שאלה

שאלה

למה לא נתקלתי באף יוצא בשאלה נורמלי? למה כולם רק מקללים את הדת? איך אפשר בכלל לקלל את הדת? אתם לא חושבים שזה פשע? ובכלל איך אין לכם נקיפות מצפון כשאתם מקללים דבר כזה קדוש?

קדוש

זה דבר שכל העם שלך זה קודש קודשים אצלו ולכן יש עליך חובה להתייחס אליו בכבוד. אתה יודע מה? אם היה לך איזה הוכחה שהוא לא קיים אוקי אבל לך יש עגלה ריקה מול עגלה מלאה של אלפי סיפורי מופת מהדורות האחרונים לבד, אז אי אפשר לשלול את זה עד כדי לקלל.

rachel21

New member
רואים בעיניים שלך שאתה יוצא חדש-

תראה אני חושבת שהרבה מזה התלוצצות.אנחנו מכבדים רק את מה שאנו בחרנו לכבד. מעבר לחוק-אין אסור מותר. כן זה נשמע שכולנו משוגעים.אתה יודע מי אומר את זה בדרך כלל- המשוגע בבית משוגעים. אז תתעורר ילד!

לא נכון

הרי לא נולדנו בקצה העולם שלא קיבלו זכר לזה קיבלנו חינוך דתי, אפשר לעזוב את הדת אבל חייבים לכבד אותה כי א. אתה יהודי ב. אתה לא יכול להיות בטוח שהיא שקר יש צד גדול וסביר מאוד שהיא אמת לכן באופן מוסרי אי אפשר לבזות את היהדות.

uty76

New member
נולדנו בקצה העולם

אנשים שנולדו בקצה העולם יצרו תרבויות יפייפיות. גם הם חוששים מפני האדם מהקצה השני של העולם - שזה אתה... נולדת יהודי ויש לך מסורת יפה. כפי שלא ניתן לשתות ממעיין הנעורים ולהישאר נער לנצח, כך גם דת עוברת תהליכי "חיים" של התבגרות, זיקנה, גסיסה ומוות. אחריה לעיתים היא נולדת מחדש. את כרגע לא אחראי על היהדות. חייה את חייך כפי שאתה מאמין. בסוף תגלה איזה מקום קיבלה הדת בחיים שלך. אל תפחד. אם תתכוון לטוב, המעשים שלך יפיקו רק טוב.

ת'יודע מה?

אכן, אין שום יוצא בשאלה נורמלי, כי אם נורמלי זה לחשוב שאתה מלא והשני ריק, אז אנחנו לא נורמלים. אם הנורמלי זה לשאול "איך אפשר בכלל לקלל את הדת?", אז אנחנו לא נורמלים! אנחנו משוגעים! שמעת? יפה, עכשיו ששמעת, תקשיב הלאה, אני לא יודע מה אתה עשית כאשר היית בן 15 או שאתה רק בן 14, אבל אני התבאסתי מכך שאסור לשאול, שהכל קדוש ולכן ברור שאסור לשאול. אבל את השאלה הפשוטה למה זה קדוש אף אחד לא שאל. אז בבקשה, תחסל לך את סדר הפסח ולך לישון, ארבעה כוסות יין זה לא בריא, זה גורם לכל מיני דיבורים לא צנועים.

סיטרא

New member
מה זה

'יוצא בשאלה נורמלי'? ומי זה כולם? ולמה זה פשע? 'דבר קדוש' זה דבר אינדבדואלי לאללה.

אתה רוצה לחנך את כולנו?

תזהר, זה מדבק. אני הדבקתי כמה אנשים. וחוץ מזה, מי קילל את הדת?

למעלה