שאלה

שאלה

בעלי נפצע לפני יותר מ13 שנים, במהלך שירותו הסדיר (במשק שטותי עם חבריו, לא בקרב...). הוא עבר ניתוח בזמן הצבא, אך לא הגיש כל תביעה מאחר וזה לא היה נראה לו "פיר". ככל שהשנים התקדמו, מצב הרגל שלו הולך ומחמיר, הוא עבר כבר עוד שני ניתוחים מאז והמצב רק מתדרדר. האם יש עדיין מה לעשות לגבי הצבא, או שאחרנו את הרכבת?
 

smile2life

New member
מקרה כמו זה הוא קלאסי

מדובר באדם שנפגע בצבא, אושפז ולא הגיש תביעה באגף השקום. לצערי (ואני בטוח לצערכם) התקופה בה ניתן הגיש תביעת זכאות עברה. אם אני לא טועה התקופה בה ניתן להגיש תביעה היא עד חמש שנים מיום השחרור משרות בכוחות הבטחון. במקרה זה ספק גם אם עורך דין טוב יכול לעזור. הייתי רוצה להבהיר נקודה אחת חשובה מאוד: מרגע המעבר בבקו"ם מדינת ישראל אחראית לבריאותו ושלומות של כל
חייל וחייל. היה והחייל נפגע בכל דרך (פעילות מבצעית, חתך נייר במילוי טופס ריענון ציוד, הרעלת כיבה, חורים בשיניים, תאונות דרכים, פגיעות כתוצאה ממשחקים בנשק או הפעלה לא נכונה של ציוד צבאי וכד´).
לכן צה"ל משיקע מאמצים רבים בקר"פים (קציני רפואה) - שאחראים על הבריאות עד הפרט הקטן ביותר , קצינות ומשקיות ת"ש(תנאי שירות) - שאחראיות על הנוחות הכללית של החיילים, קב"נים (קציני בריאות נפש) - שאחראים על בריאותו הנפשית של החייל, קורסים שונים הנוגעים לרמת תפעול ואחריות. למעשה כמעט כל דבר שקשור בבטחונו האישי של החייל נלמד במהלך הטירונות ועקרונית אם החייל נפגע אז צה"ל רואה עצמו מיידית אחראי.
 
למעלה