שאלה...

yaeli20

New member
שאלה...

כשאמא שלי נפטרה לא הלכתי להלוויה שלה לשמחתי אבא שלי שאל אותנו אם אנחנו רוצים ללכת ואני אמרתי שלא, עד היום אני שלמה עם ההחלטה הזו לגמרי... כשהייתי בת 13 אבא של חברה טובה שלי נפטר בשביל לתמוך בה הלכתי להלוויה שלו וזה הספיק לי לכל החיים...היום נפטרה (זה קצת מסובך... להתרכז) אמא של אישתו של בן דוד שלי, הכרתי אותה וכמובן את אישתו של בן דודי אך לא הייתי מסוגלת ללכת להלוויה... האמת מאז אותה הלוויה בגיל 13 אני לא הולכת להלוויות כולל ההלוויה של סבתא שלי... הבעיה היא שאבא של גיסתי אחרי שבץ במצב קשה וככל הנראה זה רק עניין של זמן... אני מרגישה שאני חייבת בבוא היום ללכת להלוויה שלו בשביל גיסתי... אבל איך עושים את זה? איך מתמודדים עם הלוויות?

eshkolit32

New member
תשובה אפשרית:

יעלי, אם היתי יודעת את התשובה היתי מיישמת אותה בעצמי.... אני חושבת שלרוב האנשים אין תשובה על השאלה איך מתמודדים עם הלוויות. זה תמיד לא קל, מעיק, מטריד ובעייתי. במיוחד למי שאיבד מישהו, אבל גם למי שלא. לדעתי אין אף אדם שנוח לו במקום הזה. בסופו של דבר בית קברות זו התחנה האחרונה וזה מזכיר לנו שגם אנחנו נגיע לשם בסוף (אלא אם כן עד שזה יקרה יימצא המתכון לחיי נצח אבל לא היתי בונה על זה:) ). המחשבה על זה אף פעם לא יכולה להיות נעימה במיוחד וזה טבעי. בנוסף, יכול להיות שהמקום מזכיר לך את המוות של אמא שלך בצורה הכי מוחשית וברור שגם זה לא יוצר תחושה טובה. אני מכירה כמה אנשים שלא מסוגלים ללכת להלוויות, הם החליטו שהם לא רוצים להתמודד עם זה. זה סוג של החלטה. את כותבת שאת מרגישה שבבוא היום תהיי חייבת ללכת להלוויה של אבא של גיסתך כדי לתמוך בה. אפשר לא להגיע להלוויות ואח"כ כן להגיע לשבעה וגם אחריה, ולתמוך (כולנו יודעים שהקושי האמיתי מתחיל אחרי שכל התומכים מהשבעה חוזרים לחיים ואנחנו נשארים לבד עם האבל והצורך להמשיך בשיגרה). כלומר אם לא תגיעי להלוויה זה לא אומר שלא אכפת לך ותוכלי להראות אהבה ותמיכה בצורות אחרות. אם תחליטי בסוף לא לעשות את זה - את יכולה לדחות את ההתמודדות הזאת לעתיד. אבל: אם את ממש לא מוכנה לוותר על זה כי זה חשוב לך, לדעתי פשוט תחליטי שאת מתמודדת עם זה ויהי מה, ותתכונני מראש לכך שהדבר יהיה לא קל. אגב, לא רק לך אלא לכל מי שיהיה במעמד. יש בחיים לא מעט דברים שאנחנו פשוט חייבים לעשות למרות שהם מעיקים, בשביל עצמנו ובשביל אחרים. תזכרי שמדובר בסך הכל בפחות משעה, בדרך כלל, שאחריה חוזרים לשגרה. זה לא ממש מנחם אבל אני מנסה לתת לך טיפים שאולי יתנו לך הרגשה שזה אפשרי.

אני זוכרת

שכשסבים שלי נפטרו רציתי ללכת להלוויה נורא..והורים שלי אמרו שלא כדאי אז לא הלכתי.. אבל כשאמא נפטרה לא רציתי אבל כולם אמרו שכדאי לי כי אחר כך אני ארגיש רע עם זה שלא באתי.. לא נראה לי שאני אוכל ללכת שוב להלוויה..

פiצ 15

New member
../images/Emo118.gif אממ

כשאני הולכת להלוויה/אזכרה של מישו, אני חושבת בעיקר על זה כמעין 'פגישה' איתו. זה נותן בי מוטיבציה ללכת ולראות 'מה חדש' כזה איתו וכאלה. נשמע דבילי, אבל זה עוזר לי. האמת שאני כבר לא ממש בוכה בבתי קברות, אולי דמעה או שתיים, אבל עדיין זה מצמרר אותי. בכל אופן, בהלוויות אני גם מתייחסת לזה כמעין פרידה וכבוד אחרון שאני חייבת לבנאדם הזה, אחרי הכל. מקווה שעזרתי קצת מג

fasterNY

New member
מאז שאבא שלי נפטר...

יצא לי ללכת להלוויה אחת... אבא של חבר מהעבודה נפטר... וזה גם היה יחסית פתאומי... גילו לו סרטן ושבועיים אחרי זה הוא נפטר... בלוויה הרגשתי דיי רע... כי זה עשה לי פלאשבק להלוויה של אבא שלי... כל הדברים שהם אמרו... והדברים שהוא דיבר עליהם... הלוויות זה חלק מהחיים... אנשים איתנו לזמן מוגבל... לפעמים אנחנו זוכים לבלות איתם הרבה שנים... ולפעמים פחות... ההלוויה היא דרך לומר שלום... לסגור את המעגל... להפרד מהגשמיות של אותו אדם... ולשמור אותו בלב שלנו... כך לפחות אני רואה את זה.

למעלה