שאלה

נראה לי שלא נענית

כי השאלה קצת... לא יודעת.. אולי לא שייכת. גם בלי לדעת מקורות ברור שלא שייך בכלל בכלל שאשה תחמוד בגבר בכלל,ובנשוי בפרט.

אופירA

New member
מנהל
למה היא צריכה להתחתן עם נשוי???

אין מספיק גברים רווקים שהיא יכולה להתחתן עם אחד מהם??? השאלה שלך בעייתית מבחינת הניסוח, ובנוסף אינני יודעת את כל התשובה. לא ברור אם התכוונת אם היא יכולה להסתכל על גבר נשוי ולחשוב עליו מחשבות (זה היא יכולה, לרוב הדעות. יש שמחמירים בזה), או שהתכוונת בוודאות לעניין של לחמוד אותו לעצמה - לרצות בלב להתחתן איתו או להתעסק איתו (וכאן אינני יודעת אם מחשבת הלב הזו מותרת לה, ונראה לי שלא. בכל אופן ברור מאליו לכל הדעות שלעשות את זה בפועל אסור לה!!!), או שהתכוונת להסתכל בו ולחשוב עליו מחשבות של חשק בלי כוונות מעשיות, רק להשתעשע בראש (ואינני יודעת. נדמה לי שיש שיטות שמותר לה להשתעשע במחשבה, ויש שיטות שאסור לה סוג כזה של מחשבות). בקיצור - מאוד לא ברור מה שאלת, ואיך זה מסתדר עם השאלה של "איך היא תתחתן"....

לא אמרתי להבתחתן עם נשוי

בס"ד ח"ו היא אמרה שאסור לבחורה לחמוד אף בחור..אז שאלתי אם היא לא תימשך אליו אז איך היא תתחתן.

אופירA

New member
מנהל
לחמוד זה לרצות לעצמך מה שלא שלך

ולחמוד זה איסור מ-10 הדברות. את לא מדברת על לחמוד, את מדברת על להיות מעוניינת בבחור, להסתכל עליו ולבדוק אם יש לה משיכה. ובכן, ברור שהיא צריכה להסתכל עליו ולבדוק אם יש לה משיכה, כדי להתחתן. אבל האם היא צריכה להסתכל על כל בחור ברחוב לשם כך? (אפילו שמותר, זה לא כדאי). אם היא תתאהב בבחור זר, ואחרי שתכיר אותו תגלה שאינו מתאים לה מבחינת אופי או נתונים משפחתיים...? למה זה טוב? אם היא תתאהב בנשוי, למה זה טוב? הטוב ביותר שהיא שומעת על בחור שמתאים לה מבחינת השכלה, משפחה, מנטליות וכו', ואז כשהיא נפגשת איתו, היא יכולה לבדוק מה מצב הלב. לפני שהיא יודעת אם הוא פנוי או מתאים לה, למה שתגרה את הלב? כדי להיפצע ולסבול? אולי מותר לה, אבל בשביל מה?

למעלה