שאלה

W3ndy

New member
שאלה

בוקר טוב, יש לי תמונה בתיקיה של פרויקט ב#C,איך אני ניגשת אליה בקוד? ז"א בVB היה CurDir ומן הסתם יש משהו כזה גם ב#C ואני לא יודעת עליו.. מישהו יודע? אגב,בלי קשר.. אם יש לי בDB שדה שהוא "מספר שלם ארוך", בקוד אני מכניסה אליו INT רגיל,נכון? תודה רבה!

rnan

New member
../images/Emo189.gif 10001010

לגבי התמונה :
private void MainForm_Paint(object sender, System.Windows.Forms.PaintEventArgs e) { ... ... Graphics g = e.Graphics; MyBitmap = new Bitmap("c:\\image.bmp"); g.DrawImage( MyBitmap, new RectangleF(MyPoint.X, MyPoint.Y, MyBitmap.Width*(fScale), MyBitmap.Height*(fScale)) ); } לגבי ה INT מה DB בשם של מספר שלם ארוך - את קולטת כ GETINT32 מספר כפול את קולטת כ GETDOUBLE בייייייייי​

W3ndy

New member
לא מה שהתכוונתי..

אני מצליחה מצוין להכניס תמונה עם נתיב כמו שרשמת c:\\image.bmp אבל אני רוצה שהתמונה תהיה בתיקיה של הפרויקט עצמו ככה שהוא ימצא את התמונה גם אם מעבירים את הפרוייקט למחשב אחר למשל.. בינתיים הספקתי למצוא שיש System.Environment.CorrentDirectory רק שזה מחזיר לי נתיב עד לתוך התקיה של ה debug ..אני לא יודעת אם זה נורמלי לשים שם תמונות..

rnan

New member
???

למה שלא תשתמשי ב PICTURE BOX , ואז התמונה תיהיה CONTENT EMBEDDED כלומר מוטבעת ב EXE שייצא ??? ואז את לא צריכה תמונה ב DEBUG

24sharon

New member
אין מקבילה לSERVER.MAPPATH

לWIN? נשמע לי בלתי הגיוני בעליל. או לפחות תחליף ל~ הNETי שמפנה לROOT.

rnan

New member
WTF ??????

על מה מדברים פה בכלל על WIN או ASP ???????? בלבלתם אותי שניכם שרון לא הבנתי את התגובה

24sharon

New member
השואלת מדברת על WIN

עזוב את התגובה שלי. מה שהתכוונתי שבWEB יש אפשרות להפנות לקובץ שנמצא בתקייה על ידי מציאת הנתיב, ואני מאמינה שגם בWIN אפשר.

W3ndy

New member
תודה ניסיתי אבל זה מחזיר

בדיוק את מה שה System.Environment.CorrentDirectory מחזירה.. שוב זה מחזיר לי את כל הנתיב עד התקיה של ה debug..

Zeliran

New member
ובצורה יותר קריאה..

מאוד לא מומלץ לעבוד עם כתובות ספציפיות, אלא לעבוד עם relative path במקום, כלומר משהו כזה:
..\..\..\MyPic.jpg​
הכתובת הזאת תקח אותך 3 תיקיות אחורה מהתיקיה הנוכחית שאת נמצאת בה, יתרה מכך, אפשר לשמור את הכתובת של התוכנית ב registery או בתור enviorment variable למשל.

W3ndy

New member
אני אסביר../images/Emo204.gif

יש לי picturebox אני פשוט צריכה שכשהעכבר נכנס לאיזור של הpicturebox יראו שם תמונה אחת וכשהעכבר לא יהיה על זה יראו שם תמונה אחרת אם התמונה למשל בD אז אני עושה פשוט ב MouseEnter של הpicturebox כך:
myPic.Image=Image.FromFile("d:/myPics/picName.jpg");​
אבל אני רוצה לשמור את התמונות בתיקיה של הפרוייקט..

W3ndy

New member
אוקיי אז בינתיים

הסתדרתי עם זה ככה.. הורדתי 9 תוים מסוף המחרוזת של הנתיב המלא (עד תקית הdebug) ככה שזה בעצם הוריד את ה bin/debug ואז צירפתי את שם התמונה
string pictureName=System.Environment.CorrentDirectory; str=str.Remove(str.Length-9,9); str+="mypic.jpg";​
ככה ב str יש בדיוק את הנתיב אל התמונה ששמורה בתקיה של הפרויקט. בדקתי וזה עובד. אם אני לא אמצא משהו קצר יותר אני אשאיר את זה כך.
תודה רבה לכל מי שעזר!

dino_din

New member
כשאת מריצה את הפרוייקט

הוא רץ מה BIN וכשתפיצי את הפרוייקט (כלומר כשתריצי אותו שלא דרך ה VISUAL STUDIO), את תפיצי את קובץ ה EXE שנשמר ב BIN ולכן ספריית הפרוייקט מבחינתו היא ה BIN ושם התמונה צריכה להיות.

rnan

New member
../images/Emo189.gif WENDY

בשקיצור יש בתוך system.enviroment רשימה נכבדת של פרמטרים כמו סיפריות של ההרצה של ווינדוס ואפילו באיזה ספרייה נולדתי תוכלי להשתמש בזה ביייי

למעלה