שאלה

mor310

New member
שאלה

עברתי התעללות מינית מאח שסובל מתסמונת טוראט... האם יש לכך קשר למחלה? או לתרופות שניתנות כדי למנוע את הסימפטומים? אודה לתשובה תודה

שביק

New member
mor310 ברוכה הבאה. צר לי שמוע

את שאירע לך. כדי שאפשר יהיה לענות לך תשובה קצת מעמיקה יותר, יש לשאול אותך שאלות, חלקן אישיות יותר ואינטימיות יותר. על כן אני מזמינה אותך ליצור קשר טלפוני (אמסור לך במסר את המספר). מה גילך? מה גיל אחיך? באילו נסיבות? אילו תרופות הוא נוטל? ועוד ועוד שאלות. מאחלת לך כל טוב. משביק

חמדונה

New member
שום דבר זה לא תירוץ.

נמאס לי, נמאס לי שאנשים משתמשים בבעיות שלהם כתירוץ לפגיעה באחרים. שהאח הזה שלך ילמד לשלוט על עצמו, ותפני למשטרה.

../images/Emo127.gif../images/Emo127.gifחמדונה צודקת ב- 1000%

יש גבולות שאסור לחצות אותם - וטוראט אינו הצדקה לשבירת גבולות בכלל ובתחום זה בפרט. כאשר אדם מתקשה לשלוט בדחפים שלו - עומדות בפניו רק ברירה אחת; ללמוד איך לשלוט בדחפים או לעדן אותם - ואם צריך, אז לקבל עזרה לצורך העניין. אם מדובר בילד - זו בפירוש האחריות של ההורים. אדם אשר אינו מצליח לשלוט בדחפיו למרות הכל - אין לאפשר לו לגרום נזק לסביבה. לכך יש מענה משני סוגים: א. טיפולי / אשפוזי ב. נורמטיבי / חוקי זה כאשר מדובר בבוגר. אבל, כאשר מדובר בילד - ההתייחסות היא (מטבע הדברים) קצת שונה; אף שהצבת הגבולות עליה להתבצע באופן ברור, מוחלט, עקבי ותקיף - הגישה הטיפולית אמורה להיות יותר גמישה.

התעללות מינית ע"י לוקה בטוראט

שלום מור, למה את קוראת "התעללות מינית", ובן כמה האח המתעלל? יש טוראטניקים קשים מאוד, שיש להם טיקים של אמירת מילים גסות בעלות קונוטציה מינית, וקיימים אפילו טיקים של נגיעות במקומות אסורים. אם בכך מדובר, הרי שיש קשר לטוראט. זה כמובן לא אומר שאת צריכה לקבל את זה או להסכים לזה. כל טוראטניק, וגם הקשה ביותר, מסוגל להבחין בין טוב לרע, ויכול להימנע מטיקים מסויימים. כלומר: אם טוראטניק יודע שמשהו מסויים (כמו נגיעות) הוא אסור לחלוטין, הוא לא יעשה אותו ! הפתרון במקרים כאלה הוא להבהיר באופן חד-משמעי מהם הגבולות. אם הוא בגיר, אפשר אפילו לערב משטרה ו/או גורמים סוציאליים, כדי "להעמיד אותו במקום". אבל אם לא מדובר בטיקים המאוד-ספציפיים שתיארתי, אלא בכל דבר אחר, חשוב שתדעי שאין לכך שום קשר לטוראט, ואסור לתת לו להשתמש בטוראט כתירוץ. אגב, "להאשים" את התרופות בהתנהגותו זה פשוט מגוחך... אין תרופה שתופעת הלוואי שלה היא תקיפה מינית !!! במקרה כה, כדאי שתיצרי קשר עם המרכז לנפגעות תקיפה מינית (*1202 מכל טלפון), עם המשטרה ועם כל גורם אחר שיכול לסייע.

הי, "צוללת"../images/Emo24.gifלאן נעלמת../images/Emo12.gif

האמת - שכבר ממש דאגתי...
מסכימה עם דבריך ב- 1000%. תמיד טוב כשאת כאן - זקוקים ל"רוח הגבית" שלך...

../images/Emo9.gif

הייתי עסוקה באחיין החדש והמתוק שלי (וכמובן ביובלי)... אבל אני נכנסת כל יומיים לראות אם יש "הודעות SOS" שחייבים להגיב להן (ולא מצאתי, חוץ מההודעה שבראש השירשור הזה)

נכון... שכחתי... ../images/Emo95.gif../images/Emo57.gif../images/Emo57.gif

קודם כל הרבה מזלטוב
- וכ"דודה ותיקה", אני בהחלט יכולה להבין אותך... שנית - כאמור, טוב שאת כאן ורק בשמחות

אכן אחד ממאפייני

התסמונת הינו נגיעה באיבריהם של הסובבים (לי עצמי עד גיל יחסית בוגר היה דחף כמעט בלתי נשלט לגעת בתנוכי האוזניים של הסובבים אותי) וידוע כי לא חסרות תופעות של אמירות בעלות אופי מיני אך לא משנה עד כמה קשה התסמונת ההבחנה בין טוב לרע לא מושפעת ממנה למיטב ידיעתי ואין לתלות את האשם בתסמונת.יש לבחון את המקרה לגופו (אני מאמין שנכבדות הפורום ייטיבו לעשות זאת ממני) ולטפל בו כראוי גם אם זה אומר לערב את המשטרה בנושא. הטרדות מיניות הינן דבר שלצערי הרב עוברים עליו בשתיקה,אל תשתקי את,אל תעשי את הטעות הזו. גופך הוא שלך ואך ורק שלך,שמרי עליו והכי שוק על ירך כל אדם אשר ינסה להפר את הריבונות שיש לך על גופך. היי חזקה...

למעלה