שאלה

הודעת הנהלת הפורום

הודעת הנהלת הפורום שם המנהל : נאמן למקורות , mgb שם הפורום : לשאול את הרב בס"ד, שלום וברוכים הבאים לפורום "לשאול את הרב". מנהל הפורום הינו בן תורה ואיש הלכה, אך אינו רב. ואולם, כל שאלה שתשאל תקבל תשובה לאחר התיעצות עם רב - מורה הוראה. גם למי שאינו שומר תורה ומצוות, מזדמנות שאלות הלכתיות באירועים שונים, כמו: ימי שמחה, ולהבדיל - ימי אבל. בחגים, ובהזדמנויות שונות. פורום זה מיועד להענקת עזרה וייעוץ עפ"י ההלכה ברוח היהדות והמסורת לכל השואלים דבר הלכה. תשובות המגיעות מבעלי דיעות המנוגדים לתורה, וודאי שאין מקומן כאן. כל הנכנס בשערי פורום זה, מצפה לקבל תשובת רב. ולא משהו אחר. כל דיון בכל נושא, הוא מבורך. ואדרבה... אך כל דיון בפורום המתאים לו. שאלות בנושאים "שבינו לבינה" הצניעות יפה להם ומקומם במערכת המסרים. לפורום זה באים ´לשאול. אכן לשאול את הרב. רבנים או ייצוג להם כבר נמצאים כאן בפורום. ובכל מקרה כל ´רב´ חדש ברוך הבא. ובנוסף, הפורום לא נועד לוויכוח על אודות ההלכה, כי אם לספק מענה הלכתי טהור - על בסיס ספרי ההלכה, ופוסקים מורי הוראה. הודעות שמטרתן וויכוח או התנצחות - צר לי, אך ימחקו. עומד לשרותכם בשמחה. --------------------------------------------------------------------------------

Ben2056

New member
קראתי, לא באנו לפה להתנצח

סה"כ השואל שאל שאלה מתוך רצון להבין בלבד ולא להתנצח הוא שאל למה לא אומרים הלל בפורים, ואחר כך שאל למה יש אומרים הלל ביום העצמאות ולא אמרו הלל בבניית בית שני והסברתי לו את כל הטעמים שאני מכיר והיו שהקשו על הטעמים שאני מכיר בטענות ידועות מצד השני אז השבתי שהעניין לא כ"כ פשוט ויש פנים לכאן ולכאן לא מבין למה כולם חושבים שיש פה ויכוח

למעלה