שאלה

cherryblossom

New member
שאלה

שלום לכולם, אני בזמן האחרון חושבת על לעשות קעקוע של פריחת דובדבן ורציתי לדעת יותר איזה משמעויות יש לזה בתרבות היפנית? תודה מראש לכולכם

GnomeBubble

New member
הם אוהבים את זה ../images/Emo6.gif

יש יותר מידע כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Sakura למרות שלא ברור לי איך את עומדת לקעקע פריחת דובדבן, אני די מופתע מזה שבפעם הראשונה מישהו שואל בפורום הזה על קעוקע שהוא לא קאנג'י...

cherryblossom

New member
תודה רבה

ואם תהית אז הז הולך להיות משהו בסגנון הזה (רק עם צבע):

Tenguy

New member
חייב להגיב שהציור לא בדיוק דובדבן

אפשר לשאול מאיפה נלקח הרישום הזה ? כי אני קצת מתמצא בציור יפני, והרישום יותר מתאים לפריחת שזיף או אפרסק. בסין וביפן יש חיבה מאד גדולה לפריחת השזיף (מבשר האביב, כי פורח בסוף החורף שהאדמה עוד מכוסה שלג), או לפריחת האפרסק (סמל שפע ופוריות סיני מפורסם). פריחת הדובדבן ניראית שונה, ובעיקר בשני דברים: הפריחה יותר צפופה והפרחים בד"כ מקובצים לקבוצות צמודות של 5-15 פרחים, וכל עלה כותרת איננו עגול לגמרי ותמיד יש באמצעיתו פגימה קלה פנימה. ענפי פריחת הדובדבן הם בד"כ הצידה וכלפי מטה (בניגוד לענפי פריחת השזיף והאפרסק שהם פונים למעלה). ההבחנה היא ברורה לכל יפני, וזה יהיה קצת חבל שתגיעי ליפן על קעקוע של שזיף ותגידי להם שזה דובדבן. שווה לבדור ולוודא טוב טוב את הציור לפני שעושים קעקוע....
אנסה להביא פה כמה דוגמאות שמצאתי ב-google image ומאוסף התמונות שלי.... 1) צילום מקרוב 2) צילום נוסף 3) צילום כללי

Tenguy

New member
סתם עוד משהו שמצאתי ב-google images

פה ממש רואים את הפגימה פנימה בעלי הכותרת של פרחי הדובדבן. אני מציע לגלוש קצת ב-google ולראות עוד רישומי פרחי דובדבן כדי לעשות להכין רישום מדוייק לקעקוע נכון וטוב... ארנב ודובדבן פרח והסימנית של הדובדבן ועוד ציור מן האוסף שלי

cherryblossom

New member
לקחתי לתשומת ליבי

תודה על הערות ובעיקר על התמונות. אני בעיקרון מקירה את הצורה של הפרח ולא התכוונתי להשאיר אותו כמו שהוא בציור, זה רק היה מקור השראה לסקיצה מבחינת מבנה. התכנון שלי הוא גם משהוא הרבה יותר קטן, ענף שצת מסתעף עם כמה פרחים עליו, 4-6 ברמות פריחה שונות. אם יש לך עוד תמונות אני אשמח.

Tenguy

New member
וציור אחרון ... ../images/Emo13.gif

שימי לב שהפרחים על בעלי כותרת שלמים בלי פגימה... זו טעות, אבל הצורה הכללית היא בלי ספק של דובדבן.

Tenguy

New member
גנום - אפשר לפתוח אלבום חדש ?

רציתי לשמור את התמונות באלבום - "ציורים יפניים", ולא יכולתי לפתוח אלבום חדש. אפשר לפתוח אלבום נוסף ? אשמח גם אם ייפתח אלבום "קליגרפיה יפנית" - שם אעלה קליגרפיות שהבאתי לפורום (כמו זו שנתתי פה לשמואל: Okaerinasai).

GnomeBubble

New member
אוקיי

פתחתי בינתיים אלבום "אמנות יפנית". אם יהיה צורך, נוכל לחלק אותו לציורים, קליגרפיה, קדרות וכו'.

semuelf

New member
והשתמשתי בזה

כמובן שהתוצאה לא יצאה קרובה למקור. כל המשיכות מכחול הללו - אין לי מושג איך לשחזר אותם. לא מפרסם את התוצאה פה - כי יצא.. לא מכוער, אבל סתם כזה. חוץ מזה, היה גם קשה לכתוב על עץ שהוא לא חלק, לעומת הנייר שעליו יצא לי יותר נורמלי. תודה, בכל מקרה.

Tenguy

New member
רק שתדע... המקור כבר ממוסגר אצל אחר

נו, חבל.... הייתי יכול לשלוח לך בדואר את Okaerinasai ההיא, כי מתאמן אצלי בסטודיו - כ"כ התלהב מן הקליגרפיה הזאת (בגודל של כ 30 ס"מ), אז נתתי לו אותה. שבוע אחר כך הוא סיפר לי שלקח ומיסגר אותה, ועכשיו היא תלוייה לו בכניסה שלו בבית
אולי אנסה לכתוב אותה גם על לוח עץ... מניסיון : משייפים טוב טוב את העץ (ורצוי עץ טבעי קשה, ולא רך או סיבית), לפני שכותבים עליו קליגרפיה. נ.ב. אני הולך לשים את הקליגרפיה ההיא פה באלבום

למעלה