מידע על שוגי :
אוקי אז אין בגלל חוסר המידע שיש בעברית הנה החוקים הבסיסיים: שוגי בנוי על כמה עקרונות וחוקים בסיסים שאת חלקם הוא חולק אם שח פרסי (ולכן גם אם השח המודרני) או אם "משחק הג'ונגל" המלזי/סינגפורי וחלקם (טוב אחד מהם ) יחודיים לו. 1)העקרון הראשון והפשוט ביותר הוא שהמשחק נגמר כאשר היריב "אוכל" את גנרל היהלום שלך ( מקביל למלך בשח פרסי), מי ש"אכל את הגנרל יהלום הוא המנצח 2) בשוגי יש קידומים לכלים. כאשר כלי מגיע לשלוש השורות האחרונות הוא יכול להיות מקודם בסוף מהלך או בתחילתו (אם המהלך הסתיים/החל בשלוש השורות האחרונות) אם הבעלים של הכלי רוצה בכך. חשוב לשים לב שאם כלי עושה מהלך שגורם לכך שהוא לא יוכל לזוז יותר ( לדוגמה חייל זז לשורה האחרונה) בסוף המהלך הוא חייב להיות מקודם . 3) לשוגי חוק יחודי שנקרא הפלה: כאשר שחקן אוכל כלי של היריב השחקן מחזיק בכלי בצדי הלוח ויכול בכל טור,במקום לזוז, להחזירו למשחק ככלי שלו , אם הכלי נאכל ככלי מקודם הוא יחזור ככלי הלא מוקדם { חייל שקודם לגנרל זהב יחזור כחייל}. שלושה סייגים לחוק הזה הם: א) אסור להפיל חייל ( רק חייל) בצורה כזאת שיהיהו שני חיילים של אותו שחקן באותה שורה (דבר שיתן יתרון עצום לאותו שחקן בשוגי). ב) אסור להפיל חייל ( ורק חייל) בצורה כזאת שיווצר מצב של מט . ג) אסור להפיל כלי למקום שבו אין לו תזוזה אפשרית. בנוסף קידום של כלי שהופל לא יכול להיות מקודם באותו טור שבו הוא הופל 4) הסוס המכובד (אביר) הוא הכלי היחיד שיכול ל"קפוץ" מעל כלים אחרים. לגבי התנועה וסידור הלוח : אני קצת ממהר אבל אני יעבוד על זה שאני יחזור

בכל מקרה הערה חשובה: שוגי הוא משחק הגנתי והדרך הטובה ביותר ללמוד אותו היא
לא לעשות הקבלות לשח מכיוון שאסטרטגיות שח הם בגדר "בליץ קריג" לעומת אסטרטגיות שוגי שמתבססות על בניית מבנה הגנתי ( טירה) אם אגף מרוכז שיגן על המלך ואגף שתפקידו לאיים על היריב תוך כדי הקשיית המעבר לתוך שטחי הטירה( ממש כמו קישור בכדורגל) . ( בשוגי יש שני כלים התקפיים פרופר ואחד מהם חייב להיות "מוקרב " בשביל שהטירה תיהיה אפקטיבית)