שאלה ?

ohadpoz

New member
שאלה ?

האם דפלאפט כרונו יכול לגרום לשינויים במצב הרוח . ז"א . לגרום לי להיות יותר עצבני. הכוונה היא לגרום להתפרצויות עצבים על המשפחה. אוהד.

ohadpoz

New member
עוד שאלה קטנה

האם זה הגיוני שלנו אנשים עם אפילפסיה אסור לעבוד בלילה. או במקומות אשר מסכנים אותנו , למשל לעבוד מבקומות גבוהים, או לעבוד מתחת למכונות (הכוונה היא לתיקונם, ותחזוקתן). הכוונה היא נגיד שאני חשמלאי עכשיו שצריך לטפס על סולמות ולעבוד במקומות גבוהים , או לעבוד במפעל שבו אני צריך לעבוד על בקר שנמצא מתחת למכונה . האם זה מעוגן בחוק או משהו . האם יש איזה שהוא מקום שניתן להתלונן בו על אפליה שכזו ?? ניתן לקבל על זה אישור מהרופא?

sbh100

New member
מגבלות עבודה לחולי אפילפסיה

לחולי אפילפסיה ( מתוך נסיון אישי ) אסורלעבוד במקומות גבוהים כמו סולם תחשוב שאתה על סולם ובדיוק בעותה עת אתה מקבל התקף ונופל על הרצפה.אני במקרה עובד בעוזר חשמלאי. רוב העבודה מסוכנת לחולים כמונו.אבל אני אומר שחיבים להתפרנס. רפא תעשיה לא יאשר לך עבודה כזו. הבעיה שלך וגם שלי היא למצוא עבודה שתתאים למגבלותינו. מעביד שידע שאתה חולה לא יקח או תך לעומת עובד בריא. ושוב אני חוזר על זה שלי קימת אותה בעיה. חשבתי שאולי אגודת אי"ל תוכל לעזור לנו בנידון והתאכזבתי. המעסיק שלי שיודע על מחלתי וחומרתה ממש משגיח עלי ב-4 עיניים. חוץ מלטפס על סולמות אני גם עובד עם מכשירים חשמליים מסוכנים כמו דיסק. פשוט לחולים כמונו אין ברירה חיבים להתפרנס ואין אף גוף שיכול לעזור לנו ( לחולי אפילפסיה )

לא ניראלי הגיוני לאסור עלינו

לעבוד בלילה, כי כל עוד יש לנו שיגרה ואנחנו ישנים מספיק כשאנחנו לא עובדים לא אמורה להיות לנו סכנה.

קיימת בעיה מסוימת

לא ניראה לי שאסור אוטומטית לאסור את העבודה בשעות הלילה- זה צריך להיות אינדודואלי מאידך יש היגיון מסוים בתקנה זאת כיוון שפעולת הסרוטונין במוח המייצבת את תגובות הגוף בשעות היום(אור) לעומת זאת בשעות הלילה אין הפרשת סרוטנין לכן הגוף מאוד נחלש פיזית ונפשית לאורך זמן נעשה מחקר בנושא על עובדות נמל התעופה בבן -גוריון בשעות הלילה, משמרות- תוצאות המחקר היו די מענינות-עייפות פיזית ונפשית, ירידה בחשק המיני הפרעות מחזור ועוד

ohadpoz

New member
יש אפשרות ל...

יש אפשרות לקבל קישור למחקר הזה. כמובן שזה לא הכי טוב לעבוד לילה כל הזמן, אך זאת היתה העבודה שלי בזמן הלימודים לפני שהתפטרתי במשך שלוש שנים עבדתי לילה ןלמדתי יום.

לפי המאמר

ניתן לעבוד בלילה וידוע שישנם לא מעט אנשים עם אפילפסיה שעובדים בכל תחום שרק תנקבו בו. הנחיית רופא תעסוקתי מתייחסת למקרה ספציפי של תיק מטופל שהובא מולו ולא אל אוכלוסיה שלמה,אין כאן אפשרות להתיחס אל כל האנשים שיש להם אפילפסיה,הכללה במקרה זה היא בלתי אפשרית וטוב שכך. יש לא מעט סוגים של אפילפסיה ולא מעט סוגים של תרופות ולא מעט אנשים בעולם,כל אדם הוא עולם ומלואו

לא מדובר על כלל אוכלסיה

ציינתי בעבר כל מקרה הוא מאוד אינדודואלי ואין לאסור על חולי אפילפסיה באופן אוטמטי עבודה במשמרות, לילה אין הכוונה לכלל האוכלסיה- אלה יותר ניתוח סאטיסטי של כלל העובדים(לא חולים) במשמרות והקורולציה שלו לחולי אפילפסיה בפרט מאידך יש השפעות של עבודת לילה , משמרות על תיפקודי גוף/נפש זה ברור ומוחלט ומי שעבד באופן ממושך יודע על מה מדובר רופאים תעסוקתיים- בדרך כלל ממליצים על עבודת יום ויש להם על מה להתבסס,ויתר על כן מי שמיוצב בתרופות כל שינוי עלול להוביל לאי איזון לכן צריכים מאוד להיות זהירים בנושא!

sbh100

New member
מגבלות לחולי אפילפסיה המשך

לצערי שכחתי לכתוב לך שהייתי אצל רופא תעשיה וכל מה ואני מצטט מה שהוא כתב " נמצא כי הנ"ל- אני אינו מתאים להמשיך בעבודתו הנוכחית בתור איש אחזקה באחזקת לולים או בכל עבודה חילופית אשר תסכן את הנ"ל. לדעתי הנ"ל מסוגל לעבוד בעבודות אשר לא כרוכות בשימוש בכלים חדים, קירבה למכונות נעות, מקורות אש גלויה ובגובה בהיקף של כחצי משרה. מליץ לפנות לבטוחלאומי" על החתום רופא מומחה ברפואה תעסוקתית. לידיעתך !!!

אני חייבת להשתמש בהומור

הוא ממש שולח אותך לעבודה ניהולית:) אתה יכול להיות עו"ד[חלומה של כל אם יהודייה]\כלכלן\רופא[חוץ מרופא מנתח]\מנהל בחברת היי-טק\מהנדס\ארכיטקט\היסטוריון והרשימה עוד ארוכה בעיניי זה נפלא!

חייםלוי

Member
מנהל
יכולים לעבוד משרה שלמה ובכל עבודה

אין שום בעיה. מי שמאוזן ויכול לנהוג יכול גם לעבוד בכל דבר.

ממש נכון!

זה פשוט לזרות מלח על הפצעים לא מספיק שאתה מוגבל, אתה אמור להלחם במיגבלות שמציבים בפניך! אז נו באמת-למה ללכת לרופא תעסוקתי ביכלל האם הוא דואג לי באמת או מגביל אותי

ohadpoz

New member
כל החיים,

כל החיים זה מאבק אחד גדול גם אם אין לך את המחלה הזאת . !!!!~ קצת לא הבנתי את מה שכתבת .

החיים הם טובים!

לא זאת הכוונה אלה הדרך הלא קלה בהתמודדות בביוקרטיה והגבלות שמציבים הרשיות בפני האדם המוגבל לפעמים יותר קל להיות בלי מיגבלות ןלעשות המון דברים בקלות

למעלה