שאלה

שאלה

היי לכולכן... הרבה זמן לא ביקרתי..אתן יודעות - אני עסוקה :) ידוע לי שאנדומטריוזיס היא מחלה שמהרגע שמגלים אותה היא רק מתעצמת ומחריפה...אולם האם יש פה בנות שמאז הניתוח הראשון להורדת הציסטה...יותר לא היו לה ציסטות...ואולי דרגת האנדו' ירדה? אני לוקחת סרזט...ואני מרגישה שהתנפחתי כמו בלון...ממש כמו דודה...ועלתה בי מחשבה...אני יודעת שהיא תמתח ביקורת אבל חשבתי...אולי אם אני לא אקח הורמונים בכלל...ואני אקבל מחזור כל חודש...ואלך לבדיקות כל שלושה חודשים...אולי לא יהיו לי ציסטות...מי אמר שהן חייבות לחזור? האם מישהי ניסתה לא לקחת הורמונים אחרי הניתוח [ולא למטרה של להיכנס להיריון]. בחודשים שאחרי הלפרסקופיה המחזור לא היה כל כך נורא [מבחינת כאבים], ולא נוצרו ציסטות... אז זה העלה בי מחשבה. ידוע מקריאה שיש בנות שנושאות ציסטות מזה זמן רב [אפילו שנים]... לא יודעת ...מעבירה לכן...אם בא לכן תגידו דעתכן...ואולי ניסיון אישי. תודה דמות

מניסיון אישי- עשיתי את זה

והגעתי תוך ארבעה חודשים לחדר ניתוח.. בקיצור, לא מומלץ.מעדיפה להיראות כמו דודה מאשר לעבור עוד ניתוח..בקרוב

vered140870

New member
תראי יקירה

אין מישהי בעולם שמקטרת יותר ממני על הגלולות ברצף!!!! שונאת את זה ואת כל תופעות הלוואי. אבל----- בחודשים הראשונים שאחרי הלפרוסקופיה שלי לא לקחתי גלולות וכך בשקט בשקט איפשרתי לציסטה לגדול מחדש. כיום אני בחזרה על גלולות- מה שלא מוריד את מינון הקללות לכיוונן כל ערב... אגב- איך הסרזט? אני מבינה שזו גלולה ללא אסטרוגן אז אמורות לא להיות לה הרבה תופעות לוואי...

סרזט

כמו שאמרתי התנפחתי...אבל בנוסף גם חם לי כל הזמן, אני רוב הזמן מסתפקת בחולצה קצרה...פשוט חם לי. מה שמפריע בעיקר זה התיאבון, הרגשת הנפיחות [כאילו ניפחו אותי עם בלון] ועצם זה שאני בכלל צריכה לקחת. הייתי רוצה "לנקות"את הגוף מידי פעם.

שקלת להחליף גלולות לסוג אחר?

אני לוקחת יסמין ברצף. יש לה כמה תופעות לוואי שמקשות עלי ואני מתלבטת אם להחליף או לא (הכי מציק לי מיגרנות נשירת שיער - פורים היה הזדמנות לאסוף שיער ולהתחלחל...). דר' סוריאנו אמר שיסמין גלולה טובה לאנדו, עם תופעות מעטות יחסית. בסקר שעשו פה פעם דוקא השתמע לי אחרת. למה בחרת דוקא בסרזט? (תמיד התייחסתי אליה כמו לגלולה למניקות)

בלגן2

New member
האמת שגם אני חשבתי על זה

הייתי על דקא תקופה ארוכה מאד ובתה"ש בדיוק רצו להעביר אותי לגלולות לכמה חודשים לפני הניתוח שהייתי צריכה לעבור. על סמך דעתי הלא כ"כ חכמה, החלטתי לא לקחת את הגלולות ולנקות קצת את הגוף (יצאתי מנקודת הנחה שאני במילא מיועדת לעבור ניתוח בעוד חודשיים, אז מה כבר יכול לקרות?) התוצאות: הריון טבעי ולא מתוכנן ציסטה אימתנית של 11 ס"מ שסיכנה את כל ההריון. אל תראי בהריון כתור הצלחה, ושזה לא ידרבן אותך להפסיק את הגלולות - שילוב של הריון עם ציסטה גדולה הוא ממש לא אטרקציה ויעידו על כך 8 החודשים ששכבתי במיטה בשמירת הריון. ועדיין... מבינה את הצורך לנקות את הגוף מכל ההורמונים. גם אני לא אוהבת את זה. אבל אין לנו אלטרנטיבה אחרת.

../images/Emo140.gifבאתי "גונבת" קצת זמן

אך גלולות גלולות מי היה מאמין שאיכות החיים שלנו תהיה תלויה באיזה גלולה קטנה ובמקרה של יסמין גם צהובה מזכירה לי
וכמו שאתן בטח זוכרות אני מאוד אוהבת שמש וקח הקושי בלקחת גלולות נעלם מייד לאחר שהשמש שוקעת לקראת
אני מכניסה אחת קטנה לתוכי. לא ניסיתי ולא חושבת לנסות לא לקחת מכמה סיבות אחת לא רוצה לחשוב אפילו על הרעיון מה עלול לקרות אם אפסיק אפילו לניקוי.........ובנוסף אני יודעת שלמרות שאיכות חיי השתפרה מאז הניתוחים והגלולות שומרות עלי מצויין טפו טפו טפו
אני לא "נקייה" לגמרי ויש לי מוקד בסרעפת כך שלא מוכנה לקחת את הצאנס אפילו לא ליום............. ודרך אגב ברגע שאנחנו מדממות קיים סיכוי טוב מאוד לחזרת הציסטות המוקדים וההדבקויות יתכן שלא יראו זאת בחודש הראשון אבל הוא קיים בהחלט כך שלא יודעת אם כדאי לקחת את הצאנס הזה

galim29

New member
אני לא מעזה להפסיק את הדיכוי../images/Emo2.gif

אני לא לוקחת סיכון. אני על גלולות כבר יותר משלוש שנים ולא מתכוונת להפסיק. נותחתי לפני חצי שנה בערך ורק החלפתי את סוג הגלולות מיסמין לפמינט... אני עדיין מרגישה את האנדו אבל במינון ממש מזערי ולא מוכנה לקחת סיכון לחזור לסיוט הזה של הכאבים... בטח לא מבחירה. גם ככה יש סבירות שזה יחזור מתישהוא... בטח הדיעות חלוקות אבל יש מבינות ומנוסות יותר ממני בפורום...

למעלה