שאלה

Blackpanter1י

New member
שאלה

למה הכוונה לכתוב בתהילים "יסד ארץ על מכוניה"? לארץ יש עמודים? והאם זה פוגע ברוח הקודש שהייתה לדוד, בעצם חוסר הידיעה שהארץ עגולה?

אופירA

New member
מנהל
למה הארץ עגולה?

לארץ יש בסיס יציב מתחתיה (לא עמודים), בדיוק כשם שהשמש נמצאת ממעל, בשמים, וזורחת בבוקר ושוקעת בלילה. ובדיוק כשם שהירח מאיר ונקרא מאור. והלא אנו יודעים שלירח אין אור משלו, אלא מקבל אורה מהשמש, ויודעים שהארץ אינה ניצבת על בסיס מוצק - לא של עמודים ולא כל יציקת בטון אחרת - אלא היא כדור עגול, והשמש אינה מעליו ולא מתחתיו, אלא מחוץ לו, באטמוספירה שמסביבו, ואינה זורחת ואינה שוקעת, אלא הוא המסתובב סביבה ותנועתו מחשיכה את חציו המוסתר מן השמש, ומאירה את חציו הפונה לעברה. אז איך נאמרו כל הדברים הללו - ולא רק בנוגע לארץ? משום שהתורה מדברת על איתני הטבע ועל מוצרי הבריאה באופן שהם נחווים ע"י בני האדם, כי בני האדם הם שורש ועיקר ותכלית הבריאה. והכל מתייחס אליהם ונוגע להם, ואין לשום דבר קיום בפני עצמו, בלי התייחסות לבני האדם. אז הארץ נתפסת בתחושת בן האדם כבסיס יציב העומד תחת רגליו, ומונח כביכול על יסודות איתנים. כאשר אני מברכת בבוקר (רוקע הארץ על המים) אני מתייחסת לכל היציבות של איתני הטבע וחוקי הטבע כולם, החיוניים ליציבותו הנפשית של האדם והתנהלותו בבריאה לצורך קיום תכליתו. אתה רוצה לקרוא לזה בשם המדעי דווקא - אתה יכול. יש לזה כמה שמות - גרביטציה, כוח כבידה, חוקי המשיכה, אפילו כללי הטמפרטורה המאפשרים חיים, חוקי תנועת היבשות והימים (אפילו תנועת כל הגלקסיות על פרטי פרטיהן + האבק שביניהם + החורים השחורים החדשים שהתגלו) - כל מיני דברים שמעמידים את הארץ הכן, כפי שבני האדם צריכים. הנה, גם הירח ושאר הכוכבים הם כדור, אבל שם לא קיימים חוקי הגרביטציה וחוקי הטמפרטורה המאפשרים חיים, ולכן לא חיים שם בני אדם (מלבד כמה אסטרונאוטים שמסתובבים שם לפעמים, ואינני יודעת מה הם מחפשים...). כך שזה שזה כדור זה לא רלוונטי. זה לא ההגדרה הרוחנית של הארץ. מה שרלוונטי זה העובדה שזה מאפשר חיים ועמידה יציבה לבני אנוש. זה תכלית הבריאה של החוקים הללו. הם לא חוקים אקראיים, אלא נוצרו לתכלית. דוד המלך לא מתייחס לצד המדעי, הטכני. היא מתייחס לתכלית של זה מבחינת בני האדם - זה נועד כדי לאפשר חיים, כדי לאפשר עמידה של בני האדם בעוה"ז.

Blackpanter1י

New member
אבל אני שואל

אם זה הכרחי שבגלל רוח הקודש היו אמורים לדעת? ואיך מצד שני באים להוכיח את התורה וכו' על ידי גילוים וכל מיני דברים על הטבע בתורה? ולגבי רוקע הארץ על המים שאלתי על זה פעם כבר פה, אבל לא הצלחתי לרדת לעומק הפסוק...

אופירA

New member
מנהל
לא כ"כ ברור לי כוונתך

כוונתך אם רוח הקודש מחייבת שאדם גדול יידע את חוקי הגרביטציה, ברמה שאינה קשורה לתכליתם הרוחני? לאיזה צורך? אם אדם שהיתה לו רוח הקודש ידע את הטכניקה ליצירת המעגל החשמלי, יכול היה להמציא את המנורה ולדעת באיזה צורה גיאומטרית מרחבית בנוי כדור הארץ? אם כן, או אם לא - מה זה משנה? אין לזה תפקיד בתכלית הרוחנית, שהיא המהות האמיתית של הדברים, ולא צורתם בדרך הטבע. צורתם בדרך הטבע מעסיקה אותנו, בדורות הללו, בגלל ירידת הדורות, בגלל קוצר השכל, בגלל קוצר ההבנה. מי שבאים להוכיח את התורה זה אנשים שעוסקים בהארה לחילוניים גמורים, לאנשים ללא דעת בכלל, לא רק ללא דעת תורה. זה גם טעם לפגם להוכיח כביכול את אמת התורה עפ"י גילויים מהטבע, כי הגילויים מהטבע חסרים בידיעתם, ואת אמת התורה אפשר להוכיח ע"י לוגיקה שכלית ללא שום הוכחות מהידיעות המוגבלות שלנו בחוקי הטבע. אלא שההמון מתפעל מה"הוכחות", ומנסים לדבר אליהם בשפה שלהם. אין לנו, ליודעי התורה, מה לעשות עם ה"הוכחות" הללו ועם השיטה הזו בכלל.

למעלה