שאלה

שאלה

מה עושים במקרה אם אחרי כניסת שבת קודש בין השמשות.. שמים לב שיש בכיס כסף? האם עדיף להוציא מהכיס?כי זה בין השמשות או להסתובב עם זה כל השבת קודש? עד איזה שעה מותר לעשות מלאכה ? למשל שבת נכנסה בתל אביב ב חמש ועשרים..עד איזה שעה מותר לעשות מלאכה דחופה?תודה
 
שאלה

יש לנו כיריים חשמליות,האם מותר לי לכסות את הכפתור שמגביר את החום ואז להשתמש בכיריים בשבת קודש?תודה
 
תשובה

אם נמצא מוקצה [כסף למשל] בכיס בבין השמשות או בשבת קודש אז מנערים את הכיס או פושטים את הבגד ומנערים אותו. [בכל אופן ראוי להמנע מלטלטל את המוקצה ביד כדרכו]. בגדול היום מתחלף משהשמש שוקעת עד צאת הכוכבים ולפי כל הדעות אסור בתכלית האיסור לעשות מלאכה אחרי שקיעת השמש כי זה ספק שבת. החמירו וזמני כניסת השבת היום הם עם תוספת על יום השישי כדי לעשות גדר שלא יבואו ח"ו לחילול שבת לכן אם כתוב 5 ו20 אז אין לפרוץ גדר ולעשות מלאכה אחרי שעה זו,ואני לא בטוח אם בשעה דוחק גמורה גם מותר לעשות מלאכה אחרי השעה הזאת,כנראה שאם יש אונס אז יתירו לי אין מושג בכל אופן.
 

אופירA

New member
מנהל
מלאכה לפני השקיעה

יש להוסיף על זמן השבת, לפני שקיעת השמש. ונוהגים בערך 20 דקות לפני השקיעה. אבל אם יש מצב של דחק, מותר לעשות מלאכה עד השקיעה, ובלבד שיוסיף איזה זמן של תוספת שבת לפני השקיעה, שבו יקבל על עצמו שבת.
 
למעלה