. יתר על כן, קרים עבדול ג´אבר, שהיה חברו הטוב, העלה ברמיזה את חוסר התכלית בצורת מותו של חברו האהוב. כל זאת, לא בא לזלזל בשום דבר שעשה ויצר האיש והאגדה. להפך, זה מראה שהוא כאחד האדם. כמוני וכמוך. כך נוכל כולם להבין שכל אחד מאיתנו יוכל להגיע לאן שהוא אם רק נרצה. הוא היה אדם כמוני וכמוך, עם חולשות ודחפים. יום יפה לכולם.

למעלה